Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel takú peknú a najmä dojemnú rozprávku. Milo ma to prekvapilo a hlavne pútavý scenár a stupňujúci sa dej. Celý zážitok zvyšuje ešte roztomilá atmosféra jesene a celkovo ústredný symbol listov. Jediným nedostatkom asi len pár infantilných scénok Timothyho rodičov, ale stáva sa. Aj tak za celkový dojem 5 hviezdičiek! ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Disneyho kýč pro rodiče. Přispívá tomu nulové rozvinutí zápletky s tím, že najednou se objeví dítě ve světě posedlém registrací všeho a že to dítě přeskočilo část dospívání a odlišně musí chápat svět. Film, který má zanechat dobrý pocit v jednotlivých scénách, v nichž pozitivně zapůsobí Timothy na nějaké osoby, ale celkově nic moc. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Beriem, je to Disney, takže istá "rozprávkovosť" je namieste. Práve tá krása, estetika, rovnako ako fakt, že je to celé veľmi milé a hravé dodáva filmu jedinečnosť. To čo mi naopak nesedelo, je tá prehnaná porcia megasentimentality na americký štýl, ktorá (a to je to hlavné!) pôsobí neautenticky a umelo, aspoň na mňa. Rola malého chlapca výborne obsadená, už len jeho oči sú stelesnením pozitivity. Pripájam sa za to, aby bolo podobných filmov viac, len toho gýču a prvoplánovosti poprosím nabudúce pomenej. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Moje pocity z tohoto filmu jsou doopravdy hodně rozporuplné. Na jednu stranu se dá brát jako pohádka, na druhu stranu jako sen dospělých.. Vtipné a veselé scény se s těmi smutnými mění opravdu každou chvíli a proto je celková atmosféra snímku taková ... zvláštní. Pár doopravdy nelogických momentů (10 letý kluk, který vyleze kdovíodkud z hlíny a jemuž rostou na nohou listy, se zamiluje do asi 15 leté dívky, ...) mi přišly až komické a přemýšlela jsem, jestli tvůrci nejsou tak trochu vadní. Tento filmy by se tedy dal hodnotit z různých pohledů celou škálou hodnocení a vždy by to bylo pochopitelné.. Zhlédnutí ale určitě nebylo ztrátou času a já věřím, že se na film podívám ještě minimálně jednou a třeba změním ten svůj vlastní pohled.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásna nenásilná rozprávka o hodnotách života a láske. Najväčšou výhodou celého filmu je, že nie je patetický ani sentimentálny. Je síce nepravdepodobný, ale pritom krásny. Jeseň bola málokedy v nejakom filme zobrazená tak pekne. Ústredné duo Garner a Edgerton nemohli byť roztomilejší a mladý CJ Adams bol na to. že hovoril múdrosti neuveriteľne znesiteľný. Čo deti v takýchto filmoch dokážu v poslednej dobe málokedy. Hedges má za sebou množstvo výrazných projektov a preto som rád, že vo filme vidieť kus dobrého autorského zámeru. V určitom smere veľmi krásny, nenásilný film, ku ktorému sa asi už nikdy nevrátim, ale ktorého projekciu som si úprimne užil. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)

Reklama

Reklama