Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

KOUSEK DĚJE Pohádka o manželském páru, kterému se ne a ne narodit dítě, až jim chlapeček vyroste na záhoně. A oni se k němu začnou chovat jako nejpříšernější rodiče na světě. Nejenom, že ho ochraňují před okolím, aby se snad sám nemohl ani nadechnout, ale vnucují mu jenom a jenom svoji představu o tom, jaké by dítě mělo být. Chlapeček ze záhonu je jediným dospělým v rodině, protože zbývající členové vystupují jako banda školáků. ___ Roztomile pohádkový nápad (ale takovou pohádku napsal už Miloš Macourek – Jakub a dvě stě dědečků – ale v ní si naopak zasadilo dítě dědečka) brzy vyprchá a máme uječenou rodinku, která se v tom plácá jako rozmazlenci z mateřské školky. Pohádkový motiv si ještě k tomu vůbec nerozumí s realistickým rámcem a hlavně zakončením příběhu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Naprosto mě to pohltilo do děje a dokonce mi málem ukápla slza, opravu mě to hodně dostalo. Dlouho jsem nezažila tak emotivní a přitom příjemný snímek. Na jednu stranu se mi chtělo brečet a na druhou smát, opravdu mě to celou rozpoložilo do takového stavu, že ani nevím, jaké emoce cítím. A nápad celého filmu je geniální, tomu se nedá nic vytknout, stejně jako celý příběh. Ale nejvíce mě stejně překvapil Cj Adams, jeho výkon byl briliantní a neměl vůbec žádnou chybu, šlo si ho pouze oblíbit. Tleskám! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký rozprávkovo rodinný film s netradičným námetom o neplodnom páre, ktorý si tak strašne praje dieťa, že si ho nakoniec vypestuje v záhrade. Film má takú pohodovú osemdestatkovú atmosféru. Celý čas si celkom užívate rôzne príhody, ktoré nová rodinka zažíva. Jak sami, tak v interakcii s ľudmi z celého malého mestečka. Ale najviac mi na filme chýbala osudovosť, keďže viete, že táto idylka nebude trvať večne a jak náhle chlapec prišiel, tak nakoniec aj náhle odíde. A jeho odchod vo mne žiadne veľké emócie nevyvolal. Proste sa zrazu spakoval a krátko na to bol koniec. Takže výsledný dojem je skôr vlažnejší, čo je škoda, lebo potenciál na neskutočnú pecku tu bol veľký. 6/10. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kouzelná a příjemně nenápadná rodinná komedie. Neotřelý nápad a rutinní provedení, které rozhodně zaujme, ale nedokáže kompletně uhranout a nepřidá žádnou hodnotu navíc. Děj je průhledný a rozhodně neočekávejte žádná větší překvapení. Herecké obsazení hodně příjemné a také celková nálada filmu je velice příjemná. Rozhodně osvěžující počin. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Timothy Green je ten typický pohodový rodinný filmík na zimní večery. V jádru je příběh sice obyčejný, ale roztomilý kukuč dětského představitele, ždímání emocí a kombinace feel-good movie spolu s uplakaným drámem dělají z filmu neurážející family friendly snímek. Nic světoborného, ale svůj účel film obstojně splnil. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)

Reklama

Reklama