Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (999)

Mate0 

všechny recenze uživatele

vynikající seversky thriller,kde muž malého vzrůstu umí využít své umění slova,má krásnou ženu a ve "volném"čase si přivydělává krádežmi uměleckých děl...začátek byl pomalejší ale jak do filmu vstoupí Clas Greve film dostane grády a opravdu je z toho výborna kriminální akce...ke konci sice přehnaně moc krve,při pádu auta ze srázu a Roger přežije "díky" dvěma tlustým policistům kteří sedí kolem něj....ale konec je užasný.....a tímto tento film ode mě má za 5 .... ()

Von Kempelen 

všechny recenze uživatele

Pěknej film, dobře jsem se pobavil i slušně napínal. Jen mi tam chybělo něco, co mám na skandinávskejch filmech rád, jestli atmosféra nebo třeba jiný zakončení, to nevím. Možná jsem si měl nejdřív přečíst předlohu, pak bych věděl, do čeho jdu. Ale i přesto nadprůměrnej film ve svým žánru... ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Po Max Manusovi ďalšia pecka z nórskej kinematografie. Po kľudnom začiatku ale nie nudnom sa na Vás vyvalí strhujúci akčnák. Scéna v latríne mi totálne rozpumpovala žalúdok. Ešteže som nič pri sledovaní nejedol. Aksel Hennie vychádzajúca hviezda možno prerazí aj v hollywoode. Určite má na to. ()

old_school 

všechny recenze uživatele

Film, který nenudí. Dočkáš se severského deště, žumpy i sexy blondýny. I patologie bude. Pravda a láska tentokráte tak úplně nezvítězí nad lží a nenávistí. Znova bych si to však nepustil. To je rozdíl tento Tyldum versus jakýkoli Tarantini. ()

awerto 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevidel kvalitny film... A tento konecne po dlhej dobe prisiel! Za obsadenie hl. herca uberam jednu hviezdicku, pretoze na to som narocny. Ale tento film musite vidiet. Na konci som sa musel usmiat... "Mam iba 168 cm... a viete co? To je sakra dost!" :) ()

schebman.m 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám zmatený nářez...z pár scén mi bylo zle, z pár mi běhal mráz po zádech...a pár bylo v tom všem opravdu vtipných. Podobný - žánrově, výrazově - film jsem už dlouho neviděl, a asi dlouho neuvidím... ()

BMAXX 

všechny recenze uživatele

Vidím dobře? Chlap celý od hoven řídí traktor, na kterém je nabodnutý pes? :-D Nicméně velmi příjemné severské překvapení od pro mne neznámého režiséra Mortena Tylduma. Budu nyní muset jeho tvorbu podrobněji sledovat. ()

Farchio 

všechny recenze uživatele

Ta norská ponurost si mě nějak získala. Nechal jsem si téměř měsíc na komentář, abych si vše ujasnil. Vzhledem k rozporuplnosti, která mě pohlcovala po jeho shlédnutí, jsem nechtěl cvakat věty plné prázdných slov. Ale i po takové době nevím, co z filmu bych pozdvihl a co naopak nechal pod deštěm nasáklou norskou půdou. Přes to všechno, 4 hvězdy. Ale nevím, zda mě dostal snímek dějem, nebo tím, že nevím, čím mě dostal. ()

jirkapospec 

všechny recenze uživatele

Žánrový "crossover" - nejen krimi a thriller, ale i černá komedie. Každopádně tato žánrová nevyhraněnost funguje a film je dost dobrá filmová zábava, u které jsem se rozhodně nenudil a navíc se i zasmál. "Hovňous ponor" a jízda traktorem se psem zůstanou v paměti. ()

hrgdragon 

všechny recenze uživatele

Bolo tam dosť nezrovnalostí s knihou, ale to je u filmu robeného podľa knihy normálne, napätie a akcia však bolo zachované. Podla mňa velmi dobre typovo vybraní herci. Skvelý film! ()

Stanislaff 

všechny recenze uživatele

Celkem plochá historka okresního formátu. Malý grázlík potká velkého grázla a jde samozřejmě o prachy. Chudák blbá blondýna by ráda děťátko, ale grázlík nechce. Pak grázlík ukradne bohužel jen kopii obrazu a jako agent 007 odolá všem nástrahám, které byly na něj "rafinovaně" nastraženy (proradná zavilá brunetka, gel ve vlasech – vysílačka a tak). Grázlík všechny pobije, havárie, plnou kadibudku i pejsánka přežije a vše se vrátí do starých kolejí. Blondýna, která stála po boku svého milého skoro věrně a neochvějně, je odměněna děťátkem. A zazvonil konec a kravinám je konec. ()

AldaPalda 

všechny recenze uživatele

film se relativne pomalu a dlouho rozjizdi, ale ta jizda, co prijde potom, stoji fakt za to - nejde jen o akci a nektere vtipne, mozna lehce ujete sceny ( kadibudka, pokus o base jumping v policejnim aute, pitevna a bobanci na stolech ), ale o zvraty, kterych je ve filmu relativne dost. vse ma svou logiku, svuj poradek, svuj duvod a sve vyvrcholeni. doporucuji. P.S.: norstina je dost podobna anglictine, ale bez titulku se to fakt neda.......4.12 ()

AdamDM 

všechny recenze uživatele

Do škandinávskej tvorby som sa zamiloval po zhliadnutí Muži, kterí nenavidí ženy. Lovci hlav je ďalší skvelý film, kde nie je prakticky možné určiť presný koniec, a kde je množstvo skvele načasovaných zvratov. Síce je to trochu krvavejšie, ale bez toho to nebol ten skvelý thriller. ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mě víc jak sledování děje zaměstnávaly záchvěvy mého tvůrčího já, které neodbytně vymýšlelo jiné a lepší způsoby, jak výstižněji přesunout Nesbøv vyprávěcí um na plátno. Asi by to byla hezká a snad i napínavá a překvapivá podívaná, ale s knihou v hlavě to prostě na víc jak 65% nemá.. ()

Jaime15 

všechny recenze uživatele

Mne sa osobne film velmi pacil, mal vynikajuci drive od zaciatku az po koniec, dokazal podla mojho nazoru divakov viac nez dostatocne zaujat, nechybali ziadne zvraty v deji a celkovo dej nebol vonkoncom dopredu jasne nacrtnuty, jednotlive sceny su dostatocne napinave a dobre popretkavane vtipnymi scenami, ci uz ta v latrine alebo s tym traktorom :D ,, podla mojho nazoru jednoznacne 4 hviezdicky :) Celkovo severska kinematografia ma vynikajucu uroven, po filme Muzi co nenavidia zeny, tento film opat hodnotim vysoko pozitivne :)) ()

GalaktikHero 

všechny recenze uživatele

Strašný chaos, scénár je úplne šialený, ale mám takéto filmy rád. Človek sa pri nich nenudí. Až na ten hepyend, ktorý bol príliš pritiahnutý za vlasy. ()

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama