Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný, milý a dojemný příběh, tedy spíš pohádka, která určitě zahraje na strunu vašich citů a vašeho srdce. Kéž by všechny děti byly alespoň z části takové, jako malý Timothy a kéž by všechny rodiče byly alespoň z části takové, jako ti z tohoto pohádkového příběhu. Díky za příjemně strávený sobotní večer. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Okúzľujúci začiatok, ktorý ponúkol zaujímavú prehliadku továrne na ceruzky a dobre črtajúci sa príbeh, však neobstál počas celého filmu. Bolo to ako keď na začiatku kartovej hry oko, dostanete super karty a keď čakáte na ďalšie tak vám prídu príliš vysoké karty a ste trop. Dosť nevídaný vzťah rodičov a Timothyho ako aj rodinná atmosféra, ktorú sprevádzali a doplnili starý rodičia bola fajn. Slabšie však pôsobil náznak dobrodružstva, ktoré začalo prekvitať medzi dvoma deťmi, ktoré sa vymykali z radu bežných detí. "Humorné góly" často pribrzdila a potlačila prílišná fantázia zasiatia v Tymothyho koreňoch. Obe spomenuté slabiny sa stali protikladom vynikajúcemu prevedeniu filmu, ktoré sa samozrejme nadalo prehliadnuť a tak som mu dal 50%. Dojímavejší zážitok vo mne zanechal film Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: V princípe je nosná myšlienka filmu veľmi milá, ale celkové spracovanie až také pohodové nie je. Je to film, ktorého doménou je hlavný predstaviteľ (CJ Adamns) dodávajúci filmu ten príjemný feeling. Čo však na mňa už tak dobre nepôsobilo boli práve rodičia Garner-Edgerton, s ktorých "prehnaným" až hysterickým prevedením náhleho rodičovstva som sa nedokázal stotožniť.... Je to celé taká dospelácka rozprávka, ktorá je postavená na peknej myšlienke avšak nevýraznom spracovaní a tým pádom film plynie, ale chýba mu spirit a to je škoda. [2.5 *] Please don't ask about my leaves. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kouzelná a příjemně nenápadná rodinná komedie. Neotřelý nápad a rutinní provedení, které rozhodně zaujme, ale nedokáže kompletně uhranout a nepřidá žádnou hodnotu navíc. Děj je průhledný a rozhodně neočekávejte žádná větší překvapení. Herecké obsazení hodně příjemné a také celková nálada filmu je velice příjemná. Rozhodně osvěžující počin. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Koukáme na to s přítelkyní jak vyvorané myši a hlava nám to fakt nebere. Prvních pět minut vypadalo docela nadějně, ale bohužel jsem viděl trailer, takže nic překvapivého. Potom už je to jen sled nelogických momentů, náhodně naházených scén a předvádění blbých rodičů. Předpokládal bych vzhledem k příběhu pár myšlenek, ale děj filmu mi na žádnou nepadl. Prostě nechápu, o čem to je, a proč to vůbec je. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)
  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)

Reklama

Reklama