Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není nad to pořádně si zafandit... Tři kolegové z projektové kanceláře Sekáč, Bariak a Drozd jsou vášnivými fotbalovými fanoušky. Tak vášnivými, že fotbal je pro ně přednější než práce nebo rodina. V posledním týdnu je smyslem jejich života získat vstupenky na nedělní zápas Československa s vrcholem fotbalového světa, s Brazílií. Kolegové jsou kvůli tomu ochotni podstoupit lecjaké útrapy. Mladík Drozd například před šéfem vyzkouší osvědčenou školní fintu s náhlou horečkou. Když se už podaří vstupenky sehnat, musí zase Sekáč řešit nenadálou domácí krizi: nedělní oslavu tchýniných narozenin. Zdá se, že utkání je pro naše tři kumpány zakleté. A to se ještě do věci nevložila policie… Satirickou komedii o fotbalových fanoušcích a výtržnících natočil v roce 1960 režisér Ján Lacko. Do hlavní role zaníceného fotbalového fandy Sekáče obsadil jednoho z nejpopulárnějších slovenských komiků té doby, Františka Dibarboru. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rodina a futbal nejde dokopy a podobne ani mne nepasuje dokopy futbal a komédia. Rozpačitý začiatok a ešte viac rozpačitý koniec. Keď sa športovo založení súdruhovia VB prejavia s ľudskou tvárou, to sa ani za socializmu asi nedalo uveriť. Niektoré veci ale ako komédia fungujú, čo sa nedá povedať o zaručenom recepte mydlo+káva+krieda na horúčku. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Skôr silné tri hviezdy, ale kvôli akútnemu nedostatku čohokoľvek pozerateľného zo slovenskej produkcie privriem očko. Film ako taký je veľmi naivný, ale takým milým spôsobom, že ho človek musí mať rád. Z každej sekundy tryská láska k futbalu, v podstate je to taká oslava fanúšikovstva, ktoré už u nás dávno vymrelo. Herecké výkony sú výborné a hoci sa námet vyčerpá rýchlejšie ako už tak skromná stopáž, po skončení filmu jasne prevažujú príjemné pocity. 7/10 ()

Reklama

Véronique 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda filmové překvapení ze souseního Slovenska! Nepamatuji se, že by se mi někdy tak líbil film "našich bratrů" vyroben za dob společného státu. Tento film má tak pozitivní náboj, až to je nakažlivé. Výkony tří hlavních herců jsou uvěřitelné, především František Dibarbora (nezapomenutelná "Marjánka") táhne celý děj. Je zajímavé, že to bylo natočeno v černobílé podobě - škoda, přinejmenším ten východ slunce mohl stát za to. I tak jsem ráda, že jsem film viděla. Myslím si, že tato příležitost se už dlouho nenaskytne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V ceskoslovenskej kinematografii v konciacich sa 50. rokoch pomaly ale isto ustupoval budovatelsky patos, a tak sa obcas natocila aj nejaka komedia. Ako napriklad tato. Namet o futbale je sam o sebe silny namet na komediu, ale pravdupovediac, tie na Slovensku sa prilis nevydarili. Tato je vsak vynimkou. 70 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemný humorný filmík o športe a čo všetko je skalný fanúšik schopný obetovať pre jeden zápas. Dokonca aj šťastie rodiny, či vlastné zdravie. Miestami často pritiahnuté za vlasy a pár scén zaváňalo dnes už trápnosťou, ale inak je to milé, nespútané, usmievavé a hlavne pomerne naivné. 70%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (19)

  • Na plagáte je napísané, že futbalový zápas medzi Československom a Brazíliou sa uskutoční 15.9.1960 o 17:00. Miško (Anton Mrvečka) naznačí sestričke Irenke (Eva Podbehlá), že v nedeľu poobede nemôže ísť na schôdzku kvôli futbalu a takisto Ján Sekáč (František Dibarbora) sa háda s manželkou (Mária Kráľovičová), že nepôjde v nedeľu oslavovať svokre (Hana Grissová) do Lučenca jej 60.narodeniny, lebo chce ísť na zápas. V skutočnosti by ani jeden z týchto dvoch hlavných protagonistov takýto problém nemal, nakoľko tento deň padol na štvrtok. (Raccoon.city)
  • František Dibarbora (Ján Sekáč), ktorý stvárnil vo filme vášnivého futbalového fanúšika, bol v mladosti talentovaným futbalistom. Dotiahol to až do mládežníckych družstiev chýrneho tímu Športový klub Bratislava. Hrával aj v rezerve tohto slávneho futbalového klubu, ktorému bol verný celý život. (Raccoon.city)
  • Film mal byť natočený vo farbe, ale pôvodné dokrútky futbalových zápasov boli nakrútené čiernobielo a farba vo zvyšku filmu by pôsobila rušivo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama