Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Dalsia fajnotka z mafianskych kruhov a navyse skutocny pribeh, takze pre vsetkych fandov tohto zanru povinna zalezitost. Richard Kuklinski je chlap, ktory toho na rande ako aj v zivote vela nenahovori, no ma krasnu zenu a dve dcery, ktore su v jeho zivote uplne vsetkym. Cely zivot jeho manzelka zije vo viere, ze jej milujuci muz je podnikatel a obchodnik s akciami, nic netusiaca, ze zije s muzom ktory zavrazdil v USA vyse 100 ludi. Nechapem ako sa tento film vyhol nasim kinam, ked uz len filmove osadenstvo je viac nez natrieskane hviezdami. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Jsem se rozhodovala jestli dám tři, nebo čtyri hvězdy. Nakonec jsem dala čtyri, protože ikdyž byl film trošku jinej než jsem čekala, tak mi rychle utekl a rozhodně mě nenudil (místama jsem se docela zasmála, asi to chce mit smysl pro černej humor) plus celkem hutná atmosféra. Shannon tam byl bravurní, ledově chladnej a šel z něj strach. Ten chlap se pro tyhle poněkud záporný role snad narodil a já ho začinám mít fakt ráda, oh. Není to špatně? O_o" Chris Evans mě v té roli trošku zarazil, nebo spíš jeho vzhled, nezvyk :). Každopádně pokud Kuklinski vraždil takovým způsobem a jeho rodina o tom neměla do poslední chvíle ani tucha.. klobouk dolů, frajer! ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zufalo nevyuzite... asi tak by som to nazval. Richard Kuklinski je sam o sebe vynikajuci namet. Chlapec, ktory vyrastal v rodine primitiva, ktory bil vsetkych naokolo. Ako maly hadzal macky do pece a uz v 14tich spachal prvu vrazdu. Chalan zacal vrazdit z nudy a so zaujmom bez motivu ludi, ktori ho nejakym sposobom urazili. Toto si casom vsimla mafianska rodina a zacala Kuklinskeho pouzivat ako najomneho vraha. Tak taky je pribeh Icemana a v tomto filme je to odflaknute. Slabucky scenar a rezia to cele kurvia. Verim, ze sa dockam este jedneho sfilmovania pribehu tohto zaujimaveho "cloveka". Toto velmi nepresvedcilo... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES BYL ZADRŽEN JEDEN Z NEJZNÁMĚJŠÍCH NÁJEMNÍCH VRAHŮ V HISTORII STÁTŮ /// Zabiják s citem pro rodinu. Vyrovnanej psychouš a jeho příběh… Vskutku zajímavý herecký obsazení, ale kromě Shannona nemá nikdo moc co hrát (ty vole, hraješ to vůbec?...). Taková průměrná nuda, chladná podívaná na člověka, kterýho nemůžeme milovat. Ale ani nenávidět. A furt se divím, že všichni dáváme 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Nechápu, že někdo nepozná nezávadnýho člověka. 3.) Thx za titule ,,retkvi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Snad to chtělo nápaditější režii nebo jinou posloupnost vyprávění (Iceman sice vzpomíná, ale zcela lineárně), či snad hlubší scénář (kromě hlavního hrdiny jsou ostatní jen plochými postavičkami vystřiženými z papíru). Pak by to třeba nebylo tak předvídatelné a nezáživné. Jediné, co doopravdy funguje, je Michael Shannon, který film tahá z vod průměru. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)
  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)

Reklama

Reklama