Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ale áno. Pridám ešte jeden bod, nech sa mlada mama Zuzana neciti sama s vyšším hodnotením. Ale nie iba kvôli nej. :) Je to príjemný rodinný oddychový romaticky nasladlý filmček. So slušným výkonom Jeniffer. Naviac tiež sa mi páčila "farba" filmu celá bola taká zlatozltohneda ako na jeseň keď je babie leto a príroda hýri všetkými farbami. Naviac aj hudba k tomu deju a kamere pekne ladila, nadherna kamera sledujúca dvojicu deti jazdiacich spolu na bicykli ... bolo v spojení s hudbou pastvou pre oči a uši, no a tiež to, čo potom predviedli tí traja u sestry s tým džemovaním bolo príma. :) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

asi budem jedina, ktora da domuto filmu take vysoke hodnotenie, ale opat raz musim zapojit srdce, pretoze filmy hodnotim cisto subjektivne a kedze som matkou, mna to neskutocne dojalo. Uzasne obsadenie, uzasny pribeh, krasna sceneria. Ano, je to rozpravocka, ale tak krasna! Vtipne a zabavne momenty striedaju tie smutne, film vam hra ocividne na city, ale cert to vem ja tvrdim, ze tento trpky a horky svet si obcas potrebujeme riadne osladit. Pre mna definitivne uzasny zazitok. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Timothy je dítě, které se zjevilo za silné bouřky a nikdo neví, kde se vzal, ale jedno je jisté. Ať už jsou si to hlavní hrdinové ochotni přiznat nebo ne, tak tenhle ne tak úplně obyčejný chlapec změní navždy jejich životy. Miluji rodinné filmy, a když je v nich trochu tajemna, tak tím lépe. Tenhle film patří přesně k těm filmům, na které se rád podívám, a které si i dokážu užít. Nedělá mi totiž problém přistoupit na nápad tvůrců a hrát s nimi tu jejich hru až do konce, a tenhle film byl navíc příjemný, neuvěřitelně milý, hřejivý, lidský a tak trochu i sentimentální, a to jsou přesně ty vlastnosti, které film dělají z mého pohledu lehce stravitelným. Dalším kladem filmu jsou potom herecké výkony. Představitel hlavní role mi byl nesmírně sympatický a věřil jsem mu všechna slova i gesta celkově mi imponoval, což je ale možné říci i o ostatních hercích. O tomto filmu tak ve výsledku platí, že je to film, který má srdce i duši, a díky tomu je filmem, na který jen tak nezapomenu a který bude v mých myšlenkách poletovat ještě hodně dlouhou dobu. Tenhle rodinný fantasy snímek se opravdu povedl a hodnotím ho lepšími čtyřmi hvězdami. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

The Odd Life of Timothy Green je takové milé rodinné, dalo by se říct, že skoro až pohádkové, fantasy. Jennifer Garner nemusím, ale tady byla překvapivě hodně snesitelná, stejně tak pro mě neznámý Joel Edgerton v roli taťky. Nejlepší výkon ale předvedl CJ Adams, na 12letého prcka opravdu velice slušné herectví. Příběhově je to rodinná slaďárna od začátku do konce, ale velice příjemně se na to dívalo - už jen obrazová kompozice a nekončící záběry na podzimní venkov byly přímo boží. Závěr je sice předvídatelný, ale pointa je taková srdečná - ostatně jako celý film. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Moje pocity z tohoto filmu jsou doopravdy hodně rozporuplné. Na jednu stranu se dá brát jako pohádka, na druhu stranu jako sen dospělých.. Vtipné a veselé scény se s těmi smutnými mění opravdu každou chvíli a proto je celková atmosféra snímku taková ... zvláštní. Pár doopravdy nelogických momentů (10 letý kluk, který vyleze kdovíodkud z hlíny a jemuž rostou na nohou listy, se zamiluje do asi 15 leté dívky, ...) mi přišly až komické a přemýšlela jsem, jestli tvůrci nejsou tak trochu vadní. Tento filmy by se tedy dal hodnotit z různých pohledů celou škálou hodnocení a vždy by to bylo pochopitelné.. Zhlédnutí ale určitě nebylo ztrátou času a já věřím, že se na film podívám ještě minimálně jednou a třeba změním ten svůj vlastní pohled.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama