Reklama

Reklama

Epizody(13)

Na střední škole, která je přestupní stanicí do posmrtného života, bojuje teenager za práva těch, kteří se v tomto očistci ocitli. (Netflix)

Recenze (51)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný nápad ztvárněný pouze ve třinácti dílech. Vynikající anime, zobrazující alternativu posmrtného života. Společně s Elfen Lied považuji Angel Beats za nejvíce propracované anime zpracované v nejmenším možném počtu dílů. Už podruhé mě anime přesvědčilo, že i tak málo stačí k nezapomenutelnému zážitku. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Dojímání na hraně zákona s nadpřirozenými elementy a hlavní hrdina postupně řešící osobní strasti jednotlivých postav - typický rukopis Džuna Maedy, autora předloh k seriálům Kanon a Clannad. V Angel Beats! jsou tyhle osvědčené elementy namixovány s akcí a až groteskně nadsazenými komediálními scénami a seriál mezi jednotlivými polohami vcelku hladce přechází. V průběhu postupně odhalujeme, jak posmrtný svět vlastně funguje a proč se v něm postavy ocitly, často v rozporu s tím, jak je to prezentováné v prvních dílech, což z něj činí celkem zajímavou podívanou. Negativně se ale projevuje nízký počet epizod, kdy v druhé půli děj spěchá rychle kupředu a na kvanta postav vůbec nezbývá čas. A nepřišlo mi, že by bylo všechno dostatečně vysvětlené - např. proč byla Kanade v posmrtném světě dříve než Otonaši. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ty dojemné, magií provoněné osudy kanonovitých, airovitých a clannadovitých holek a kluků... nelze nad nimi plakat pořád. Je sice milé, že tentokrát není hlavní hrdinka křehounká chudinka, ale energická holčina, která se rozhodla napodobit Haruhi Suzumiyu, ale krom toho a pár akčních scén tu opět máme pro každou postavu jedno TRAUMA, které třeba přijmout a vyrovnat se s ním. Nehledě na to, že Haruhi měla krom energie i bláznivé nápady. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Vtipné a ani chvíľu nenudiace anime. Dostávame sa do miesta kde sú deti (teen) , ktorý neprežili svoju mladosť a neuskutočnili v nej svoje predstavy .Na tomto mieste majú možnosť uskutočniť svoje sny. Postáv je veľa, ale sú ľahko zapamätateľné lebo sú všetky výnimočné. Pár krát sa mi podarilo uroniť menšiu slzičku a koniec je naozaj krásny. Preto toto anime odporúčam. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k Angel beats! vrátila po tom, co jsem ho cca před rokem dropla po prvních čtyřech docela nudných dílech. Ten rozjezd je prostě pomalý a mě to moc nechytlo. Některé věci logiku ani nikdy nedostanou, jak jsem celou dobu čekala, ale spousta nám toho vysvětlena je a přijde mi, že se seriál i zvládl dostatečně věnovat backroundu většiny postav, což je věc, se kterou mívají anime podle mě dost často problém. Nakonec to ale nebyla až taková bomba, jak jsem čekala, se spoustou věcí souhlasím s komentářem od TruthPreveal, hlavně třeba co se týká vztahu ústřední dvojice, který prostě nebyl, neměl žádný prostor se nějak vyvíjet, ale chtělo se po nás, abychom tomu věřili. A přestože postavy měly docela příjemnou chemii, na mě to nezabralo. Musím ale pochválit úchvatný soundtrack a animace se mi taky moc líbila. Konec byl slabší než jsem čekala, ale stejně měl něco do sebe. Chci ale svými čtyřmi hvězdami ocenit hlavně to, že přestože se seriál věnuje velmi silným a tragickým tématům, stále je to jedno z nejvtipnějších anime, která jsem viděla. A to chce opravdu um něco takového dokázat. Is it really worth the hype tho? ()

Galerie (518)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečnej epizóde nasleduje ešte jedna krátka scéna. (TomX2)

Reklama

Reklama