Reklama

Reklama

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů

  • USA R.I.P.D. (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní detektiv Nick Walker zahyne v přestřelce a dostane druhou šanci na onom světě v Útvaru rozhodně neživých agentů. Je to největší policejní složka tvořená dušemi nejlepších strážců zákona, kteří kdy chodili po světě. Na příkaz "shora" agenti vyhledávají a deportují ze Země bytosti, které sice vypadají jako lidé, ale ve skutečnosti jde o vysoce škodlivé tvory, jejichž pravá podoba je děsivá, povaha ďábelská a touha ovládnout svět silná. Jako zelenáč je Nick přidělen k ostřílenému šerifovi Royi Pulsipherovi, který ho začne seznamovat s chodem téhle originální policejní jednotky. Dozví se například, že pro pobyt na Zemi má každý mrtvý polda změněnou identitu, aby náhodou nenarazil na vlastní pozůstalé. Když tato nesourodá dvojice odhalí plán, který může zničit život na Zemi v podobě, v jaké ho známe, musí spojit své síly a porazit zuřivé duše, které se vzpírají spravedlnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (757)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jak bezpečně rozeznat rozhodně neživého agenta od rozhodně živého? Rozhodně neživý agent vypadá jako postarší Asiat. Tedy ve světě lidí. Ještě předtím, než mu tohle provizorní tělo bylo přiděleno, sloužil policista Nick Walker (Ryan Reynolds) u bostonské policie, kde vykonával svoji práci a nyní je zásluhou svého zkorumpovaného parťáka po smrti. Dostane novou práci u jednotky U.R.N.A. sdružující všechny mrtvé policisty za několik stovek let. Dostane nového a poněkud obstarožního partnera s řadou zkušeností, jimž je šerif z Divokého západu Roy, s příjmením připomínající venerologickou chorobu. S několika instrukcemi na cestu se vrací do svého bostonského rajonu jako čistič nemrtvých zmetků zvaných "Tuhouši". Rovnou však může zapomenout na užší kontakt se svojí truchlící manželkou, protože mezi lidmi má podobu starého Číňana a jeho partner Roy vyfasoval tělo atraktivní blondýny. Dohromady mají vytvořit neohroženou dvojku, ale všechno nejde hned. Nick si uznání svého partnera musí nejprve zasloužit, kontaktovat svoji ženu, vyřídit si účty se svým vrahem a zabránit hrozící apokalypse, kdy povrch zemský má být zaplaven hordou nemrtvých, kteří našli způsob, jak toho dosáhnout. Film nabušený triky je natočený na námět comicsu "Dark Horse", jehož autorem je Peter Lenkov, který je současně producentem snímku, spolu s představitelem hlavní role Ryanem Reynoldsem a známým scenáristou Davidem Dobkinem, který má v oblibě vše, co souvisí s westernem. Občas film připomene kombinaci "Muži v černém", "Duch" a "Resident Evil", ale je, oproti prvně jmenovanému, hravější a praštěnější, a o ty dva ostatní se jen otře. Není moc nahláškovaný, ale v podstatě jede ve velmi energické a zábavné linii, která baví. V závěru se přidá epické finále, které film posune do hororovější roviny. CGI je trochu nevyrovnané, ale je ho velké kvantum, což je víc, než kdyby ve filmu byly například tři velké scény obsahující mega trikovou pasáž a pak jen nuda. Z hlediska hereckých výkonů je to v pohodě, ale Jeff Bridges svého šerifa hrál tak, že ho tlačil do hláškovacího statusu za každou cenu, ale ve výsledku vlastně každá jeho snaha vyšla naprázdno. Ryan Reynolds se nepitvořil, občas měl vyjevený výraz a občas zcela nepřítomný výraz. Nevím, třeba si z jeho kombinace tří výrazů nějaký vyberete, který vás bude bavit. Kevin Bacon svého úlisného záporáka hrál, jak jsem od něj zvyklý. Tyhle role nesympů mu jdou vždycky. Největším překvapením je herecká dvojka Marisa Miller a James Hong. Krásná modelka se sympatickým stařešinou dostali nejméně prostoru, ale dokázali ho nejlépe zůžitkovat. Scény s nimi byly nejzábavnější. Ve výsledku režisér Robert Schwentke natočil film, který si "vypůjčil" pár motivů z jiných filmů, ale podstata je jiná. Zábavná, hravá blbina plná zakamuflovaných "Tuhoušů". A spřízněné a nedávné "Muže v černém 3" jednoznačně smetla! 100% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jakmile dostanu v kině do ruky dva lístky, protože na jeden se název filmu prostě nevejde, čuju nějakou kulišárnu. Nikdo mi nevymluví, že s tímhle materiálem (a nemám na mysli jen blond samici Marisu) šel udělat daleko větší randál. Že je Jeff bourák, to víme všichni. On by býval svým talentem zachránil i Spartu v předkole Evropské ligy, ale doufám, že příště ho uvidím v trošku jiné roli, než je záchranář. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Až mi z toho bylo místy zle.Takhle nafoukaně odfláknutou, nudnou a sterilní sračku sem neviděl roky.Začátek vypadal docela nadějně, jakmile ale jde Walker do policejníhop nebe, divák musí žasnout jak se dá vše příšerně nudně a bez šťávy zadupat doslova do pekla.Námět jako je tento nabízel miliardu možností, jenže jakoby Schwentke chtěl jen přijít na plac, zařvat kamera, akce a stop a jít si zase zamrdat s tou brutálně předraženou děvkou do svýho karavanu.Ryana Reynoldse považuju za jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších mladých herců dnešní doby a tady v tom filmu je vidět, jak se normálně k smrti nudí a vlastně moc nechápe, jak se mohl upsat takové sračce, v jeho očích se i přes jeho veškerou snahu tu patetickou sračku zachránit dalo vidět, jak toho všeho lituje a je mu blbě samo ze sebe a jestli se pletu, je mi blbě z něho i za něj.Nechápu, že se najde producent, který dopředu takhle debilně nevtipný scénář dokáže zasponzorovat.Námět by mnohem víc slušel něčemu podobnému jako je Constantine.Udělat příběh temější, v eRkovém ratingu, vynechat přebarvené a trapné obří zrůdy s komickými vizuálními triky a měnit nemrtvé na nahnilé a démonické "normální" lidi, mohlo to bejt do píče úplně o něčem jiném.Nejhorší na tom je, že když už tvůrci chtěli udělat komedii, nepovedlo se jim vůbec nic a nejnadějnější možné komické situace jsou využité minimálně a to samozřejmě reálná a fiktivní podoba herců.Bohužel.... Schwentke si chtěl odbejt svojí práci a válet si šunky s kurvama na lehátku a natočil tak další předraženou, sterilní a špatně otrikovanou mrdku, která byla podobná druhému dílu Mužů v Černém, akorát ještě bídněji zrežírovanou a ještě míň vtipnou a to je prostě v píče.Film co dělá z diváka debila a jen debil může jít nad 2*.Tohle je prostě urážka a těch 30% co tomuhle braku dám si vysloužil šibal Kevin Bacon a úvodní sekvence, která mi dávala trochu naději.Jinak ten přízvuk Bridgese mě sral tak strašně moc, že jsem si k druhé půlce filmu pustil český dabing.30%. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto jen a pouze kvůli Ryanu Reynoldsovi, a ten mě nezklamal, opět mu to seklo :D A co se týče toho filmu, tak mě to upřímně překvapilo. Podle mě to mělo docela zajímavý nápad, některé dobré vtipy. Jako značné mínus však je to, že navzdory krátké stopáži mi to i tak přišlo, jako, že se to dost táhne. Přesto mi ale nepřipadá, že by to bylo tak špatné jak to tady většina lidí odsuzuje. Pro mě zlatý průměr. 3* ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já mám ráda tento typ filmů (záhrobní říše, jiný svět za tím naším), ale tohle mě těžce nebavilo. Jeff Bridges pořád mluvil a mluvil a lezl mi na nervy stejně jako Nickovi, ostatní herci také nebyli žádný zázrak, masky byly slabé, vtipné scény žádné, akce jako vždy všechno na poslední chvíli, no prostě to u mě zachránil opravdu jen ten žánr. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Jedna ze scén se v Bostonu natáčela u centra Hynes Convention, které se nachází necelý kilometr od náměstí Copley, na které nemá Jeff Bridges dobré vzpomínky. Během natáčení filmu Zděšení (1994) zde totiž při výbuchu bomby málem přišel o život. (Dr Lizal)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

Reklama

Reklama