Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 3

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (281)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Černoští rapeři se vyznačují nejen špatným herectvím, ale zejména neskutečnou sebestředností, což je vidět zejména pokud se posadí na režisérskou stoličku. A tady to bylo extrémní. Režisér sám sebe obsadil do role, která měla celý film zastřešovat, ale míst toho plkala jednu nesmyslnou větu za druhou a pokoušela se o nějakou filosofickou hloubku, která byla úplně mimo. Pochopitelně nesměl chybět rap, což je k čínským kung-fu lítačkám řízlým tarantinovským grindhousem úplně to nejlepší. I přes to, že se RZA snažil, tak nakonec byly mé dojmy pozitivní. Jednak tu byla kouzelná role Russela Crowea, kterého bych tady nečekal, ale o to víc mě potěšil. Druhak jsem se mohl kochat přehlídkou těch nejkrásnějších Asiatek, které se kdy v jednom filmu sešly a že se bylo na co koukat. No a za třetí to gore a souboje to byla prostě vymakaná pecka. Ne, že by se tenhle film mohl stát kultovním v širším slova smyslu, ale pro ortodosní tarantiňáky by bylo povinností mít ho doma v šuplíku. Jen kdyby se RZA trošku míň díval do zrcadla. Takhle si tím nejsem jistý 60% ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

A tak po Karate tajgrovi přichází Karate negr. Člověk se až děsí, kam až ty ambice vypatlaných, opičích přednašečů mohou sahat! Dočkáme se snad třeba i Negra se železnou maskou, odehrávajícího se na dvoře rapujícího Ludvy čtrnáctého, kůl kinga, a pojatého jako přiblblá recitační opereta s tmavě hnědými gangsta mušketýry a padesáticentovým Džexnem v roli kardinála Richelieu, scénář, produkce a režie Rapující Zasraný Australopiték? Pár ťamanů, Eskymáků a otylý Russel Crowe se již zajisté těší, kolik Jüanů jim ten komparz v takové dementní pičovině zase hodí. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mraky odkazů na staré dobré kung-fu fláky, hektolitry krve a usekané končetiny...no jo RZA svérázným způsobem vzdává poctu kdysi tolik oblíbenému žánru, kterou mu zaštítil nikdo jiný než Quentin Tarantino. Nečekal jsem filozofující dílo a dočkal jsem se ulítlé zábavy s obtloustlým Crowem v jedné z hlavních rolí. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Začnem pocitom z toho filmu, ktorý vystihuje jediné slovo - nechápem. Nechápem čo som videl, komu bol ten film určený, aký malo zmysel dať do obehu takú ťažko blbú inštaláciu plnú prehnaných degradujúcich výmyslov (hovorím o ľudoch z ktorých striekala krv ako z prepichnutého natlakovaného pivného suda, nehovoriac o dôveryhodnosti v každej snímke). O tomto filme ma teda nikto nepresvedčí, že mal nejakú umeleckú hodnotu. Takéto výkony podajú aj cigoši z ulice, čo sa hrajú na šaolinských bojovníkov. Obrovský nesúlad tvorila aj moderná hudba, ktorá sprevádzala historické súboje, čím narúšala bojovú atmosféru. Žiadne napätie, žiadna pointa, strohé lámanie kosti a vybavovanie si účtov, všetko plynie ako na páse až kým na konci nevybuchne obrovský, mosadzdný "plynový kotol" (Brass) a zrazu je hrdinom bez ruký Blacksmith (skopírovaný hrdina z Mortal Kombat). Aj keď v hereckom obsadení figuruje Russell Crowe, nemôžem tomu filmu dať viac ako 20%. Od RZAa si už ďalší film nepustím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla Další Otřesná Asijská Cocotééna!!! Jak se jen Russel Crowe mohl upsat k něčemu tak Strašnému !! Brutální to je, ale to zpracování, je prostě příšerný.. Asíjská Parodie na Metrix.. Všichni tam lítali, skákali jak Opice.. Krev ..teda v tomhle případě Tempery měli otřesnou Barvu!! Přišlo mi to jako Úrážka všech Dobrých, Akčních, bojových FILMŮ!! Splattery nejsou nic pro mně !! Hvězdička za Russla, a ta druhá za Namakanýho Záporáka.. Jinak to stálo za nic ! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)

Reklama

Reklama