Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Jde o to, že i když máte dobrý příběh, záleží i na tom, kdo a jak jej vypravuje. Tady je pěkný téma, které sice již nemůže šokovat na tolik, jako by tomu bylo třeba před dvaceti, třiceti lety. Ale tempo a melodie vyprávění je spíše uspávací. Diváka probere až závěrečná přestřelka. Jenže zároveň ten kontrast mezi celým příběhem a akčním koncem spíše způsobuje to, že působí hrozně nevěrohodně až přitažený za vlasy. Líbil se mi Bartoška, kterého jsem již dlouho v ničem hrát neviděl a taky hlavně Norbert Lichý, pro mne momentálně velkým objevem. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Má to několik podstatných failů (obsazení Bartošky do pro něj zcela nevhodné role, podivně zrealizovaná finální scéna, která měla být vrcholem filmu), ale pořád mi z toho vychází mírný televizní nadprůměr. Hlavně zásluhou Jaroslava Plesla, temného ladění a i samotné zápletky, která má hlavu i patu a dalo se z ní vyždímat prvotřídní kriminální drama. Škoda, je totiž vidět, že Sedláček by to za správné konstelace hvězd mohl zvládnout na výbornou... 60 % ()

Reklama

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Žádná nuda. Pořád dumáte, zda je to míněno vážně nebo ne. Ale několikrát zmíněný Michal David, tento král normalizační hrůzy, a nakonec i jeho píseň mě přesvědčily, že to nikdo nemohl myslet jako seriózní podívanou. Na závěr to vylepšila píseň od kapely Buty. A jelikož jsem vážně nevěděl, jak to bude dál a nenudil jsem se, hodnotím nadprůměrně. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Výborný scenár nielen v rámci Českej republiky ale aj v rámci Sedláčkovej tvorby. Napísal to spolu so Zapletalom. Ten Zapletal to ti je človek, čo ešte za komunistov napísal polokultovú knihu Polnoční bežci. Po revolúcii sa živil mimo iné aj ako lekárnik napríklad a začal sa zaoberať písaním scenárov. Dnes píše napríklad aj pre Súdnu sieň (kvlaitná grcka). Spojenie so Sedláčkom je však veľmi osožné. Dúfam, že sa zopakuje........................Kde je tá kvalita?.......Úspešne zvládnutá uzatvorená žánrová dramaturgia. Storytelling je na úrovni poctivo napísanej kriminálky/ thrilleru a v českom prostredí pôsobí ako zjavenie. Výborné detaily, ktoré spájajú rozprávanie a motivujú konanie postáv. Nevídane elegantná distribúcia informácii (teda antipopisnosť). Ten scenár je o triedu lepší ako scenár k Rodina je základ štátu (aj keď by som to asi nemal porovnávať, keďže v Rodine je otvorenejší typ rozprávania). A práve uzatvorený scenár je podľa mňa to, čo dáva naplno vyznieť Sedláčkovej réžii. Je to strohé, presné a realistické, dokonca mi neprekáža ani Sedláčkov svojrázny štýl (v Rodine boli tie dlhé jimi-jipové jazdy nemotivované, tu tie dlhé stadycamové prechody priestorom posilujú realizmus)...............Sedláčkovi sa podarilo natočiť žánrový film a zároveň zžieravo a nekompromisne hovoriť o problémoch súčasnej spoločnosti. Zabil dve muchy jednou ranou. Ostatným českým tvorcom sa zúfalo nedarí ani jedno. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Tak kombo Robert a Zidan (docela by me zajimalo, zda mu tak nekde realne rikaji, bo to sedi jak prdel na hrnec ;]]) jede jak cip. I reditel Jirka se da vydrzet stejne jako ti ostani po polski mluvici, ale Jara Plesl nad sebou uz ponekolikate lame hul a Robert by si to mel taky uvedomit a konecne tohoto sveho milce kopnout do prd...e, bo ten mu zmasti svou pritomnosti kazdy film ;[[ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Filmový štáb, který natáčel záběry v pokojích hotelu Steel, byl v hotelu po dobu natáčení také skutečně ubytován. (Roman.Ticka)
  • Natáčení probíhalo v Třinci a Ostravě. (Giuseppe)
  • Když Martin (Jiří Bartoška) dostane zprávu o tom, v kolik hodin proběhne přepadení vozu s penězi, je v ní napsáno 10:45. Následně hned odjíždí na místo přepadení. Na mobilu je ale v horní liště jasně vidět, že ve skutečnosti je už 13:33. (Korvent)

Reklama

Reklama