Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (484)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Eat shit and die. Tom Six si splnil sen a degradoval lidstvo na úroveň pouhých členovců (hmyzu). Nenechte se zmást vysokým hodnocením, dvojka je stejná sračka jako jednička, hloupá a s minimem dialogů, odehrávající se v nějakém paralelním vesmíru, kde neexistují žádná pravidla a žádná policie, a kde Martin je sám svým Bohem (i když to může a nemusí být omluvitelné, je tu jistá teorie; a pokud je správná, je Tom Six chytřejší, než si myslíme). Černobílá forma filmu sluší a padne mu jako huba na prdel a částečně tím tak zakrývá režisérovu neumětelnost. Pro mě ve výsledku lepší než "psychologičtější" jednička. V jednu chvíli se smějete a o chvíli později si dáváte ruku před pusu. Ano, splnil, co předsevzal. :) Zábavná sračka. P.S.: Ashlynn Yennie si po tomhle filmu snad už nemůže nikde jinde zahrát. :) P.P.S: tak VODrip je skutečně cenzurovaná verze a chybí v ní 2 minuty. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Natočil Tom SIx prasácký meta horor o tom, že sledování prasáckých hororů dělá z neškodných úchylů nebezpečné psychopaty? Nakonec asi ne, protože poslední scéna (alá nejklišovitější pointa na světě) umožňuje přesně opačné čtení. Budu nejspíš jedním z mála, komu se více líbil první, krotší díl. Ten byl spíše o obětech - dokázal jsem s nimi pořádně soucítit, jejich smutný osud mě v závěru spolehlivě psychicky zdeptal. Oproti tomu dvojka se celá točí jenom kolem hlavní úchylné postavy, o obětech se člověk nedozví vůbec nic. První díl tak lépe funguje jako horor s příběhem, dvojka je spíš taková sonda do úchylné mysli - což neříkám, že je špatně - jen mi to osobně méně vyhovuje. Martin (ona hlavní postava) je zahrán velmi přesvědčivě odpudivě, což je jedna z věcí, které má jednička a dvojka společné. Tom Six má asi na správné úchyláky čuch. Ostatní herci nicméně slabí, natočený to taky není nijak extra ... ale ok, stojí to na brutalitě a hnusu, a ty fungují správně. Takže taky čtyři hvězdy, ale rozpačitější než u jedničky. PS: Jestli bude trojka ještě více meta, takže v ní třeba nějaký pohoršený filmový kritik k sobě přišije režiséra Toma Sixe, Dietera Lasera (doktor Heiter z jedničky) a Laurence R. Harveyho (Martin z dvojky), dám tomu pět hvězd ať to bude natočený sebehůř :-D Edit: Zpětně snižuju hodnocení na 3*, vzpomínka na film vyprchala překvapivě rychle. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pokud se dala v prvním díle vyzdvihnout alespoň ta postava novodobého Mengeleho, dvojka už je jen snůškou trapáren, nechuťáren a debility. Žaludek se mi nezdvihal, to se mi spíš zdvihá při filmech typu Martyrs (mučení ženských a tak), spíš mi bylo trapně, že se dívám na tenhle... no film je v tomto případě hodně nadnesený výraz. A ne, tím, že film natočíte černobíle, z něj umělecké dílo neuděláte. Six je očividně takovej Láďa Hruška filmu... A já přemýšlím, proč že jsem to vlastně nehodil do odpadu... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Drama, které se postupně zvrhne v orgie zvrácenosti a hnusu. Vybavila se mi podobnost se švýcarským černobílým filmem Stalo se za bílého dne z roku 1958 (r.L.Vajda), kde psychopat v podání Gerta Fröbea vraždí děvčátka proto, že doma ho ponižuje a šikanuje žena. Zdejší maniak si prožil trauma ve formě týrání a sexuálního zneužívání otcem a ponižování matkou. V jistých momentech je film až nepříjemně syrově dokumentární, což znásobuje pocity odporu a hnusu. Ve filmu se skutečně zabíjelo! - přesněji sledujeme krmení obří stonožky cvrčky. V některých chvílích je film takřka realistický - vytloukání zubů, při které se oběť dusí vlastní krví, vypadá velmi opravdově. Jakmile míra prezentovaného násilí překročí neviditelnou mez, začne snímek působit spíše komicky ( podřezávání). Příjemné je znovu obsazení herečky z prvního dílu, která až pozdě pochopí, že tentokrát to není jako. U první části jsem poznamenal, že herci se při natáčení nejspíš dobře bavili. Zde musím doplnit, že natáčení dvojky , zejména v závěru, se určitě proměnilo v třeskutou taškařici. Dobrý nápad bylo navázání na první část prostřednictvím úchylného filmového fanouška... ()

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Kde jednička byl film o zvráceném chirurgovi a bizarním utrpení obětí, dvojka je samoúčelnost od začátku do konce. Jsou tu nechutnosti od začátku do konce, bez jakéhokoli řádu či smyslu - jen, aby tam byly. Čím víc krve, čím víc nitrožilního laxativa (to existuje?), tím víc magnum, že? *SPOILER* Když pominu to nejdebilnější možný řešení nesmyslnosti filmu, aneb možné vysvětlení "... tak, a tohle všechno se nestalo a koukali jste na výmysl", tak finální pomsta tím, že tlusťochovi narvu do zadku trychtýř s masožravou stonožkou, on sice vyjekne - ale už nic? No páni. Ještě mu mohli zajít koupit nové číslo Reflexu, aby zažil peklo, až ji bude na záchodě po filmu vypuzovat. A nechám na čtenářích, jestli ten plátek bude číst a použije jinak, ale skoro bych tušil, že se v něm o tomhle filmu objeví článek... A to, že mrtvá žena vstane, vyběhne, porodí či potratí a pak odjede a už o ní neslyšíme? Panečku, to je děj ;) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Aby se režisér Tom Six ujistil, že je Laurence R. Harvey pro svojí roli dostatečně úchylný, nechal ho před sebou znásilnit židli. (StrYke)
  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)
  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno