Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Túto časť som videl skôr než prvú. Hanbím sa že som niečo také pozeral, neviem potom ako strašne sa musí hanbiť režisér (zároveň scenárista) že ho to vôbec napadlo. Hneď z popisu bolo jasné, že pôjde o niečo, čo sa nevidí často. Výsledok je skutočne brutalita, pri ktorej pozeraní mi bolo fyzicky zle. Čo beriem v dobe plnej neoriginálnych scenárov za plus. Film mnohých naštval a stal sa kontroverzným, rozporuplným, škandalóznym a zakazovaným (u nás dodnes nešiel ani len na DVD). Otec projektu, Holanďan Tom Six, sa teda s nadšením rozhodol, že v dvojke pozošíva podstatne viac ľudí, než v prvej časti. Pochváliť môžem len čierno-biely podklad, vtipné hlášky (áno, naozaj vtipné) a hororovú stránku, kde ste mohli od hlavnej postavy očakávať naozaj čokoľvek. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

S odhalením závěrečné pointy naprosto extrémní obhajoba existence sama sebe. Ideologicky sporné, filmařsky stejně tak. Každopádně to záměrně vyvolává zásadní otázku, tedy "jak moc je v dnešní době důležitá přítomnost podobných filmů a jestli náhodou zvrácené jedince netvoří právě ony?" - což je na druhou stranu vlastně to jediné, oč ve filmu jde a navíc se tohoto sdělení dá dosáhnout jednoduše zhlédnutím prvních a posledních pár minut. Zbytek rychloposuvem, pokud nepatříte právě mezi ty zvrácené jedince. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Epic fail. Výchozí nápad, že druhý díl bude o úchylovi, kterého k činu inspiruje shlédnutí první Stonožky na DVD, byl slibný, protože "tamto byl film, tohle je realita", což slibovalo o řád vyšší působivost. Výsledek je ovšem přesně opačný. Tom Six nápad zazdil snahou o "umělecké" zpracování a o nějaké realitě nemůže být ani řeči - film je černobílý, s blikajícími světly ("hra světla a stínu" - checked) a s nepřetržitým ambientním hučením místo hudby, které začne být už po 10 minutách pěkně otravné. Dále, v jedničce byl démonický doktor, což bylo zábavné. Tady je karikatura úchyla - tlustý plešatý brýlatý skrček, který vůbec nemluví a tváří se, jako by to byl on, koho přišili k něčí prdeli. A to není zábavné. A v neposlední řadě - v jedničce byly tři oběti, se kterými jsme se předem seznámili, vybudovali si k nim nějaký vztah, soucítili s nimi, fandili jim při pokusech o útěk apod. Tady jich je deset (tedy ne 12, klamavá reklama, ha!), a s většinou z nich se seznámíme až ve chvíli, kdy je skrček uloví. A pak už nedělají nic jiného, než že leží, kde je položil, a poslušně čekají, až se vrátí a něco jim provede. Tím nejlepším na filmu jsou nakonec jeho plakáty. Zkrátka, doufám, že The Human Centipede III - More Full Sequence už následovat nebude. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Těžko věřit, že má film na svědomí tentýž člověk, co stál za jedničkou. Zatímco ta byla celkem uvěřitelná a člověka až znervózňovala, její pokračování je jen změť hoven! A to nejen doslova. Hlavní hrdina/záporák je naprostej úchyl, ale především dement, který od první minuty jedná takovým stylem, že by ho odhlalil i naprostej nýmand, co nikdy nedodělal policejní akademii. A stejně jako on jsou dementní i jeho oběti, který za celej film nehnou brvou a prostě si čekaj na smrt. A stejně dementní (možná ještě dementnější než vše předchozí) je samotnej děj, kterej je plnej takovejch nesmyslů a logickejch (a hlavně anatomickejch) děr, že z toho zůstává až rozum stát a divák je nad vším tím humusem, kterej je produkovanej na úkor uvěřitelnosti, tak nasranej, že má sto chutí to vypnout a udělat stonožku z manželů Sixových (kteří už si někde po baráku něco takovýho určitě vypěstovali, jináč není možný, aby furt cucali z prstu takovýhle hovadiny...). ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jako vždy jsem si před spustěním filmu připravil jídlo. Znáte to, takové to dobré papání. Ano, přiznám se, já jsem u Human Centipede II jedl. Asi 50 minut sledujeme oplzlého tlusťocha, který pracuje jako hlídač v garáži. Tam také připravuje svůj plán, vytvořit z 12 lidí lidskou stonožku. Vidíme jeho život, jeho krásný vztah s matkou :-) , jeho hnusné, odpudivé tlusté tělo. (Začínám držet dietu!) Pak 30 minut koukáme na nářky obětí. Slizoun ale není doktor a tak spojuje těla amatérsky. Co říct závěrem? Není to horror, ale zvrhlé fekální choutky vrhnuté na černobílé filmové plátno. A všude kolem hnusná špína a fekální sračky! Ztotožňuji se s hodnocením v ostatních zemí, kde má film nanejvýš 40%. Já to tvrdím celou dobu, že náš národ není normální. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • S rozhovoru s Dr. Philipem Coakleyem, jenž se specializuje, kromě dalších věcí, na gastroenterologii a dýchací ústrojí vyplívá, že je Lidská stonožka z lékařského hlediska 100% přesná, ale ve skutečnosti by tenhle výtvor neměl dlouhého trvání. V podstatě ta základní procedura – propojeni z pusy k análu – má hodně problémů. Za předpokladu, že je to vzduchotěsný prostor, její přirozený instinkt by byl spolknout cokoli, co se jí dostane do pusy, ale kdyby ti někdo vykonal potřebu do pusy, začneš zvracet. Ty zvratky by neměly kam jít a je pravděpodobné, že bys nějaké vdechl. V tu chvíli by ses udusil nebo rychle zemřel na zánět plic. Taky předpokládám, že dýchali nosem. A když brečíš, zablokuje ti to nos, takže nemůžeš dýchat. Kdybys měl anál přišitý k puse, určitě bys brečel. Ani při nachlazení nemůžeš často pořádně dýchat nosem. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)
  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama