Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Recenze (325)

bron 

všechny recenze uživatele

Na nový počin Jasona Reitmana jsem se těšil ještě dřív, než vůbec nějaký vznikl, neboť svými předchozími filmy si mě tento tvůrce naprosto získal. A tak jsem k Young Adult přistupoval s nejspíš až příliš velkým očekáváním a jak se dalo čekat, očekávaného jsem se nakonec nedočkal. Máme tu scénáristicky vytříbenou titulní postavu, kterou navíc skvěle ztvárnila Charlize Theron. Nicméně příběh jako takový místy příliš drhne a chvílemi nudí. Málo platné, mám dojem, že Reitmanovy snímky jsou nejlepší tehdy, je-li i pod samotným scénářem podepsán samotný Reitman. ()

madline24 

všechny recenze uživatele

I když titulek filmu hlásá něco jiného, o komedii se opravdu nejedná. SPOILER: Příběh osamělé atraktivní 37ky, která je natolik zoufalá, že jí stojí zato sbalit se a jet do rodného města pokusit se rozvrátit manželství svého ex, aby následně zjistila, že dotyčný (a jeho manželka) jsou na ni milí jen proto, že ji považují za chudinku, litují ji a snaží se být slušní. Film je rozhodně zajímavé vidět (i když by se měl zakázat pro rozejité nebo jinak nešťastné a opuštěné jedince), ale můj pocit z něj je hlavně smutný- smutné je pozorovat, jak dopadla jedna krásná baba, kam až dokáže klesnout v zoufalství a jaké blbosti nez naděje je schopná dělat. ()

vnimat_Krasu 

všechny recenze uživatele

Netradiční drama o tenké hranici mezi spokojeností a zoufalstvím. Diablo Cody není žádný Shakespeare v sukních, ale sympaticky si nelibuje v tradičních kompozicích. Young Adult je navzdory svému minimalismu nesmírně promyšlený film s hromadou velmi zajímavých životních otázek. Charlize Theron je ve své roli tradičně přesná a mimo vůně whiskey visí ve vzduchu i odér nespravedlnosti Akademie. ()

karmalat 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, opravdu dobré a výstižné, deziluze, alkoholismus tzv, úspěšných lidí. A spousta trapasů jaké přináší život. Moc se mi líbilo, čekal jsem zase nejakou romantickou variaci. A správný byl nejednoznačný závěr. Doporučuji. ()

andaAanda 

všechny recenze uživatele

na mě u tohohle filmu působí především poetika diablo cody, zřetelná a v tom základním asi vždy stejná (ženská hrdinka, kulisy středostavovské ameriky, bizarní zápletka, cool detaily... blablabla a sevřený, jednoduše, až matematicky přesně vystavěný děj). zřejmě má pocit, že to tak funguje. v tomhle případě to zrovna úplně nefunguje. troufám si tvrdit, že z větší části proto, že hlavní hrdinka není tak srozumitelná jako schizofrenní matka nebo těhotná šestnáctka, je těžké se na ni napojit, její životní situace je vystavěná neuvěřitelně, její problém nejde jednoduše ztvárnit, pojmenovat, musí se široce a mělce opovídávat. diablo cody píše vlastně takovou frikulínovskou červenou knihovnu a tady se neúspěšně pokusila vykročit z žánru. a tak to dopadlo hodně rozpačitě. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Pomalý děj,nesympatická hlavní hrdinka,málo vtipu a celkový pesimismus.Myslím,žeuž zátra nebudu vědět,že jsem to viděl. ()

Boylina 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jsem nějakou dobu přemýšlela, co bych si z toho tak vzala a přišla jsem na to, že NIC. Kdybych ho nikdy neviděla, vůbec nic by se nestalo. Prázdný film stejně jako hlavní postava, nezanechá žádný pocit, protože není o ničem. Ani Charlize to tentokrát nezachrání. Nemá to žádné kouzlo a nic z toho neplyne. ()

hajicek 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení bych řekl hodně nedoceněný film a doufám, že se to do budoucna změní. Výborná Charlize Theron a skvělý námět, do mládí na střední školu se v myšlenkách vrací hodně lidí a ona to jen chtěla dotáhnout do konce :-) ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron hraje poměrně solidní píp, která je zajímavá tím, že v podstatě celý film nesleví a zůstane píp až do konce. I ostatní postavy jsou velmi dobře napsané a chovají se zajímavě. Spíš bych popsal film jako drama/komedie, toho humoru je tam o něco méně, ale na škodu to není, je to dávkované dobře a když už tam humor je, je dost černý a funguje perfektně. Zásluhu na tom mají samozřejmě nejen scenáristka Cody, která má nesporný talent a režisér Reitman, který je pro mě čím dál zajímavější, ale v neposlední řadě samozřejmě herci v čele s Charlize, která tu svému oskarovému jménu ostudu nedělá. 75%. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Hrdinka je naprosto reálná... Neboť úplně stejnou jsem mívala kamarádku Zuzanu že střední,která ve své sebestřednosti ani skoro v padesáti nedospela a žije stale v době svých nejlepších postpubertalnich let... :-) a žije sama,neboť od ní zdrhli všichni chlapi,co s ní kdy byli... ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné. Režisér Jason Reitman Vytvořil řadu kvalitních filmů s červenými puntíky - 2014 Muži, ženy a děti    2013 Prodloužený víkend    2011 Znovu a jinak    2009 Lítám v tom    2007 Juno apod. Tenhle film je podprůměrný, 58 % sedí. Námět není špatný, ale občas to jde přes závit. Jisté je, že úroveň drží - jak jinak - Charlize Theron. V tomto snímku je jí 35 a hraje výborně. Psychicky narušenou notorickou lhářku (a lže především sama sobě). To, že se nakonec chce polepšit je chvályhodné, ale nepravděpodobné - při vykreslení její (čili Mavisiny) povahy. ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama