Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 000)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Uf, to byla jízda. Konceptem mi nesčetněkrát vlezlo na mysli Scorseseho Po zavírací době, leč tady byl bizarní sled událostí přikrášlen o pořádně hravé psy, pořádně hnědé fekálie a pořádně rozmixované obsahy lebek. Plynulé přenesení se ze světa byznysu, nagelovaných palicí a rozhovorů v milionových cifrách do světa humusu, špíny a hoven je vskutku excelentní. Takové tragikomické trampoty strýčka Huberta z Grandwaldu, mně se to líbilo. Jen se teď musím ujistit, jestli moje čivava čirou náhodou nešuká se sousedovic buldokem, kterej po mně už pár tejdnů dost divně čumí a kastruje mě pohledem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Aksel se pro roli přislizlého Rogera narodil a vybroušené Waldauovo charisma filmu sluší, ale co naplat, předloha byla někde jinde. Na každý dobře zpracovaný nápad nebo bizarní vtípek připadá i jeden promarněný. Baví mě sice jak dramatický úvod, tak thrillerově mrazivý vývoj, na konci ovšem kvůli drobnému zjednodušování chybí uspokojivější pointy. Papírový Nesbø v sobě má víc lehkosti. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že míra mé soustředěnosti nebyla na takové úrovni, jak by si býval takhle renomovaný severák zasloužil (když vám zrovna na messengeru zazvoní zpráva od vaší vysněné dívky, tak přednostnější postavení už má snad jenom Stanley Kubrick..), ale přesto si své tři hvězdy dokážu obhájit. Nelíbilo se mi, jakým způsobem byl příběh koncipován a vystavěn, jak mě režisér násilně nutil zkoumat a užívat si převážně fyzické utrpení hlavního hrdiny, k němuž přitom nedokázal v úvodu nasměrovat takřka žádné sympatie. Dějové schéma se mi navíc zdá zbytečně složité, ostře kontrastující s přímočarou, atmosférickou a sugestivně násilnou druhou polovinou, která naopak představuje přesně to, na co jsem se těšil a co ani Američané tak zkušeně nezvládají - zábavnou, formálně mrazivou a místy až černohumornou smršť hravých a hlavně funkčních scénáristických kliček a naturalistického obrazu, jejíž jedinou slabinou zůstává naprostá chladnokrevnost a emoční odtažitost. Jako bych sledoval nádherný fotbalový zápas, ve druhém poločase napěchovaný góly a krásnými akcemi, avšak mezi Tanzánií a Zimbabwe - budu spokojen, ale bude mi zároveň úplně jedno, jak to skončí :-D 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lovci hlav je taková, trošku jiná seveřina než jsem zvyklej. Taková trošku do Francie. Nutí z herců vymáčknout vše v rámci svých psychických a fyzických sil a vrhnout je do příběhu, který se ze začátku nezdá, ale postupem času se brutálně zvrhne a vyvíjí se naprosto neuvěřitelným tempem. Musím ale říct, že jsem si to užil. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Žánrová perverze na norský způsob. Heist, drama o chlápkovi, co má mindráky, exploatace, thriller... Tyldum si s tím spojením tak úplně neporadil, chvílemi je jeho pojetí nepříjemně televizní a sterilní, ale některé pasáže jsou bezmála božské (hlavně část se sračkami a traktorem). Nesbo je nepochybně šikovný autor – příběh se tváří záměrně tupě, aby v závěru překvapil (v mantinelech žánru) solidními twisty. Filmu by možná prospělo víc nadhledu a lepší dialogy. Zábava, kterou nabízí, je totiž na pomezí guilty pleasure. Aksel Hennie v titulní roli je něco mezi Christopherem Walkenem a Stevem Buscemim... jeho soustředěný a uvěřitelný přerod ze zakomplexovaného trpaslíka v chlapa na pokraji sil mě nutí téhle bezbřehé a režijně ne úplně ukočírované podivnosti udělit 4*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Kromě scény v televizi jsou ve filmu další dva odkazy na film Muži, kteří nenávidí ženy (2009), který byl také natočen podle jedné z knih knižní série „Millenium“ (2005 - 2007) Stiega Larssona. Z tohoto snímku je zde použito několik leteckých záběrů a auto z něj tu bylo digitálně nahrazeno autem, které vlastní Roger Brown (Aksel Hennie). (akisha)
  • Vo filme sa uvádza, že hlavná postava, Roger Brown, meria 168 cm. V skutočnosti má Aksel Hennie, ktorý ho stvárnil, výšku postavy 173 cm. (YoZo8)
  • Filmovanie prebiehalo na juhovýchode Nórska, v oblasti zvanej Nittedal. (MikaelSVK)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama