Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Poslyšte příběh: Pierre Brice nosí od poloviny osmdesátých let v kapse scénář. Jak s nezbytným úsměvem dodává, je jeho. Jako postava Vinnetoua. Ta už je jenom jeho, takže si s ní v podstatě může dělat co chce. Nechci se tady dlouho a zbytečně rozepisovat, jenom vím, že ve snímku by měly být všechny barevné postavy pojmenovány Unbekannt Indianer. Staré, a v některých případech i dobré časy jsou už definitivně pryč. Pierre Brice je herec, který by se měl naučit psát scénáře a neměl by prosazovat postavu Vinnetoua do všeho, co dělá. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Nejúděsnější, nejpodlejší, nejnechutnější, nejzvrácenější, nejnesmyslnější a nejubožejší výsměch dílům Karla Maye i filmovým mayovkám, ke kterému přispěl i Pierre Brice, jenž si to tedy mohl odpustit. Pro nás působí jako další rána do zad herecké působení Juraje Kukury, který skutečně bere každou roli, kterou vyloví v zatuchlých kalech německého televizního odpadu. Nejzajímavější je asi závěrečné Briceovo vyvolávání Kukury, kdy zplna hrdla křičí: DEBILE!, DEBILE! Možná je tu způsobeno, tím, že v originálu se hlavní záporná postava jmenovala Devil (Oh, jak působivé!) a retné souhlásky b a v velice dobře splývají, nebo naši dabéři byli natolik rozumní, že nám tím chtěli naznačit, jak si oni považují svého působení v tomto veledíle! ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s Pierrem Bricem jako Vinnetou, který jsem viděl jednou a stačilo. Začíná to jako Vinnetou serial z osmdesátých let. Tj. Vinnetou v úboru podobnému tomu apačskému, kdy pomalhal Starému medvědu. Poté vezme do rukou oblek Vinnetoua toho z šedesátých let, s dírou po kulce v prsou, do toho klasická hudba z pera Martina Botchera. Pak se tu objeví nějací mormoni a obleky kovbojů a farmářů, které jsou spíš ty realistické ala Nesmiřitelní. Je tu malé dítě a jeho příběh, co mě vůbec neoslovil, jsou tu Adsinibojci a Tašunko-sapa, ale úplně jiný, než si ho člověk pamatuje z Vinnetoua 2, je tu opět československý padouch jako v Pokladu - tentokrát je to Juraj Kukura. Takže něco mezi původním realistickým seriálem a nostalgií na staré dobrodružné filmy. Jenže ta nostalgie se moc nedostavila. ()

Haide odpad!

všechny recenze uživatele

Chce se mi brečet... Idol mého dětství. Když většina mé generace koukala na Pokémony (dobře... Na ně jsem se koukala taky), já jsem už po XX viděla všechny "díly" Vinnetoua. Když jsem se dozvěděla, že vyšlo pokračování, které jsem viděla až před pár lety, čekala jsem tragédii, ale že to bude až takovéhle... O tom se mi nesnilo ani v nejčernějších snech. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dnes je krásný den. Chci zemřít! Ok já nepopírám, že je to sračka, ale určitým zvráceným způsobem jsem se u toho pobavil, takže svůj účel to splnilo. Srovnávat to z původními filmy nemá smysl. Tohle je úlet. Indiáni se chovají jako totální retardi, když jeden jeblej náčelník padne, tak si zvolí ještě většího kokota. A ten příšernej dabing je opravdu něco neskutečnýho, ale zasmál jsem se u toho a proto nemůžu dát odpad. Navíc jak tu ostatní již zmínili, tak slyšet Brice jak řve na Kukuru : hej debile!, debile!, fakt stojí za to.20% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama