Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. 1) Rudolfa Havlíka znám jako vynikajícího bloggera, autora výstižných za srdce beroucích autobiografických fejetonů na téma obchodování v Číně a v Indii se spoustou přesných a zasvěcených pohledů na místní mentalitu. 2) Spoiler. Bohužel se však opět ukázala známá pravda, že sebelepší spisovatel nemusí být a zpravidla ani nebývá i dobrý scénárista. Samotná základní myšlenka je postavená na hlavu - solidní obchodník, u něhož se předpokládá racionální myšlení, s finančním průserem jak vrata si odjede randit s děvčaty, věřili byste tomu? 3) Havlík jako režisér překvapivě svou roli zvládá - scénka s omračováním nebo s kleptomanem jsou dobrou ukázkou. Ale co naplat, když není co režírovat? 4) Filozofické promluvy hlavního hrdiny se báječně čtou ve fejetonech. Zde působily poněkud nepatřičně a lacině. 5) 38letý schopný renesanční Rudolf Havlík si vybral typově podobného 39letého seriálového herce Pavla Batěka se sportovní postavou (hlavní role) a docela se strefil. I další casting je příjemný, bohužel však více o věci říci nelze. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Docela povedený road movie s nepředvídatelným dějem a skvělým nápadem. Mít takového kamaráda s porschem (pro chudý), který pro mě zajede kamkoliv a kdykoliv by se mi celkem hodilo. Vždy mě tak trochu zajímalo, jak by mohla fungovat taková práce při které cestujete po celém světě, a ač bych to asi moc dlouho nevydržela, tak bych si to ráda vyzkoušela. Ovšem i když často cestujete vždy máte jedno jediné místo, na které se těšíte ze všech nejvíce a které znáte a máte tam domov a přátele. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas - "Proč nezajít za jedno vstupné na 2 filmy"?... řekl jsem si po skončení nového dílu Planety opic a už jsem seděl opět v sále Premiere Cinemas. Aktuálně 53% má na kontě tenhle český snímek, který dle mého byl celkově povedený. Komedie příjemně odsejpala, Pavel Batěk mě se svými pohledy na život bavil a na herecké obsazení si také nemohu stěžovat. 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nenávidím svatby. Skupiny dobře oblečených lidí, který předstírají, že něco bude napořád. Jako kdyby ten slib měl všechno změnit. Jako kdyby do tý doby naše city nebyly myšleny vážně. Faustova smlouva, kterou se podaří naplnit jen pár vyvoleným. A potom se všichni vožerou, poperou, pohádají jako psi. Co z toho asi čeká na mě?“ Vzhledem k tomu, že před Zejtra napořád jsem nedávno viděl tématem velmi podobný film Hector and the Search for Happiness, podvědomě mě to nutí srovnávat. Pokud jsem si u snímku z kanadsko-německé koprodukce stěžoval na to, jak dogmaticky a rušivě mi byly životní rady podávány, české „verzi“ se zhruba to samé dařilo docela nevtíravým, pohodovým a místy i úsměvným způsobem (zdejší hlavní hrdina rozhodně nikomu nic podprahově nenutil a jeho poznatky nebyly tak přehnaně pozitivní). A ano, každému musí být jasné, jak hrdinova „cesta“ dopadne, což mi ovšem u tohoto filmu nijak zvlášť nevadilo. „Gangsterská“ linka se sice zrovna moc nevydařila (nechtěně směšná, naivní), ale jinak zde bylo několik trefných scén, hlášek („Když mlčí chlap, přemejšlí. Když mlčí ženská, je nasraná.“), momentů. Perfektní scéna byla s omračováním, velmi lidsky a přirozeně působila ta u rybníka (jakože postava Jany by byla pravděpodobně největší „terno“, i v porovnání s Terezou-nebo možná právě hlavně s ní). A pak tu byla na podpatkách sprintující Vica, magor s motorovkou a přítelem z Třebíče (jako by snad cokoliv s mým jinak široké veřejnosti neznámým rodištěm mohlo být zobrazeno nějak normálně, že) a hlavní hrdina, který se ode mě pohledem na svět v mnohém lišil, ale konkrétně pod jeho (výše uvedený) názor na svatby bych se s chutí podepsal. Celkově to vidím na průměr. „A co teď s ním uděláme?“ – „Zabijeme ho.“ – „Ty si se zbláznil?“ – „To byl vtip. Omráčíme ho a pak ho někde vyhodíme.“ – „Hele, ale já sem ještě nikdy nikoho neomračoval.“ – „To přece nemůže bejt tak těžký, ne? Je to v každým filmu.“ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby film neprovázely ty filosofický kecy (a teď nemyslím jenom ve filmu, ale i texty na jeho propagaci v době kino premiéry), jako ulítlá polo road trip komedie to nebylo špatný. Pavel Batěk je výborným prototypem noirového hrdiny, dobře se na jeho hraní kouká (stejně jako na oba Hádky). Čína a HK, big boss Lábus, honička na tankodromu, divočák Bohouš a motorová pila byli trochu navíc. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (8)

  • Na hudbě k filmu se podíleli i členové kapely Portless, pánové z původní sestavy Support Lesbiens. (Eruzione)
  • Rudolf Havlík, pro nějž se jednalo o filmovou prvotinu, a který nemá filmové vzdělaní, přiznal, že o filmové režii a řízení filmového štábu nevěděl de facto nic. (sator)
  • Režisér Rudolf Havlík v závěrečných titulcích poděkoval všem skvělým dívkám a ženám, které mu poskytly své fotografie pro použití do grafických konverzací ve filmu. (Terva)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama