Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

K odpadu to nemá ďaleko. Všetky sekvencie sú veľmi detinsky natočené (my to vo všeobecnosti skrátka veľmi nevieme). A takisto nechápavo krútim hlavou, ako sa podarilo Rapošovi presvedčiť naše hudobné hviezdy o produkciu širokej palety hitov, ktoré by im mohli závidieť aj ďaleko kvalitnejšie muzikály než táto chujovina. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to ešče horší než jednotka a tudíž by to měl býti odpad, ale já se u toho tak šíleně chechtal (i teď jsem si poprskal klávesnici), že tu 1 dám. Jako totální quilty pleasure a se správnou intoxikací, 100% :))) A ano, Habera je průměrný muzikant a podprůměrný herec. Takový slovenský, Vojta Pytlík. Jehož rádoby znalecké posudky/odsudky v české superstar, jsou prostě...nezapomenutelné. Sice jsem se od něj, nikdy nic relevantního či inteligentního nedověděl, ale aspoň vím, že je neustále na instagramu. Chudinka. ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem ročník 1983, tak mám slabost nejen pro VHS s rychlodabingem, ale také pro bizáry let devadesátých. Třeba "Nahota na prodej" je prostě kult a druhá Zuzana se v mých očích může dostat na její úroveň, ale to bych ji musel vidět vícekrát (dneska díky CS filmu opáčko asi tak po třiceti letech). Herecké obsazení dost divoké (popová hvězda, krásná Vejmělková, černoch, Růžičková), některé písně sú pekné a vidět prostitutku, jak jde s tunovým Růžičkou píchat do kamionu a říká mu "drobeček", to je zážitek srovnatelný s Tarkovským. Zkrátka a dobře - milé překvapení. Tento film chci vidět znova. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia pokračovania sa opierajú o efektne rozprávaný jednoduchý príbeh, v ktorom hrá hlavnú úlohu spoločenstvo vodičov, brázdiace v kamiónoch skazený svet. Je to svet, kde vládnu peniaze bohatých mafiánov, majúcich v hrsti skorumpovanú políciu a justíciu. Dôležitosť pesničiek v príbehu podčiarkuje aj fakt, že režisér obsadil rolu Juraja populárnym spevákom Pavlom Haberom. 6/10 ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších slovenských filmov. Najväčšie tromfy, ktoré ho zdobia, sú bezpochyby vynikajúca hudba a skvelí herci i neherci, ktorí vytvorili super postavy. Pesničky z pera Borisa Filana oživené Paľom Haberom a Vašom Patejdlom a naspievané Haberom, Rážom, Bílou, Szidi Tobias i s prispením Ibiho sú jedným slovom peckové, pre uši (aspoň tie moje) je to skrátka bohovsky dobrá lahôdka. Či už sú to pomalé slaďáčiky alebo rockové vypalovačky, FONTÁNA PRE ZUZANU 2 je jedným z mnoha dôkazov, že aj v našich končinách vzniká hudba svetového formátu. Najväčšia sranda je ale sledovať Paľa Haberu, ktorý nie je bohvieakým hercom, ale spevák a muzikant je to samozrejme vynikajúci. Nechápem, prečo to tu tak FONTÁNA PRE ZUZANU 2 schytáva, nie je predsa filmom, ktorý sa hrá na umenie alebo na niečo viac, než čím v skutočnosti je, film sa len snaží zabaviť a ja si len želám, kiežby vznikalo viacej takýchto slovenských filmov, ktoré takto dokážu zabaviť. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Ašpirantom na hlavnú postavu Juraja Halamu bol aj tanečník Fredy Ayisi alebo spevák Jožo Ráž. (Raccoon.city)
  • Film si svojou návštevnosťou 343 206 divákov držal prvé miesto v návštevnosti Slovenských filmov v slovenských kinách dlhých 14 rokov. (Raccoon.city)
  • Ibrahim Maiga (Vápno) kvôli filmu prerušil štúdium vysokej školy na Slovenskej technickej univerzite, na ktorú sa už neskôr nikdy nevrátil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama