Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Aardmaní tvorbou si vcelku tykám, takže moje očekávání vůči Pirátům byla nemalá. A byla to asi pro změnu zase chyba. Nevím proč, ale nějak mi to prostě nesedělo dohromady. Nechci říkat, že jako u Aut 2 jsem měl pocit, že nějaká smysluplnost a přitažlivost příběhu (oboje v měřítkách obvyklých u Aardmanů, prosím) a nějaké vyznění jednotlivých scén byly upozaděny na úkor HROMADY vtípků a vtípečků ládovaných do každého záběru. Navíc mi místy přišly už moc za čárou - viz Černej Bellamy přijíždějící na/ve velrybě nebo "cool" prezentace na vědecké konferenci. Jediné, o čem jsem naprosto bezvýhradně přesvědčen jako o perfektním, je ČESKÝ DABING. Ano, opravdu. Ivan Trojan a hlavně Eliška Balzerová jsou naprosto brutálně dokonalí. Hlas paní Balzerové dává královně Viktorii v každém momentu přesně to, co od ní očekáváte. A není to vůbec hezké, přátelé:) Nemůžu dát víc než 70%, a i ze Spláchnutého jsem měl lepší pocit. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle bylo slabé, až mi z toho bylo smutno. Zoufale nevyužitý Darwin (když už vidím v příběhu takovou postavu, tak od toho čekám něco sofistikovanýho, u všech druhů), poměrně slabý humor a nijak zvlášť dobré postavy. Skvělá plastelínová animace to nezachrání. Po Slepičím úletu či Králíkodlakovi jsem zkrátka čekal úplně jinou ligu. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

tvorbu Aardman studia mám rád a tak jsem byl zvědavý na jejich nejnovější kousek. Od začátků s Wallacem a Gromitem přes Slepičí úlet se animační stránka hodně zlepšila, i když už mi teď přijde až moc perfektní a sterilní. Vývoj je taky vidět i v příběhu - tam však na můj vkus přibyly prvky, které nemám rád a hodně je přibližují typickým americkým popcornovým blockbusterům a anglický humor se tam krčí v pozadí. Přesto jsem se docela bavil, i když jsou z toho jen 3 dobré pirátské hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Studio Aardman v poslední době docela jede. Zabodoval snímek "Velká vánoční jízda" a teď jsou na tom docela dobře i "Piráti". Musím říct, že se ani příliš nedivím. Jejich humor je dostatečně suchý, ale v některých místech vám vážně dokáže vyrazit dech - v tom nejpozitivnějším smyslu slova. Nejsou to jen jednotlivé vtipy, ale také je zde příběh, který je docela originální. "Piráti" se úplně nevezou na vlně "Pirátů z Karibiku", ale rozhodně se nedá říct, že právě teď je ještě doba vhodná na podobné filmy. "Piráti" se točí kolem soutěže o nejlepšího piráta, ale ukazuje se, že důležitější je ještě královna Viktorie, která se stává hlavním záporákem. Vše je pak podáno s nadhledem, který je místy až kacířský - alespoň vzhledem k osobě královny - ale nic to nemění na tom, že zde jsou skvělé zábavné scény, jež vám velmi zpříjemní váš filmový večer. Pokud máte rádi jednoduchý humor, asi se bavit nebudete, protože tenhle je propracovaný. "Piráti" místy připomínají grotesku a taškařici, ale berou si z nich to nejlepší, co mohli. Velká výhoda filmu je, že je schopný inteligentního slovního humoru, což grotesku posouvá na mnohem vyšší úroveň. "Piráti" pak spojují to nejlepší, co v sobě britský humor má. Rozhodně pak neurazí slyšet v postavách pirátů a dalších hlasy Hugh Granta, Martina Freemana, Salmy Hayek nebo Brendana Gleesona. Po "Méďovi" další výborná komedie, u které se nebojím dávat docela vysoké hodnocení. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/jane-eyre-ekologicka-afrika-cislo.html ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Aardmani jsou rozpustilí hračičkové i pod supervizí velkého hollywoodského studia. Opět jednoduchá storka, opět obalená tunami sofistikovaných fórků, roztomilých nápadů, nečekaných návštěv (svůj moment tu mají i Jane Austen či proradný Charles Darwin) a hlavně extrémně vypiplaných, krkolomných, invenčních akčních srandiček. Jack Sparrow mává z pirátského hřbitova, Pirátský kapitán vládne. 90% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Na natáčení se podílelo kolem 300 osob, mezi kterými bylo na 33 animátorů a 41 fotografů ve 4 studiích. (Thomas05)
  • Snímek byl natočen na motivy knih "Pirates" Gideona Dafoa, který k příběhu napsal i scénář. (Terva)
  • Postavu piráta Albina nadaboval Andres Iniesta, znýmý hráč fotbalové Barcelony. (Wade)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama