Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 1

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Na nabudenie atmosféry toto video - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DWOFLtsDvbw. Animáky od Aardmanov mám rád, sú iné ako od amerických štúdií, neobsahujú totiž infantilný humor a predstavujú dobrodružstvá naozaj pre celú rodinu. Piráti potešili ako máločo v poslednej dobe, pripomínajú najvydarenejšie Asterixove dobrodružstvá (úvod ako s galskou dedinkou, cestovanie po mapách...). Všemožných vtípkov je veľké množstvo, k tomu sympatické postavy, veľmi príjemný a nápaditý príbeh. Namakané pirátske dobrodružstvo! Najlepší pirátsky film a spolu s Rangom najlepší animák posledných 2 rokov. Možno o jednu * nadhodnotím, ale urobím to rád, zábava totiž trvá až do úplného záveru tituliek a to sa cení. Arrrrrrrrrrrr !!! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"To nejlepší na pirátském životě jsou žranice." Paráda. PARÁDA!!! Nevím jaký větší akvivalent bych použila. Hned na úvod tu hodí jednu srandu, když se rozhodli přepadávat lodě, aby měl Kapitán prachy na zapsaní do soutěže o nejlepšího kapitána. "Jsme loď malomocných..... Jsme tu na zeměpisný exkurzi........ My jsme nudisté.... Jsme loď duchů." A další loď na přepadení? Charles Darwin a jeho zápis. "Nikdy si nenajdu dívku, jsem z toho nešťastný...... A teď na mě útočí piráti." Tohle byla jedna velká komedie. Bavila jsem se každou minutu filmu... doslova tady pršely nápady jako zlaťáky.... např. že příšery se kreslí na mapy jen pro ozdobu a poté jsme sledovali jejich putování skrz mapu... házení oranžových koleček za loď, aby na mapě zanechávali stopu.... prokopali si Panamský průsmyk..... když byl na mapě ohyb museli zabrat, aby ho přeplavali.... duty free v Calais... no prostě cestování po mapě bylo bomba. Věděli jste, že vzducholoď byla vynalezena především kvůli tomu, že z ní pánové lépe uvidí do dámských výstřihů? Nebo, že již královna Viktorie měla sluneční brýle, aby neoslepla ze záře zlata. A kdo by nechtěl slevovou kartu do Piratelandu??? Aplausometr je vynikající vynález, zvláště když maximum je Omdlévání dam. No a když potopili vlajkovou válečnou loď královny Viktorie - vlastně Titanic (ano vypadalo to tak) - jedlou sodou s octem, tak to už byl téměř závěr filmu a já se válela smíchy po zemi. Nemám tomu, co vytknout, protože to bylo do každého pididetailu dokonale promyšleno a pospojeno s moderní dobou naprosto originálně vtipným způsobem. "Vidíte to? Já to říkal. Prej že se ty příšery na mapy kreslí jen pro ozdobu." ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle bylo slabé, až mi z toho bylo smutno. Zoufale nevyužitý Darwin (když už vidím v příběhu takovou postavu, tak od toho čekám něco sofistikovanýho, u všech druhů), poměrně slabý humor a nijak zvlášť dobré postavy. Skvělá plastelínová animace to nezachrání. Po Slepičím úletu či Králíkodlakovi jsem zkrátka čekal úplně jinou ligu. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Aardmani zklamali. Gromitovskými peckami a Slepičím úletem si nasadili laťku tak proklatě vysoko, že každý další pokus o navázání na nesmrtelné modly, je zdá se předurčen k nezdaru. U řady vtípků budete mít pocit, že už jste je někde viděli (postavička zavěšená na provaze visícím z létajícího prostředku a druhá postavička se snaží lano přešmiknout - pánové, vykrádat svůj vlastní opus Slepičí úlet, máte to zapotřebí?). 3D tentokrát naprosto, ale naprosto zbytečné, všem potenciálním divákům protentokrát doporučím nevyhazovat peníze za 3D verzi, film si stejně dobře užijete v klasickém 2D. K příběhu - tvůrci opakují stejnou chybu, kterou spáchali při tvorbě předchozího celovečerního animáku Spláchnutej - křečovitou snahu narvat gag do každého záběru, bez ohledu na to, jestli je onen gag aspoň trochu vtipnej. Ostatně kvalita humoru je velmi kolísavá, zdaleka se nejedná o takovou inteligentní zábavu, jakou svého času divákům nabídnul už několikrát mnou zmíněný slepičí opus. A rozhodně je humor pirátů určen mnohem mladší cílové skupině diváků, dospělí se prostě budou bavit mnohem méně. Verdikt – pro tentokrát za tři, z nostalgie, ale jestli mě milí Aardmani podobně zklamete i příště, půjdu s hodnocením nemilosrdně dolů. A rozhodně si vás, ač nerad, přesunuji z kolonky „studio od nějž beru všechno“, do kolonky „přečtu si recenze, zkontroluji diváckou spokojenost a pak se rozhodnu, jestli na váš film vyrazím“. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Oživlá plastelína je nejen na pohled hezká, ale i vtipná. Pirátské vtípky sice místy nejsou nejoriginálnější, ale jsou zasazeny do tak milého prostředí, že stejně pobaví. Scéna z přepadávání lodí byla naopak dokonalá. Navíc má film skvělé obsazení - královna Viktorie, Charlie Darwin, Jane Austenová.... ;) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Kvůli stížnosti jedné z nadací pro nemocné leprou byla loď malomocných, která je vidět už v traileru, přejmenována ve filmu na loď morovou. Jak je poznat podle odpadávajících končetin námořníků, na palubě morové lodi se však stále plaví malomocní. (pajik)
  • Snímek byl natočen na motivy knih "Pirates" Gideona Dafoa, který k příběhu napsal i scénář. (Terva)
  • Během produkce filmu se pracovalo i na 40 scénách současně. (Brousitch)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama