Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Peabody je geniální jako Einstein, vtipný jako Oscar Wilde, odvážný jako Indiana Jones, má deduktivní schopnosti Sherlocka Holmese, styl oblékání Jamese Bonda a kulinářské dovednosti Zdeňka Pohlreicha. Je také světově proslulou celebritou, držitelem Nobelovy ceny, olympijským vítězem ve skoku a desetiboji. A navíc je pes. Díky svým schopnostem a navzdory tomu, že je šelma, adoptoval pan Peabody malého kluka Shermana, kterého od plenek vychovává tak, jak nejlépe umí. Přesto si občas musí přiznat, že je to snad jediná věc, která mu tak úplně nejde a že má co dělat, aby se Shermanem vůbec udržel krok. Sherman je totiž velmi zvědavý a upřímný, díky čemuž se často dostává do různě velkých průšvihů... I proto, aby ukojil synkovu touhu po poznání historie, vynalezl pan Peabody úžasný přístroj jménem Časomat. A díky tomu mají přístup kamkoliv do minulosti. Společně tak zažívají neskutečná dobrodružství, která si člověk nebo pes dokáže sotva představit, poznávají slavné postavy i okamžiky dějin. Na cestách časem musí dodržovat pár zásadních pravidel jako „nikdy se nesetkat sám se sebou", nebo „jen minimálně ovlivňovat minulost nebo raději vůbec", což se jim daří do chvíle, než Sherman potajmu vezme na divokou projížďku Časomatem svou spolužačku Penny, na kterou chce udělat dojem. Nechtěně zamíchají několika nejdůležitějšími událostmi světových dějin a nakonec jim pan Peabody musí přispěchat na pomoc a zachránit je, než se navždy změní minulost, přítomnost i budoucnost. Můžete se těšit na velkou legraci a pár zábavných setkání s velikány světových dějin, při kterých občas může tuhnout krev. Komu by neztuhl úsměv, kdyby se ocitl před branami Tróje ve finální fázi dobývání tohoto města, nebo v Paříži v době Velké francouzské revoluce? (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (320)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film je zábavný a má skvěle vytvořené postavy, které si udržují svůj charakter celou dobu. Nemám rád cestování v čase, protože se používá až moc často a přes míru ale v tomhle provedení top nakonec bylo snesitelné a pro zápletku celkem funkční, už jen proto, že s tou vědou se v důsledku vlastně až tak do hloubky nešlo. Myslím, že tohle je animák snesitelný i pro dospělé. Taková ta současná rodinná klasika, kdy si tam každý najde něco. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $145miliónovTržby USA $111,506,430Tržby Celosvetovo $275,698,039Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,713,946 //počet predaných kusov 573,211Tržby za predaj DVD v USA $18,960,065 //počet predaných kusov 1,123,711║ veľmi podarené dobrodružstvo, Rob Minkoff po dlhej dobe pokropený živou vodou, toto mu vyšlo, príjemná oddychovka /85%/ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Roztomilý a nápaditý animák, ktorý má ambície osloviť nielen detského diváka ale aj dospelých. Všetky hlavné postavičky si vás podmania a vy ich jednoducho musíte zbožňovať (teda až na tú pani zo sociálky, tá mi pila krv :D). Dejová linka sa mi ako dospelému páčila, mám rád hranie sa s časom, menšie deti do 5 rokov ju však asi celkom nepochopia, zdala sa mi pre ne už príliš komplikovaná. Moja mladšia dcéra iba nechápavo pozerala, ale na druhú stranu sa jej páčil psík a naháňačky, ktorých tu je neúrekom takže bola celkom spokojná. Tá staršia si to pustila dvakrát po sebe :). Určite odporúčam, rodinná rozprávočka ako vyšitá. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Normálne som v šoku, že čo som to práve videl... Trochu sentimentálne, ale faktže inteligentné a rodinne roztomilé cestovanie časopriestorom, v ktorom najprv musíš nenávidieť úplne všetko... do chvíle kým si ťa to všetko získa a ty si ani neuvedomuješ od ktorej minúty si sa začal škeriť od ucha k uchu až film neskončil... a vlastne ešte minimálne hodinu po tom! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Animovaný Návrat do budoucnosti se podle mého tak úplně nevyvedl a selhal hlavně v ústředním příběhu, který ne že by byl špatný, ale je tak nějak dost chaotický, i když se tvůrcům nedá upřít snaha o atraktivitu. Je poměrně fajn, že zapojují několik historických období, ale trochu se obávám, že moc dětí nebude znát Tutanchamona, Da Vinciho a tak dále. Nicméně pro dospělého jsou tyto vtípky velmi příjemné a osvěžující, nicméně nejsou úplně vytěžené. Většina jich prošumí a postrádá lepší pointu. Na druhou stranu oceňuji, že infantilních fórků je tu minimum a když už se tu objeví, je na ně předem upozorněno, takže se stávají vlastně takovou přiznanou parodií samy na sebe. Vydařený je i český dabing, kde se hlavně Ivan Trojan "vyřádil" a evidentně si roli užil. Z technického hlediska asi nelze mít větších výhrad - všechno je barevné, pořád se něco děje, animace je perfektní. Jen je škoda, že tempo je nevyrovnané a příběh zbytečně překomplikovaný, neboť to strašně rozptyluje pozornost. Nezbytné morální poselství nechybí, ale není podle mě moc zvládnuté, protože s blížícím se závěrem až příliš vyčnívá. Mr.Peabody & Sherman je víceméně sázkou na jistotu, která se vlastně vyplatila, rozhodně nikoho neurazí a dospělého chvílemi pobaví. 60% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Když se hlavní hrdinové nacházejí v trojském koni, nachází se zde též postava Meneláa. Ten však byl podle mytologie zabit v bitvě ještě před postavením trojského koně. (Janzic999)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama