Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

tom88 

všechny recenze uživatele

Russella Branda zatiaľ nejak extra neuznávam, ale pri tejto komédii som sa rozhodne dobre bavil. Je to síce priemerne natočený film, neponúka nič moc nové ani originálne, ale film ubehol veľmi rýchlo a celkový dojem ostal dobrý, teda lepší ako pri iných komédiach poslednej doby. Navyše je tu fajn herecké obsadenie, potešila aj Helen Mirren , Luis Guzmán aj Nick Nolte. Nenamietal by som zopakovať si túto jazdu znovu. 70% ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem vtipná komedie o jednom rozmazleném milionáři, který bez své chůvy a peněz od maminky není schopný téměř ničeho, tak se maminka naštve a řekne, že se musí oženit, jinak o všechno přijde. Pěkně obsazený film, bavil mě hlavně taťka Arturovy nastávající, takového psychopata bych v rodině vážně nechtěl. :-) ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že Russella Branda opravdu nemám rád. Je to prototyp idiota, který není k smíchu. Film je tak trochu pohádka. Tohle natočit v 50. letech, trochu ve stylu Prázdnin v Římě, tak to je bomba. Pro mě byla nejvýraznější osobností Helen Mirren a nejvtipnějším zážitkem, když Arthur vysvětloval dětem, že chlastá. 50 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Arthur je tak nepříjemně rozmazlený milionářský spratek, že se mu nedá fandit. Což je u romantické komedie velké mínus. Nepomůže tomu ani naivní psychologizace důvodů, proč se z něj stalo takové hovado. Když ještě film věnuje více prostoru jeho vztahu s chůvou než s chudou, ale dobrosrdečnou dívkou, tak už abys tu romantiku pohledal. U filmu, kde je vtipu tolik, kolik má Arthur střízlivých dní, je takové hledání zbytečné. /12. 1. 14./ ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Arthura Bacha, tohoto zhýralého multimilionáře by vlastně bylo vcelku fajn sledovat, nezlobil bych se za seriál, v němž by učinkovával on či charakter jemu podobný, ovšem za předpokladu, že by nedošlo k míšení s jakoukoli romantickou linií. Naomi - i přes slušný casting, Greta Gerwig působí přirozeně, a nešlo by se tudíž divit milionáři, který by se v ní okouzlil - kazí obstojně rozjetý námět, na ránu kladivem do hlavy je ovšem ten psychologizující motiv - matka na mě celý život sere, proto chlastám a chovám se tak, jak se chovám... směšně morální a laciné... Celkem škoda, na výslednou to mohlo dopadnout i lépe, svůj průměr si to ale řekl bych zachovává... 50% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Je to již podruhé ve dvou letech, co byla postava původně ztvárněna Johnem Gielgudem v moderním remaku přepsána na ženu a obsazena Helen Mirrenovou. Gielgud hrál v Prospero's Books (1991) pana Prospera, zatímco Mirrenová si zahrála paní Prosperovoou ve filmu The Tempest (2010). (FFilipCZ)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno