Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná dramedy s roztomilou Zoe Kazan a překvapivě hodně neprkenným Danielem Radcliffem, jemuž jakoby tahle role byla šitá na míru. Skvělé je to jak po stránce komedie (některé slovní přestřelky a insidery hlavní dvojky neměly chybu), tak po stránce romantiky. A nebyla by to správná dramedy bez pečlivě namíchaného hudebního mixu, který se v tomto případě povedl nadmíru. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zatímco podivná Zoe Kazan mi ve filmu sedla, Daniel Radcliffe je pro mě nevěrohodný. A to mu tolik sedly horory jak Rohy, tak Žena v černém. Ne, podle mě by Daniel neměl točit dětské filmy ani romantické snímky. Ten kluk má prostě divnej kukuč. Jinak What if jako film o tom, co by bylo, kdybyste ve svých vztazích byli upřímní, funguje. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie, jejíž hlavní devizou jsou sympatičtí herci v hlavních rolích a to, že působí vcelku přirozeným dojmem, vyhýbá se trapnostem a nabídne pár skutečně zajímavých dialogů. Kromě romantických pasáží i slušně pobaví, takže bez problémů splňuje žánrové požadavky. Zoe Kazan role Chantry sedla dokonale. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný romantický filmeček, na kterým bych vyzdvihl moji oblíbenkyni Zoe Kazan a také pěkné zpracování. Naopak bych trochu zkritizoval Radcliffa, kterýmu tato role moc nesedla. Druhou hvězdičku pak snižuju za scénář. Jako na vysoké škole se pohybuju už nějakých 6 let a neznám nikoho, kdo by se bavil takovým způsobem jako tomu bylo ve filmu. Myslím, že to bylo přehnaný. Ale co se atmosféry a pocitů týče, tak to vlastně funguje velmi dobře. Silné 3 hvězdy :))) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další upovídaný kus plný energie. Možná má okoukaný námět, ve kterém opisuje klasické atributy komediálních romancí pro mladé, zpracování je ovšem nesmírně fajn. Tuhle dvojku „jakože budeme kámoši“ spojuje prořízlá pusa, smysl pro kousavý humor i bystré poznámky. Samozřejmě některým nemusí sedět to, že mluví, jako kdyby denně přespávali na akademické půdě, přesto je chemie mezi potencionálními milenci uvěřitelná. Pár chybek a umělých popostrčení v ději tvůrcům odpustíme a můžeme se kochat tím, že obrýlený čaroděj Daniel Radcliffe má po potterovské éře sakra dobrý čuch na neotřelé role. Má to asi jako Elijah Wood. Oba jsou navždy spjatí s jednou až hystericky populární postavou, oba si (Radcliffe pečlivěji) vybírají, do čeho půjdou. Frodo třeba Maniakem šokoval coby šmírák v zaplivaném městě skalpující své oběti, Harry si užil role v žánrovém mišmaši Horns nebo ve velmi funkční duchařině Žena v černém. Nyní se vypořádává (už rok) z rozchodu s přítelkyní. Vzala mu chuť do života i do pokračování studia medicíny. Introvert nyní po roce potkává Zoe Kazan (napsala Ruby Sparks), která by mohla být TOU. Jenže má přítele. A není to úplný ňouma, kterého půjde snadno vystrnadit z role. Základ je ohraný, ale tvůrci ho pojí hodně silnými dialogy a liniemi, což se jim potom příjemně vrací. A vůbec nevadí, že jsou mnohdy potrhlé. Mají uvěřitelné jádro, jsou citlivé a výborně zahrané. A v tom to asi celé je. Je to obyčejné a možná proto tak příjemné. Velká pochvala pro scenáristu Elana Mastaie. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Počas nakrúcania v Dubline strávil Daniel Radcliffe večer na párty s futbalistami Dublin Minor Gaelic v dome, v ktorom oslavovali víťazstvo na All-Ireland Minor Championship. Avšak ďalšie ráno bol na pľaci o ôsmej. (Mathew234)
  • Hneď na začiatku filmu, presnejšie v čase 00:01:58, si Daniel Radcliffe štrngne uzavretou fľašou piva (je jasne vidieť vrchnák od piva), no v zápätí je vidno, ako pije z otvorenej fľaše. (Marry94)

Reklama

Reklama