Reklama

Reklama

Avalonská střední

(TV film)
  • USA Avalon High (více)
Z natáčení  - Gregg Sulkin

VOD (1)

Obsahy(1)

Allie je nadšená, když jí její rodiče, neustále cestující profesoři zkoumající legendu krále Artuše, řeknou, že až do maturity bude studovat na Avalonské střední. Konečně se může stát plnohodnotnou součástí kolektivu, najít si nové přátele a být normální středoškolačkou. Ale krátce po příjezdu Allie zjistí, že nic není tak snadné, jak se zpočátku zdálo.

Při psaní seminární práce na téma dědictví krále Artuše si začne všímat zajímavých paralel minulosti se současností – ať už se jedná o pohledného Willa, jeho přítelkyni – roztleskávačku Jen, a jejich nejlepšího kamaráda Lance, nebo o Willova nevlastního bratra Marca, nepředvídatelné dítě jménem Miles a fotbalisty, kteří se chovají jako rytíři kulatého stolu. Čím hlouběji Allie bádá, tím více je přesvědčená, že její škola je moderní obdobou Camelotu. Je jen na ní rozluštit záhadu Avalonské střední dřív, než notorický zrádce Mordred znovu zvítězí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, já se těšila, že dostanu onvyklou dávku Disney Tv filmu a dostala jsem něco, co jsem nemohla ani urazit. jen na to koukat a to dosti nevěřícně. Sakra, ono to fakt mohlo bejt dobrý, kdyby tam byli lepší zvraty dialogy, (lepší bitvu ani nechci, vždyť je to Tv film) a na konci si spolu nesesedli u jednoho kulatého stolu. OMG. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

20-ročná Britt Robertson hrá 15-ročnú a nikto to skoro nepostrehne. Ale keďže je to stará škola Disney, tak tu sa normálne šlo ťahať Excaliburom a nikto ho neťahal z gatí, ani nehomosexualizoval. Rok 2010 a rok 2020 sú v ére Disney ako keby z iných svetov. Takže detská rozprávka na úrovni Hannah Montana pre výrazne mladšie publikum než sú herci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Logiku v tom třeba opravdu nehledat. Je to čistě film pro děcka, s cringeworthly dialogy a dementním předvídatelným dějem. Dospělej divák to přežije ve zdraví jen díky Britt Robertson v přiléhavých teplákách. Chtěl jsem vzhledem k cílové skupině přihodit ještě jednu hvězdu, ale ten příšernej konec s naprosto nehodícím se slaďákovým songem to zničil úplně. 1* za Britt a Alexis z Castla. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Děs a hrůza, příběh, zpracování, herci...otřes...Ta hvězdička je za překvapivý konec alias vyústění aneb - Spoiler - kdo by to čekal, že někoho napadne udělat převtělení Artuše a k tomu všemu to bude holka?:D - konec Spoileru - ale úplný konec, jak seděli u kulatého stolu byl už zase naprosto kýčovitý. ()

Kecik 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mi nič iné ako dehonestácia legendy o kráľovi Artušovi. Britt Robertson ako prevtelenie kráľa Artuša? To má byť vtip?!! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem to dokoukat. Je tam pokus o nějaké mystérium, jakože převtělený král Artuš a Mordred do žáků highschool. Má dojít k nějaké konfrontaci sil Zla a Dobra. Je to tak neobratně natočené, že se pořád čeká na něco, nevíme na co. Dal jsem 40 minut. ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

Na takovéhle filmy obvykle (díkybohu) nekoukám.. vybrala ho má spolubydlící. Proč jsem na něj zůstala koukat? protože mě (zejména v druhé půli) zajímalo, jestli to bude gradovat do stále stupidnějšího a stupidnějšího závěru a jestli je to opravdu tak předvídatelné, jak se zdá. ANO a ANO. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení může působit dojmem vyšinutí nebo pomatení mysli. Není tomu ale tak. Díval jsem se na něj s celou rodinou a sám jsem se jej snažil vnímat teenagerovskýma očima. Celé mé rodině se líbil. A myslím si že proto, že v něm bylo trochu fantaskna, více ze života studentů a dost romantiky (ale ne zase přehnaně dost). Děti se mohou cosi málo dovědět o historii, což neznamená, že je tento film může vzdělat, může je však k oblibě dějepisu dovést. Film byl navíc příjemně komediální a dá se říct i napínavý. Co se týče mládežnického publika, měl dost zvratů. A jen protože je z Disneyho produkce a vysílá se pouze na Disney Channel, vidělo ho tak málo diváků. Přičemž tento film by si zasloužil těch diváků mnohem víc a dejme tomu o deset procent vyšší hodnocení. PS: Tento film bych doporučil vysílat v poslední čtvrtině prázdnin, aby teenagery příjemným způsobem naladil na nadcházející nepříjemný školní rok. ()

Mafian odpad!

všechny recenze uživatele

Tak zrůdně si zahrávat s legendami o králi Artušovi by mělo být trestáno smrtí. Kdyby to vykradli, tak neřeknu ani fň, ale museli to vykrást a zmrvit? Odpad! ()

Gongren 

všechny recenze uživatele

Ke shlédnutí filmu mě donutila pouze herečka v hlavní roli (Britt Robertson). Musím říct, že to taky byla jediná dobrá věc ve filmu. Absolutně předvídatelná tuctová pohádka s happy endem jako blázen. Co taky jiného čekat od Diseny Channel, že ano. Za božskou Britt Robertson 20%. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, čekala jsem něco jiného, něco mnohem horšího. Ten konec, tak ten každopádně musím doporučit, překvapivý zvrat v příběhu, každá z postav v příběhu měla určitou roli a to se mi na něm líbilo. Tvůrci dostali dobrou myšlenku a tu rozvili do filmu, kterému prakticky nelze nic vytknout, člověk se u něj nenudí a já jsem ani kousek nepřeskočila. Celou dobu jsem si přitom myslela, že králem Artušem je jiná postava příběhu. Takže určitě doporučuji víc než jiné filmy od Disney Channelu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Téměř svatokrádežnické přenesení Artušovské legendy na půdu Disneyovské střední školy s pro nedospělé publikum vhodně vyváženým složením humoru, dobrodružství, romantiky, pohádky, fantasy i obyčejného života a zaplaťpánbůh minimální snahou najít novou tvář na dětské penály (viz Hannah Montana, High School Musical atd.). Pominuli směšný styl běhu (což rozhodně není měřítko kvality filmu) Brittany Robertson, která ve snímku mimo jiné vystupuje jako schopná atletka a přinejmenším úsměvnou (a to ne v dobrém slova smyslu) závěrečnou rytířskou řež, neshledávám na Avalonské střední nic vyloženě nevhodného pro dětské oko. ()

Naki odpad!

všechny recenze uživatele

Lituju svého ztraceného času stráveného nad tímto...! Kdybych si dřív přečetla, že je to Disneyovka, ani by mě nenapadlo to stahovat. :) ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

au, jau, to bolí... to je opravdu silná káva. Jak to slušně říct... TO asi nejde, příběh nemusel být tak zlý, ale celé zporacování je špatně, herecké výkony jsou špatně, chudák Artuš a rytíři co ti by si pomysleli kdyby to viděli 10% a to jsem více než shovívavá. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Niežeby tu bolo niečo na riešenie, ale dikcia znela: "Pštrosy už došli, už sa nekotúľajú". Lance je môj najlepší priateľ a spíme spolu. Každý má tam premýšľacie fázy. Orgie artušových čias sa nepreniesli a to ani nemohli. Nikto sa však nepýtal rytierov oživlých Jonahom Hexom, či chcú byť, resp. mať výzor tohto tu. Skrátka tragédia v dramatizácii a rádoby školsky prerozprávanej dejepisnej veci. Nechutnosti kde len pozrieš, prehrávanie a podprahová realizácia útrpného práva. Aspoň že Disney, či kto, vie vybrať hlavnú predstaviteľku. Čo by s ňou svtárali v Artušovej dobe je však už na iný film v inej dobe. Tu je Artušom vlastne násťročná žena. (videné 14.02.2016,JOJ) ()

Nijura 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že je to celekm zajímavý film, ale koncem se to vyvrcholilo v něco "opravdu nečekaného", ale taková příjemná oddechovka od Disneyho :D ()

pajush.baraque 

všechny recenze uživatele

Víte co? ANO, dávám 4*. Někteří píšou, jak se těšili, že si zgustnou na další přitroublé Disney-ovce, ale nebylo tomu tak, protože to bylo ubohé. Já naopak od těchto nemám ráda High School Musical (úděl hudebníka?), ani Camp Rock (ten už se dá lehce snést), ale tahle Avalonská střední se mi líbila. Konečně kluci nebalili holky na kytarové pokusy o riffy a rádoby milý hlas a duchaplné texty písniček co SAMI napsali (!), ale mohla k tomu přeneseně vést síla meče, chrabrost a opravdu čisté srdce. V kterém teen-filmu se nám to naskytne? Jistě, dialogy možná nestály místy za moc, ale musíme přihlédnout k tomu, pro jakou věkovou skupinu je film natočen. Takže tyhle - pro mé oko - mouchy mažu pryč a zůstává mi slušný a konečně trošku jinak pojatý film pro teens, který jim i možná zanechá nějakou myšlenku v hlavě a nebudou v tom jenom drogy a sex. Říkejte si co chcete, ale vy byste nechtěli být aspoň ve snu král Artuš v tak půvabně vypadajícím provedení? ()

Reklama

Reklama