Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hedgesovi šly postavy vždycky parádně od ruky a linie manželů, které strašně touží po dítěti, funguje na jedničku. Člověk věří Jennifer Garner i Joelu Edgertonovi každou emoci. Bohužel s onou pohádkovou linií o vysněném dítěti s listama na nohou to nejde příliš dohromady a i přes Hedgesovu snahu se mu nepovedlo tyto dvě roviny správně spojit. Dětský herec mi navíc přišel krajně nesympatický a také vztahy s ostatními rodinnými přislušníky umí Hedges napsat i lépe. Jeho nový snímek tak zůstal bohužel někde na půl cesty, jako rodinná jednohubka to však stále funguje. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kouzelná a příjemně nenápadná rodinná komedie. Neotřelý nápad a rutinní provedení, které rozhodně zaujme, ale nedokáže kompletně uhranout a nepřidá žádnou hodnotu navíc. Děj je průhledný a rozhodně neočekávejte žádná větší překvapení. Herecké obsazení hodně příjemné a také celková nálada filmu je velice příjemná. Rozhodně osvěžující počin. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, na ktorého spôsob podania sa treba psychicky naladiť, lebo inak to môže byť dosť komplikované sledovanie. Ja som to dokázal a musím povedať, že myšlienka sa mi páčila, herci boli dobrí a sledovalo sa mi to dobre. Neviem čo viac by som povedal asi okrem toho, že tento film na mňa celkom zapôsobil. A som rád, že som ho videl. Dokonca sa nebránim k nemu aj niekedy vrátiť.Hodnotenie: B ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl obrovský štěstí, že mě zastihnul v nějaký citově rozmrdlý náladě, takže mě dojalo i objetí Timothyho s jeho holkou, dá-li se ten jejich vztah tak nazvat. Rodiče byli sympaťáci i když to teda zbytečně hrotili. Je to zajímavý, ale už po druhý za sebou se mě Jennifer líbila a to jsem jí ještě před rokem považoval za nesympatickou. Když "hrál" Timothy fotbal, nevím proč, ale vzpoměl jsem si na naší repre a zřejmě od deBílka odkoukaný supertaktický pokyn "stůj tady na místě a nic se ti nestane, hlavně neběhej", konečně už vím kde mají čeští fotbalisti svůj vzor. Ne, já to tady ironizuji a přitom tohle je doják jak svině, tak vytáhnout smkráče, vyklepat zaschlý nudle a pustit slzičkám zelenou. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

asi budem jedina, ktora da domuto filmu take vysoke hodnotenie, ale opat raz musim zapojit srdce, pretoze filmy hodnotim cisto subjektivne a kedze som matkou, mna to neskutocne dojalo. Uzasne obsadenie, uzasny pribeh, krasna sceneria. Ano, je to rozpravocka, ale tak krasna! Vtipne a zabavne momenty striedaju tie smutne, film vam hra ocividne na city, ale cert to vem ja tvrdim, ze tento trpky a horky svet si obcas potrebujeme riadne osladit. Pre mna definitivne uzasny zazitok. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)
  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama