Reklama

Reklama

Stoker

  • Česko Tajemství rodiny Stokerů (více)
Trailer

Po tragické smrti otce v den jejích osmnáctých narozenin se India Stoker (Wasikowska) seznamuje s Charliem (Goode), jejím charismatickým strýcem, o jehož existenci až dosud neměla ponětí. Když se Charlie nastěhuje k Indii a její labilní matce (Kidman), obě jsou okouzleny jeho šarmem a klidem. Brzy je ale jasné, že Charlieův příjezd nebyl náhodný, a že jeho šokující tajemství z minulosti můžou zásadně ovlivnit Indiinu budoucnost... nebo ji úplně zničit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (568)

thorewi 

všechny recenze uživatele

Zamrzí, že posledni dobou mě více filmu zklame než překvapí. Nejinak je tomu se Stoker. Člověk pořád čeká, co z toho bude, když to má tak velké hodnocení, a ona je to ve výsledku jen rodina magorů s trochou nadpřirozených schopností, nic zajimavého. Nevím jestli mi něco uniklo, ale jediné, co mohu ocenit, je výkon Matthew Goode. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Obsazení pěkné, atmosféra ujde, ale celé je to takové zdlouhavé a začátek je hrozně nudný. Měl jsem co dělat abych to dokoukal, ale za ten konec to stálo. Za mě slabé 3*. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Spolu s Trierovou Melancholií a Aronofskyho Black Swan nejdokonalejší film desátých (! je to tak) let. Cortex mi je vzájemně pojí objektivně nevysvětlitelnou linkou pocitů. Miller je rozhodně lepší scénárista, než herec. Chung-Chung má unikátní schopnost udělat z prostoru rovnocenného spoluhráče hereckých hvězd. ()

Burdock 

všechny recenze uživatele

Takovej filmík, kterýho si v řadě podobných filmů ani nevšimnete, ale když se u něj na chvíli zastavíte, budete překvapený, jak výjimečnej je. Jméno Chan-wook Park už něco v oblasti trilerů znamená a ani tady nezklamalo. Skvěle mrazivá atmosféra a příběh, který pomalu ale jistě nabírá na síle a válcuje všechno v cestě. Na konci filmu už sem se jen spokojeně přiblble usmíval :) ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

když forma zvítězí nad obsahem. Parkovým krokům už opravdu nerozumím...ale líbí se mi že se do těchhle vod snaží dostat ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

pěkný psycho film. Napínavě mě to pěkně nechalo chladným. Čekal jsem, že to bude trochu o ničem jiném, což hezky překvapilo. Jenom škoda posledních dvaceti minut. Ten konec to hodně zkazil. Ze začátku jsem měl hlavní postavu rád, ale z jedné vteřiny se z ní stala obyčejná kráva. 73/100 ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

po tom filmu jsem sáhla kvůli Kidman.Do hlavní role ale nastrčili scénářem Wasikowskou kterou nesnáším a měla jsem po náladě.Film mě dlouho míjel a kdyby mě minul nadobro tak se nic nestalo.Scéna v autě,výčitky mezi dvěma chlapy ,která měla vše vysvětlit,to bylo něco tak ubohého a laciného!No nic. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Přeju Chan-wook Parkovi úspěch v Americe, ale konstatuji, že jeho styl v americkém prostředí zkrátka nefunguje. Třetí hvězdička je za to, že nakonec se přeci jen začlo něco dít. ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Slabší scenár a čudných úvodných 20 minút dávaju hodnotenie o hviezdičku dole, ale tá šialene parádna réžia pána Parka dáva film do vysokých výšin. Proste premakaný thriller, ktorý sa dá jednoznačne odporúčať. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Thriller Stoker - to jsou především působivé hrátky s obrazem i se zvukem. Již během úvodních kouzelných titulků je vidět, že divák má před sebou vizuálně nevšední film, který na první pohled může působit zdánlivě prázdně, sterilně a nevlídně, někdo namítne, že i nudně, ale je to tak naprosto správně, protože přesně takové je prostředí uzavřené čerstvě plnoleté Indie a divák je tímto prostředím vtažen do jejích pocitů. Dalším výborným a neopomenutelným prvkem je jako vždy skvělá hudba Clinta Mansella, kterého považuji za supermistra svého řemesla. Korejec Chan-wook Park se v Hollywoodu uvedl nevšední artovou podívanou s hutným závěrem, ve kterém se zaskvěla vynikající Mia Wasikowska. Jedinou kaňkou na vizuálním zážitku byl plastikový kašpar jménem Nicole Kidman, na kterou se opravdu nedá dívat. 90% ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Mia Wasikowska je mi moc sympatická, takže už za ní si to nějakou to hvězdičku zaslouží. A navíc Nicole Kidman! Nicméně Stroker opravdu není žádná bomba. Na můj vkus se děj až příliš plouží a překvapivé zvraty mě zas tak moc nepřekvapily. Jak se mi od Parka moc líbil Oldeuboi, tak tohle je v mých očích krok zpátky. Ale třeba se v Hollywoodu teprve rozkoukává :-) ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Film o ktorom som prakticky vôbec nič nevedel, okrem videného traileru pár mesiacov dozadu. No a po zhliadnutí musím skonštatovať, že ešte nikdy som nevidel film s tak výbornými režijnými vychytávkami ako má Stoker. Režisér Chan-wook Park sa s filmom hrá ako malé dieťa s novou hračkou. Herecké obsadenie skvelé, príbeh len matne načrtnutý a ťažko stráviteľný ale to bol zámer. Už spomínaná perfektná réžia to všetko podčiarkuje. Great ! ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to nádejne. Odporúčajú to všetci. Novinka, výborné. Podobné názory sa rútili na mňa zo všetkých strán. Plný očakávania ako panic pred svojou prvým velkým výkonom som si to pustil. A....A nebavilo ma to. Wasikowska mi bola totál nesympatická a divná, jej strýko je pošahaný mrdoch a mamka Nicole zase nadržane prisprostá. Úplne to bolo divné a lliezlo mi to na nervy. Našla starkú v mrazáku a nič, skillovali jej kamoša a nič. Proste ani kúsok emocí nemohli tí herci predviesť??? Možno práve to robí rozdiel medzi dobrým a kvalitným thrillerom a nudnou stračkou, keď ma to donúti dostať sa hlavným hrdinom do mysle, podvedomia a pod kožu. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

65% Velice zajímavý film, až si říkám, jestli není na pět hvězdiček. Člověk ho může uchopit z různých stran a podle toho ho buď bude bavit a nebo nebude. Výborně vykreslené zvláštní postavy, scénář, kamera a určitá (v dobrém slova smyslu) úchylnost. Co si nejvíce na filmu cením je, když se mi do paměti vryjí scény, které jsou originální a zajímavé - což například scéna ve sprše a hraní na klavír rozhodně jsou. Přesto si nemůžu pomoci, ale film na mě nepůsobil a byl prázdný, což je paradox, když pochválím a vyzdvihnu charaktery, scénář, kameru a scény, které se mi vryly do filmové paměti, ale na druhou stranu je to to, co film charakterizuje - je svým způsobem zvláštní, je jiným filmových zážitkem. A neříkám, že třeba v budoucnu při dalším shlédnutí film s hodnocením nepoletí výše. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Dosti divný film. Mysteriozni teda nevim proč by měl být. Takový temější triler o jedné hodně vyšinuté rodince.Herecky to bylo dobré, až na Kidman, která to s těma plastikama už přehnala a ztratila mimiku. Téma je docela ok, ale nevím no. Je to celé trochu divné. 70% ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Stoker aneb příběh rodiny, která záhy po ztrátě otce nově nalezne strýce. Jenže jak už to u podobných snímků bývá, vše není, jak se zdá a tak postupně mezi všemi členy domácnosti vzniká určité napětí. Kromě klasického tématu a solidně vystavěné atmosféry diváka překvapí netradiční vizuální zpracování a nakonec také samotné vyůstění celého děje. Takže pokud máte takovou tu slabší chvilku, kterou tak akorát vyplní originální a trochu brutální snímek, Stoker bude dobrá volba. ()

Související novinky

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Reklama

Reklama