Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Pump 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh, díky tomuto slovnímu spojení je to velmi příjemný film. Michael Shannon, kterého jsem pro sebe objevil ve filmu Take Shelter a předvídal u něj velkou budoucnost a to se mi potvrdilo. Je to to Shannonovo one man show. Pekelná jízda. Šablonovitost přisuzuji snaze filmařů, ukázat Kuklinskiho disciplinovanost. Ten člověk opravdu v tom co dělal vynikal. I když jej nijak neobdivuji a nesouhlasím s jeho činy. Byl to mega šmejd, ale film je to dobrý. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený film, který mě však příliš nezaujal. Výkon Michaela Shannona je výborný, avšak kdo chce hlouběji proniknout do případu Richarda Kuklinskiho, který údajně zabil přes sto lidí, ocení spíše autentické vyprávění pravého hitmana (http://www.youtube.com/watch?v=QXgi72W2H7U). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem sugestivní pohled do života nájemného zabijáka, jenž na veřejnosti a před svou rodinou vystupuje coby slušný otec a podnikatel, zatímco v soukromí platí za zabijácké eso. Určitě filmu přidává na zajímavosti i to, že je natočen podle skutečných událostí. Výhrady mám vlastně jen ke stopáži, která byla z mého pohledu přetažená a zkrouhnutí o nějakých 20 minut by Icemanovi prospělo. Herecky exceloval Michael Shannon, jemuž role byla napsána přímo na tělo a zůstává otázkou, proč není více využíván, protože herec je to výborný. Za mě 80%. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to jelo na slušné čtyři hvězdy, ale posledních pár minut to tak nějak zazdilo. Žádná konfrontace s rodinou, pouze strohých pár vět z Icemanovi huby. Zkrátka chyběla katarze. Jinak je to velice atmosférické krimi drama o fázi života nájemného vraha s citem pro rodinu, které sebevědomě táhne charismatický Michael Shannon. Podobní podivínové mu jsou zkrátka šití na míru. Kvůli tomu konci stahuji hodnocení na tři hvězdy, bez Shannona by to bylo za dvě. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je dualita Kuklinského života zajímavá přinejmenším už jen proto, že jeho rodina neměla ani potuchy, kdo s nimi sedí u stolu. Jestliže píší, že měl sklony k násilí, tak ať mi nikdo neříká, že si toho manželka nebo kdokoliv z jeho blízkého okolí ani trochu nevšimnul. Ale dobře, budu se snažit tomu uvěřit, když zavřu obě oči. A to je to nejmenší, co mě trochu rozladilo. Ani ne ta vleklost, ale ty stále se dokola opakující momenty střílejícího Kuklinskina lidi jak housky na krámě, pouze v různých obměnách, kdy to prostřídal s kyanidem i když o tom byl vlastně celý jeho život. Většinou očekávám i u životopisných filmů, že si odnesu něco o čem budu alespoň trochu přemýšlet a něco to ve mě zanechá. Tady toho bylo minimum a za sebe můžu napsat, že v tomhle případě to byl hlavně se svým nečitelným pohledem naprosto excelentní Michael Shannon, který z Icemana udělal mírně nadprůměrný snímek. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama