Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

buchli 

všechny recenze uživatele

Alkohol v krvi (nezbytnost, pokud hodláte strávit víc než 3 minuty ve společnosti někoho tak neustále opilého, jako je Arthur) a Brandovy nesmyslné hlášky se zasloužily o hodně dobrý filmový zážitek. Brand s Mirrenovou fungují překvapivě dobře (pokud máte rádi Brandův humor, protože ten se nemění) a ostatní postavy, zejména karikaturní Nolte a Gardnerová, jim více než zdařile sekundují. Smála jsem se často a nahlas (to, že jsem v tu chvíli byla sama a měla v sobě flašku vína, rozhodně nemohlo mít vliv na můj úsudek, jako obvykle neobyčejně bystrý). Jinak film samozřejmě hraje na mnohokrát vyzkoušené spolehlivé spostředí Manhattanu a atraktivní vyšší vyšší vyšší vyšší třídy (ano, tu terminologii moc neovládám), ale to mu vůbec není na škodu. A pokud někdo máte, nedej Bože, fetiš na Russela Branda, uvidíte ho ve slipech... Hurá! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde o animovaný film Luca Bessona. Tenhle Arthur má milióny na kontě, opíjí se, užívá si s děvkami, chová se jako idiot, ale přesto se do něho zamiluje chudá dívka pro jeho fantazii. Ale no tak! Remake americké komedie roku 1981, kde si tehdy zahrál komik Dudley Moore, vznikl letos pod patronací města New York (což je znát na výpravě, která je občas spíše turistickým průvodcem), a s nekomikem Russellem Brandem. Možná že Američanům britský přízvuk hlavního hrdiny pronášený pokusem o dívčí alt přijde vtipný, ale jinak pojal svoji postavu bez špetky sympatie, bez nadhledu, bez nějakého vnitřního uvědomění, a navíc ji hraje stále stejně od začátku do konce, když by přece jen v určité chvíli mělo dojít ke zlomu. Kdo příběh nezná, je prostý. Naprosté pako s duší dítěte je milionářský synek v dospělém věku. Stále má chůvu a sluhu (což je změna oproti původnímu filmu, kde byl jen suchý anglický sluha), peníze rozhazuje oknem za blbiny, za večírky, sex a chlast, a divák si má říct, jé, ten je milý a sympatický, jako veselé zvířátko ze zoo, a jakou má bohatou fantazii! Protože tenhle spratek potká ženu svých snů, a svou fantazií v ní rozžehne spisovatelský talent... Ale! Rodina chce aby si vzal milionářskou dcerku druhého konsorcia, herdek, to je zápletka. Nic proti, jsou chvíle, kdy film pobaví. Většinou tam, kde přesně cituje originál včetně dialogů, a najednou máte pocit, že jste zpět v 80. letech a přijde vám divné, jak zde mohou znát internet, smatrphony a Harry Pottera, Hrají tu herecké hvězdy jako Helen Mirren, Nick Nolte nebo Jennifer Garner, která se snaží, ale prostě už holka stárne a není femme fatale ani náhodou. Celkově má film sám o sobě bláznivou strukturu, ale v rámci mezí, toho bláznění nakonec také moc není. Pobaví, vyšumí, odplyne. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Russell Brand je pro mě svým přízvukem ten nejbritštější britský brit a tak trochu mi vrtá hlavou jestli už je natolik značkou, že po svých původních především vedlejších rolích, dokáže utáhnout i celý film. Jsem stále na vážkách, sice není niajk výrazně trapný a ani závěr není až tolik pozitivní, jak by se dalo čekat, jenže je prostě jedním z mnoha a ničím výrazně nevyčnívá. Zábavná jednohubka, ale prostě konzumní produkt. Jedním okem (uchem) dovnitř a druhým zase ven. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Nával emócií, geniálne a nepredvídateľne sa meniaca atmosféra filmu - vo chvíli keď sa mi tlačili slzy do očí prišla scéna po ktorej som dostal záchvat smiechu... páčila sa mi celkom aj hudba, obsadenie tiež super. Prekvapilo ma ako dobre vyzerala Jennifer Garner - má 39 a vyzerá rovnako dobre ako pred 10 rokmi. Inak scenár nič moc a úvod filmu bol dosť zlý, takže až také dobré to nebolo ;) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď dopozerám film takéhoto charakteru vždy rozmýšľam, prečo som mu venoval toľko času. Nejaký dôvod tam bol, pretože som vedel, že to nebude prevratný príbeh, ktorý ma rozosmeje, alebo rozplače. Takže mi s toho akosi logicky vyšla túžba vidieť Jennifer Garner v ďalšej postave. Počas filmu som si uvedomil, že by som mal takýto prístup v niektorých prípadoch naozaj obmedziť, pretože nevtipnosť tohto príbehu je až zarážajúca. Brand je absolútne nesympatický človek, ktorý nielenže neprináša do svojich postáv nič nové, ale čo je horšie je v nich až zarážajúco neznesiteľný. A je úplne jedno, že ostatný herci sa držia svojho štandardu - jednoducho film, ktorý je celý postavený na niekom ako je Brand nemôže fungovať. Režisér sa vôbec nesnaží vyhrať z neoriginalitou námetu, neprináša nič nové, je to patetické, zbytočne naťahované, z nefungujúcimi vtipmi a hlúpym morálnym posolstvom, ktoré je poslednou kvapkou únosnosti. Dôvod prečo takéto filmy stále vznikajú mi uniká, ale za seba hovorím už nikdy viac. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Stejně jako v původním snímku z roku 1981 se Arthur (Russell Brand) vozí v Rolls-Royce Silver Wraith. Jeho vozový park dále zahrnuje např. filmový Batmobil, oranžový Dodge Charger „General Lee“ z filmu Mistři hazardu (2005), dodávku „The Mystery Machine“ známou z filmů Scooby-Doo nebo DeLorean DMC-12 z trilogie Návrat do budoucnosti. (pajik)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama