Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

V hlavní roli Dave, otec čtyř dětí, který je najednou na vše sám, poté co jeho žena nečekaně zemře. Dokáže překonat bolest a najít v sobě sílu znovu milovat? (Sigarni)

Recenze (27)

novoten 

všechny recenze uživatele

Intimní óda na Davidovo herectví a v první řadě velmi hutná vztahová všehochuť sahající od dojemných chvil přes nepříjemné pointy až po odlehčené momenty odkoukané ze života. Malý počet epizod v tomto případě rozhodně neznamená nedostatek příležitostí k tomu dostat se postavám pořádně pod kůži. Naopak čím větší trpělivost má divák s pokusy vyznat se ve všech vedlejších postavách, o to sladší odměna na něj čeká. Klíčové momenty ze mě dolovaly nejrůznější emoce po hromadách. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vcelku předvídatelně končící minisérie, ale moc příjemně se na ní dívalo a navíc s naprosto skvělým Davidem Tennatem, který se silně dostává do popředí mého zájmu společně se seriálem Broadchurch, kde hraje také jednu z hlavních rolí. Jen s tím Mattem, kterého hrál Warren Brown, tam bych asi trochu přepsala scénář, protože to je další z mých novějších hereckých favoritů a já ho docela litovala, měl tady chudák dost nevděčnou roli:-) ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Jak už je zde zmíněno, mám dojem, že nadprůměrné hodnocení pramení z velké obliby Davida Tennanta. Mně se od první minuty chtělo smát, a to se mělo jednat spíše o drama. Tak uměle zahraný smutek jsem ještě nikde neviděla. A to, jak z Tennanta během úmrtí své ženy - přestože byl na druhém konci města - vypadlo "Miluji tě" byla asi nejabsurdnější a nejdebilnější scéna, jakou jsem kdy viděla. Kromě toho, zpracování je tak okatě televizní, že připomíná Ulici nebo Ordinaci v růžové zahradě. Pokaždé, když začala hrát hudba, měla jsem chuť to ihned vypnout. Pilot jsem překousala, ale při dalším sledování bych si zřejmě musela vytrhat všechny vlasy a dát odpad. Na britský seriál obrovské zklamání. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se zdálo, že půjde o banální televizní inscenaci na ohrané téma, ale postupem času se díky chytrému a promyšlenému scénáři vyprávění proměnilo v solidní, vkusné romantické drama sice s očekávaným koncem, ale i tak provázené neustálým napětím a zajímavými dějovými zvraty. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začínalo to trochu chaoticky, ale veľmi rýchlo sa dá na to zvyknúť. Nie sú tu žiadne prestoje a psychológia jednotlivých postáv je tu celkom slušne rozobratá. Celkom ako z bežného života, žiadne kudrlinky ani presladené gýče. To prostredie bolo tiež krásne. A na svoje si prídu aj milovníci britskej angličtiny, respektíve škkótštiny. Veľká spokojnosť, slušný nadpriemer.  80/100 ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se tohoto dramatu bála, hlavně toho, že bude slzopudné.. a taky že jo, ale dalo se to utáhnout, byť bylo trochu nezvyklé vidět Dejva v téhle herecké póze. Nejvíce mě dostala scéna (kterou tam vícekrát zopakovali), kterak Ritu srazí to nešťastné policejní auto, ve všech čtyřech dílech nebylo nic zkázonosnějšího (byť se to tam hemží dětmi všeho věku) a tvůrce jsem za to nenáviděla. Přesto jsem ráda, že do roli Rity obsadili Lauru Fraser, se kterou již David hrál ve Vzpomínkách Casanovy a i s Suranne Jones tvoří dobrou dvojku. Když už tu hážu jmény jako okvětními lístky, nesmírně mě potěšil Rupert Graves (alias Greg Lestrade z Sherlocka) v roli movitého právníka. K příběhu samotnému nemám výtek, Britové umí dobře natočit drama, aby se vám z něj svíral hrudník, ale umí to udělat tak, že trpíte dobrovolně a rádi a když odcházíte, slyšíte sami sebe říkat "tak zase příště natočte něco fajn.." ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se vyznala ve spletitých rodinných vazbách a než jsem si zvykla, tak mi vadilo, že tam lidi mají děti buď už v 15ti letech nebo zas vůbec ne. ____ Ale jinak: skvěle napsané, reálné charaktery, tomu odpovídající dialogy a děj, který je zajímavý a to přestože je taky dost reálný. Herecké výkony udivují civilností a přitom i hloubkou prožitku (skvělá scéna zoufalství a smutku D. Tennanta v koupelně, kdy vypadal tak zuboženě až mi srdce usedalo) - to co nabízí brtiská televizní minisérie, častokrát nenajdete ani v českém celovečerním filmu. _____ Hlavní hrdina byl sympaťák, ale přitom dost sobecký - zvláštní kombinace. Jakoby jeho děti pro něj představovaly jen uvřeštěnou otravnou smečku. Klíčová byla scéna, když se zeptal švagra, jestli pořád ještě chce psa, který se mu vyčůral na koberec - jakoby neexistovala odpouštějící láska. Bojoval jen o nevlastní dceru, přitom jeho vlastní, nejstarší pro něj nebyla ničím. Jen jí zaplatí školu, možná. Snad ale na konci trochu prohlédl. _____Poznámka jen pro mě: tohle byl můj PRVNÍ! /28. 8. 12./ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další série s Davidem Tennantem, kterou si můžu odškrtnout ze svého seznamu jako kompletně zhlédnutou. Tentokrát se jedná o rodinné drama, ale naštěstí neočekávejte nic ve stylu tuzemské produkce, Single Father je přes to všechno pozlátko napovrchu docela slušné drámo, kterému notně pomáhají skvělé herecké výkony celého osazenstva, včetně těch nejmenších, přesto nad nimi jedna postava značně ční- ano, David Tennant, nepřekvapivě. Poslední díl /SPOILER/ si sice mohl ten sladkobolný konec odpustit, ale už jen za ten všudypřítomný skotský přízvuk a taky za díl odehrávající se v jednom z nejkrásnějších měst na světě (Edinburgh) mu to nadprůměrně hodnocení s klidným srdcem udělím. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Veľmi bolestný pohľad na trpiaceho Davida, môj zlatý. Vyzeral ako také šteniatko. Ale dosť infantilností, bohužiaľ, pre mňa je to dosť precenené. Nevravím, že to bolo zlé, ale ani nič exkluzívne, navyše tie pletky a vyvrcholenie, to je presne to, čo nepotrebujem vidieť a nevyhľadávam. Herci výborní, aj keď známi mi boli iba dvaja. David a jeho perfektné stvárnenie- samozrejmosť (ak niekoho zaujíma prečo som si to pozrela, keď už na to toľko kydám), plus dôkaz, že škótsky prízvuk sa dá počúvať. Dokonca plus je u mňa aj to, že to bolo také krátke. Odhliadnuc od toho všetkého, stále je to pre mňa zatiaľ priemer. Ale nie je všetkým dňom koniec. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Je to celkem fajn, mělo to několik silných momentů, ale jinak takový nadprůměr. Je to víceméně po štěku ve Fright Night moje první herecká zkušenost s Davidem Tennantem a nějak se nemůžu rozhodnout, jestli umí hrát nebo ne. On tam střídá špičkově zahraný scény s taškařicoidním přehrávání, za který by se nemusel stydět ani Kessler Knigge z 10 dinge die sie nicht tun sollten. Fakt nevím, co si o něm myslet. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

DT's hardcore fangirl forever! Proč? Protože to je skvělej herec, co zatím neprorazil na filmovém plátně... což není zas tak na škodu, protože mám ty jeho televizní projekty ráda. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Nádherné, strhující a dramatické až za hrob. Krátká minisérie která popisuje nejen tragickou smrt milované družky, matky a kamarádky, ale zároveň ukazuje co všechno se může stát, když máte moc tajemství, či je vám tajeno, s čím žijete :) Minisérie zároveň skvěle (a hlavně naprosto reálně) popisuje jak muži a ženy obecně v obdobných situacích myslí....tedy minimálně mě přijde, že SINGLE FATHER opravdu netvoří charaktery, které by člověk obdivoval, ale charaktery, se kterými člověk soucítí. Což je velká přednost. Co se hereckých výkonů týče, Dave Tennanta není třeba vyzdvihovat, protože tenhle chlap ať hraje cokoli, tak to podává s tak strhující oddaností k roli, že je to až ...no...nepopsatelné :) Dále bych herecky vypíchla Suranne Jones a z dětských představitelů malou Millie Innes. Za mne osobně tedy v celkovém hodnocení 95%, protože jsem se na každý nový díl opravdu těšila, ale 5% dolu za zvuk, který je zase takový nějaký špatně...nazvučený :) ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Telenovela po britsku, tudíž daleko snesitelněji, než jsme zvyklí od Hispánců, ale pořád telenovela, takže mě místní (pře)hodnocení nerealisticky navnadilo. I podle komentářů soudím, že nadšení bude převážně pramenit z nekritického obdivu k Davidu Tennantovi, na mě bohužel jako výjimečný herec nikdy nepůsobil (strašně koulí očima v dramatických momentech, to je tak jediný výrazný projev, který jsem zaznamenala). ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Až skoro při samém závěru mi došlo, že se jedná o slušně zabalenou slaďárnu. To je ovšem nutné brát spíš jako pozitivum, protože tady nejde o příběh samotný tak moc, jako spíš o dobře napsané charaktery (ne že bych se v tom nějak extra vyznala) a především skvělé herecké obsazení (a pokud si někdo libuje v akcentech tak jako já, tak není co řešit). ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Podarená, civilná zálezitosť so skvelým Tennantom. Inšpirácia filmom Dan In Real Life je nepopierateľná. Niekedy mi to pripadalo priam ako remake s menšou dávkou humoru a romantiky a väčšou porciou chladnej reality. Určite sa táto miniséria nemá za čo hambiť a herecké obsadenie už vôbec nie. Solídne 4*. ()

eviczka 

všechny recenze uživatele

Postavy se chovají jak sobečtí idioti, což nespraví ani skvělí herci. Na druhou stranu je to pěkné připomenutí toho, jak málo můžete znát toho, s kým tak dlouho žijete. ()

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Dramatická minisérie o vyrovnávání se se smrtí blízkého člověka a o mezilidských vztazích. Taková „Rodinná pouta“ po britsku, akorát s kvalitním scénářem, hudbou, kterou stvořil Murray Gold, a výbornými hereckými výkony hlavních představitelů - v čele s úžasným Davidem Tennantem. ()

Mrs.Vader 

všechny recenze uživatele

Právě sem dojela poslední část . První díl sem probrečela, druhý byl stejně úžasný, ale už ne tak uřvaný :D a zbylé dva sice trošku slabší, ale jediné, co můžu dodat - David je prostě brilliant :) ()

Reklama

Reklama