Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

897. hodnocený film: Jakoby se snad s těmi zábavnými soutěžemi, kde lidé překonávají své možnosti, roztrhl pytel. A je to i dobře. Máme z čeho vybírat a tenhle mix komediálního přístupu k adrenalinu a japonských "lamačů" mi zcela vyhovuje a baví mě. 3* jsou proto sice jen průměrným, avšak na žánr skvělým hodnocením. 3* ()

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Na japonských soutěžích miluju to, že v nich (skoro) nikdy nikdo nevyhraje a výhra v nich vám zařídí (skoro) nehynoucí slávu. Což je rozdíl od těch evropských a amerických, kde tak nějak vždycky někdo vyhraje i když se tam plácá jako nudle v bandě a z poloviny překážek spadne (ano nárážím na WIPEOUT). Tohle je o nehoráznym skillu a sebeobětování. ()

Reklama

Brasi 

všechny recenze uživatele

Teda! soutěží tam opravdu zajímavý figurky. Vlastně je to ujetá blbina, ale i tak mi to nedalo a koukal jsem dál, abych viděl, kdo další přijde na řadu, co všechno si pro trénink na zahradě postavil a kolik měsíců přípravě podřídil, aby pak po deseti sekundách soutěžení zahučel do vody a vypadl. A příště tam šel zas a ještě po tvrdším tréninku. Blázinec. :)) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejlepší soutěž, hrozně rád to sleduju a hrozně rád bych si to zkusil, navíc je fakt zajímavý vidět špičkový atlety, kteří třeba získali zlato na OH a pak ani nedokážou projít první úsek a prdel jim natrhnou borci jako železnej muž a rybář Makoto Nagano nebo hasič Toshihiro Takeda, ty borci jsou fakt neuvěřitelný a obzvlášť hustý je, když projdou třetí úsek, kterej je stavěnej pro lidi s železnýma svalama na rukou. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Je to docela fajn- takový Wipeout v japonském stylu... A proč ne? Ale nemůžu si pomoci- i když byl Wipeout až po tomhle, bavilo mě to o něco více- nejsou tu zase tak dobré překážky a není to tak bezvadně natočeno jako u Drtivé porážky... No, určitě to stačí na 3 hvězdičky- a je to přece jen docela obstojná zábava... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)

Reklama

Reklama