Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 3

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (809)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $145miliónovTržby USA $177,002,924 Tržby Celosvetovo $621,537,519Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,750,967 //počet predaných kusov 2,273,736Tržby za predaj DVD v USA $38,937,022 //počet predaných kusov 2,027,218║ veľmi pôsobivé pokračovanie, ktoré bohužial na úžasný prvý diel nedosiahne, to by sa museli scenáristi a tvorcovia nenormálne vybičovať aby ho prekonali ale aj tak ich zdatný výkon priniesol podarené pokračovanie, so zaujímavou zápletkou, ktorá má hlavu a pätu a nepôsobí ako zbytočná vatová nádstavba ako tomu bolo u Rio2, opäť tu dokázali predať silné emócie, veru aj slza tu ukvapne, prim sú pohodové zábavné momentky a hlavne letecké efektné 3D vývrtky, DreamWorks opäť potvrdzujú že v 3D efektoch sú najlepší /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som videl prvý diel How To Train Your Dragon, povedal som si, že ide o jeden z naj filmov. Príbeh bol veľmi jednoduchý, ale ako ho spracovali bolo fantastické. Keď sa ale film ukázal vo svojom druhom pokračovaní, nielen že si myslím, že je lepší, ale je oveľa oveľa lepší. Animácie sú skvelé, príbeh je tu kvalitne spracovaný a nemal som problémy ani s jednou postavou príbehu. Toto je to, čím sú Dreamworks skvelí. A chcem vidieť viac takýchto počinov z ich strany. Lebo sledovať to stojí skutočne za to. Hodnoteinie: A+ ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nebýt nablblé první poloviny, nebýt nablblé první poloviny... To vážně nešlo vymyslet lepší důvod, proč maminka byla 20 let od rodiny? Ta mírotvorná částečně ekologická poselství v těch velkých slovech prostě vyznívala hrozně, to i ve Vinnetouovi slova o míru a sbratření bílých a rudých působí méně trapně. Druhá polovina (od setkání Škyťákových rodičů) pak dohání co se dá, i to sbližování pomocí písně působilo vážně hezky. No a co se týče animace to opravdu naprosto nemá konkurenci, to jsem až čuměl. A John Powell rozjíždí jednu fantastickou melodii za druhou. Co s tím? Ale co, přece to po tragédiích jako Rebelka nebo Frozen nehodím někam na průměr. Protože upřímně i přes ty výhrady to animovanou konkurenci strká do kapsy nejen animací, ale i příběhem. Dám čtyři, i když první polovinu bych s chutí ustřihnul. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že po zhlédnutí obou dílů by mi bylo asi jedno, který bych si pustil znovu (čti: film trpí typickým neduhem pokračování). To ovšem nic nemění na tom, že tento animák v mnoha ohledech vyspělejší, a to nejen co se věku a motivací (dá-li se tak hovořit) postav týká, ale i toho animovaného pozlátka, které je opravdu oku lahodící. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech se vracíme do vesnice Blp, abychom s našimi staršími hrdiny zažili nová dobrodružství a čelili nové hrozbě. Jak už to u druhých dílů bývá, je tento malinko slabší než ten první, ale skutečně jen o chlup. Opět skvělá technická úroveň a propracované vykreslení postav do nejmenších detailů. Zápletka tohoto pokračování je poněkud méně atraktivní a dialogy mohly býti více promyšleny. Na druhou stranu oceňuji dospělejší přístup scénáristů a dosti zásadní a překvapivá dějová rozuzlení. Věřím, že při některých scénách slabším povahám ukápla i slzička. Celkově jsem spokojen, ač jsem čekal ještě o malinko víc. Ve výsledku to ale dopadlo opět na plný počet hvězd. 90% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Keď Štikút (Jay Baruchel) vystrelí šíp na loď jeho otca Chladnobrva (Gerard Butler), strieľa pravou rukou. V knihe je však Štikút ľavák. (Mery235)
  • Keď Štikút (Jay Baruchel) a Astrid (America Ferrera) odchádzajú nájsť Draga (Djimon Hounsou) a opúšťajú Berk, väčšina jeho obyvateľov je ukrytých v podzemnej pevnosti. Hneď ako Drago na Berk o niekoľko dní neskôr útočí, všetci žijú pokojné životy s drakmi v domoch. (canucks333)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama