Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

campix 

všechny recenze uživatele

Zase jsem po delší době objevil kvalitní a zajímavou indie romantickou komedii. V hlavních rolích Harry Potter a "hvězda" indie romantických komedií Zoe Kazan, takže docela super záležitost. What if je hodně příjemná, nenásilná a zajímavá podívaná. V rámci žánru jedno z toho lepšího. Nedá se jinak než doporučit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Harry Potter a Ben Solo. Milá konverzačná komediálna lovestory. Keď si dvaja ľudia "sadnú" a začnú rezonovať a iskriť, je to vždy zábava. Kto by toto tiež nechcel zažiť? Dúfam, že dabovaná verzia príliš nezhodí pôvodný zámer a pomôže niektorým zle rozumujúcim anglicky, ešte viac oceniť ľahké špičkovanie a dobre napísané dialógy. Daniel Radcliffe je každým ďalším filmom presvedčivejší a na Zoe Kazan si ešte len zvykám, ale mám obavy, že ak dramaticky nezmení svoj prejav, skôr, než si ju stačím obľúbiť, nebudem ju môcť vystáť. Skvelé je to ako po stránke komédie, tak po stránke romantiky. A nebola by to správna snímka bez starostlivo namiešaného hudobného mixu, ktorý sa v tomto prípade podaril nadmieru. ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

"The best rom-com since 500 days of Summer"? Hahaha, you wish. Na začátku možná je zajímavej námět v úspěšný divadelní hře nebo možná i její předloze - pokud ale jde o film, tak ten prostě nedrží pohromadě. Naštěstí se i tady nějaký ty hezký momenty najdou (např. rozvaha o bezdomovcích, povedenej soundtrack, Adam Driver atd.), jinak je to ale prostě takovej slepenec rádoby vtipnejch a uvolněnejch scének stran romantickýho?/přátelskýho? vztahu, jenže většina z nich je buď neuvěřitelná, zbytečná, nerozvedená nebo prostě bez pointy, ale většinou kombinace tohodle všeho. A to všechno v situaci, kdy je od začátku jasný, jak to dopadne - nehledě na to, že na tu rádoby zajímavou a sofistikovanou otázku "můžou bejt kluk a holka jen svoji nejlepší přátelé?" stejně už každej soudnej človek odpověď zná. Kýčovitý postprodukčně vytvářený záběry hvězdnejch obloh tomu taky moc nepřidávaj - předevšim ale ten film nepřináší vůbec nic novýho, vůbec nic zajímavýho, a ještě k tomu všemu to zabíjí to koště Radcliffe. Jo a taky - jsou filmy/seriály, kde rychlý dialogy fungujou a jsou přirozený (Suits, Newsroom...), ale pak jsou filmy, kde se sice mluví hned a rádoby pohotově, ale prostě to nefunguje a člověk to těm postavám nevěří (jako třeba tady ve What If rádoby štěpnýmu bonmotérovi Radcliffovi). Jednu hvězdičku se mi ale dávat nechce, protože bezesporu je spousta horších filmů, dokonce spousta mnohem horších filmů, kde ani ten Driver, ani Kazan, ani ten soundtrack a ani těch pár vtipnejch replik prostě nejsou. WTF moments: Ty sedací scény na špičatý a do prdele zařezávající se střeše musely bejt fakt příjemný - už to vidim, jak tam někdo leze dobrovolně. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Uvolněná studie vztahu mezi mužem a ženou, s věčně nezodpovězenou otázkou - má přátelství šanci ustát svoji výchozí pozici? Tak to by mě taky zajímalo... A i když ani další z pokusů o jednoznačnou odpověď nevyšel, díky příjemným konverzantům a vcelku vtipným promluvám se zklamání nekoná, ač koncem jsme se už malinko protrapnili, což lze přičítat vedlejšímu účinku žánru, takový desátek na oltář romantiky... Daniel Radcliffe je každým dalším filmem přesvědčivější (jen pokud by své pokusy o široký úsměv chtěl uplatňovat častěji, radila bych konzultaci s čelistním chirurgem) a na Zoe Kazan si teprve zvykám, ale mám obavy, že pokud dramaticky nezmění svůj projev, dřív, než si ji stačím oblíbit, nebudu jí moci vystát. Jinak - to by člověk nevěřil, kolik výkalů měl Elvis Presley v tlustém střevě, když zemřel... ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Až teď mi došlo, že jsem Daniela nikdy neviděla v jiné roli než v Harrym Potterovi. Je to příjemná změna ho vidět v romantickém filmu. Výběr hlavních rolí byl skvělý. Zoe se mi líbila už ve snímku Rubby Sparks a tady mi přišla ještě lepší. Chvílema na mě film byl trochu moc upovídaný, ale to je jen malá vada na kráse. Děj byl pojatý originálně. 70%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Hneď na začiatku filmu, presnejšie v čase 00:01:58, si Daniel Radcliffe štrngne uzavretou fľašou piva (je jasne vidieť vrchnák od piva), no v zápätí je vidno, ako pije z otvorenej fľaše. (Marry94)
  • Pôvodne boli do hlavných úloh obsadení Casey Affleck a Mary Elizabeth Winstead, ale filmári neskôr rozhodli, že by mali obsadiť mladších hercov. Preto je trochu ironické, že Zoe Kazan, herečka, ktorá nahradila Mary Elizabeth Winstead, je v skutočnosti staršia ako Winstead. (Mathew234)
  • Počas nakrúcania v Dubline strávil Daniel Radcliffe večer na párty s futbalistami Dublin Minor Gaelic v dome, v ktorom oslavovali víťazstvo na All-Ireland Minor Championship. Avšak ďalšie ráno bol na pľaci o ôsmej. (Mathew234)

Reklama

Reklama