Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

PichyjePan 

všechny recenze uživatele

"Have you seen John?" ;( Pro tyhle filmy o psech ač už jich jsou mraky, budu mít vždy slabost a ještě k tomu pokud budou takhle skvěle natočený, protože pes je nejlepší a nejvěrnější přítel člověka. Celkově filmy o zvířatech jsou mnohem milejší než o lidech, protože zvířata má každý raději, am I right? ()

onlavu 

všechny recenze uživatele

(POZOR po * SPOILER) Příjemný, lehce komediální, dále pak rodinný, dobrodružný, se špetkou dramatu, ale hlavně dojemný kousek, při němž jsem, nejenom já, zase neudržel slzy. Velmi heslovitě: pes je majetkem všech, lidé si na něm kompenzují všelijaké mindráky, kterými trpí v zapadákově, kam se dostali, aby si vydělali něco málo peněz. Red Dog stojí o pozornost všech, postupem času si ale najde páníčka a prožívá s ním krásný život. Nic ale netrvá věčně, a ztrácí svého pána. A tak se jej vydá hledat, na ukrutně dlouhou cestu. Nakonec se vrací zpět domů, (*) kde konečně nachází svého pána a na jeho hrobě stár umírá. No, není to k pláči? Samozřejmě předvídavé, ale prostě psovi neřeknete, že páníček je tady za rohem. Oddaný Red Dog na to musel přijít sám, pašák jeden. ()

Reklama

goniss 

všechny recenze uživatele

Tak trochu příběh z jiného soudku. Nic mě nechytlo za pačes, nic mě nedonutilo vstanout z gauče, a vím že na tenhle příběh docela zapomenu.. Je to něco jako Hacicho, akorat o dost delsi, o dost zapeklitejsi,ale za to vtipnější. Chyběli mi známější herci, tahle jsem se cítila jako u amaterskeho filmu.. Nesnažilo se to zaujmout a za každou cenu udělat obrovský dojem.. já osobně vím, co zvířata umí a čeho jsou schopná, hodnotím spíš film jako film. Co ale musím pochválit je způsob natáčení, efekty a kameru. Mám zvířátka ráda, ale tohle mě zkrátka úplně nepohltilo. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Emočně útočné (vyděračské) tak akorát, i když párkrát to bylo na hraně... Tenhle zrzoun sice není plyšový hezoun tak jako Hachiko, ale jednou dvakrát bych si jej pohladil. Během posledního roku jsem viděl dva filmy s hlavním psím hrdinou. Dalších deset let nechci psa ve filmu ani vidět. Nanejvýš v nějakém příběhu z čínské čtvrti... ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Každý poutník či dobrodruh přece jednou musí dojít na své cestě k místu, které si ho získá svou laskavou atmosférou a věrnými přáteli, jenž mu poskytnou domov. Zaplní tak prázdné místo v duši a dají mu pocit vnitřní naplněnosti. John v podání Joshe Lucase přesně takové místo našel. Co na tom, že je nehostinné, zapomenuté kdesi v poušti plné červeného prachu a hrubozrnných horníků. Cestovatel John tam tedy konečně zakotvil, našel lásku, práci, přátelství, vše důležité, co činí z cizích míst domovy. Samotný pes Red Dog potom funguje jako jakési pojítko, jenž spojuje všechny lidi do jedné pospolité komunity. Film Red Dog je nesmírně laskavý, přirozeně plynoucí příběh doplněný skvělou hudbou a výbornými herci. To co ho odlišuje od podobně laděných snímků je jemná nadsázka a vtip, s jakými popisuje jednotlivé charaktery a jejich skutky. Díky tomuto lidského přístupu je Red Dog velice působivým filmem dojemným v těch pravých okamžicích stejně tak jako zábavným v těch ostatních. Jsou v něm zaklety emoce, které vás dotlačí tu k slzám a tu zase k smíchu. Skvělý zážitek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)
  • Film čerpá z románu Louise de Bernièrese „Red Dog“ z roku 2002, ve kterém autor mapuje život populárního psa "Red Cloud Kelpie" přezdívaného Red Dog z města Karratha v západní Austrálii. (Beastmaster4)
  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama