Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanku Cindy Spencera - vynikající policistku Scotland Yardu - vyšlou do Hongkongu, kde má vyřešit složitý obchodní zločin. Případ brutální vraždy tajného vyzvědače, který vlastnil cenný mikrofilm - důkazový materiál o korupčních praktikách mezinárodního konzorcia - má zájem odhalit i domácí detektivka, stejně zdatná konkurentka Michelle Young. Inkriminovaný dokument však vůbec není jednoduché objevit, protože se ho pokoušejí speněžit tři místní gauneři. Jsou však příliš slabá partie pro mocného šéfa zločineckého konzorcia, který nad nima vyřkne ortel smrti. Cindy a Michelle se mu to pokoušejí překazit za každou cenu... (laura4)

(více)

Recenze (62)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s výbornou Michelle Yeoh, ktorý je súčasťou známej akčnej série. Má priemerný príbeh o hľadaní mikrofilmu, ktorý má usvedčiť jedného mafiána, ale tento príbeh je tu skôr preto, lebo nejaký tu byť musí a na rozdiel od jednotky nemá moc veľký potenciál plne zaujať diváka. Akčných scén tu nie je málo, ale aj tak som mal celý čas pocit, že ich mohlo byť aj viac. Môže za to hlavne to, že som sa tešil hlavne na akciu s Michelle Yeoh a zatiaľ čo v jednotke bola súčasťou skoro všetkých akčných scén, tak tu iba niekoľkých. Najviac sa mi páči akčný koniec, kde ústredné duo porazí všetkých v mafiánskom sídle alebo zaujímavá scéna so strelcom v aute. Hlavným negatívom tohto filmu je prakticky neustály humor. Nemyslím si, že by bol zlý, ale v takomto akčnom filme by ho až tak moc byť nemalo. Ale je tu viacero perfektných hlášok a vtipných situácií ako napríklad scéna s granátom alebo naháńačka u Tsui Harka. Okrem neho poteší aj Cynthia Rothrock, ale Michelle Yeoh sa nevyrovná. Tento film ma sklamal, páči sa mi, ale v porovnaní s jednotkou je po všetkých stránkach horší. A v rámci série je podľa mńa tretí najhorší, pretože mierne prevyšuje trojku a šestku. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 65%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bez gramu ženskosti u ramenaté Cynthie Rothrock, s choreograficky lahůdkovými kousky velmi sexy Michelle Yeoh, s pitvořivým asijským humorem, častými „efektními“ záběry na odraz ve slunečních brýlích, s nepřeberným množstvím divoké akce a Jirkou Pomejem, který dabuje hned několik postav. Svou roli tu ještě sehraje důležitý mikrofilm a poměrně velké množství postav, které (bohužel) hubu jen tak nezavřou. Nostalgie tentokrát až tolik nefunguje, hlubší zážitek kalí opravdu nablblý humor a typicky podivné asijské emoce. Závěrečné zúčtování (stejně jako častá akce) ale samozřejmě potěší. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V hongkongských školkách patrně neznají Krtečka, Mrňousky ani Bořka stavitele, protože nunčaky nečekají, až dítě vyroste. Patrně proto jim v dospělosti nečiní žádný zdravotní obtíže, když je někdo kopne do hlavy, mlátí tyčí do krku, porcuje je katanou nebo střílí do libovolný části těla. A jako přidanou hodnotu překypují dementním smíchem a pitomými hláškami. Jenže já jsem na véháeskách s těmito hongkongskými hovadinami vyrůstal a tak si troufám napsat, že tohle spojení akrobacie Michelle Yeoh s kopy Cynthie Rothrock patří k tomu nejlepšímu, co se dá v tomto intelektuálně značně nenáročným žánru najít. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Tento film je nutno vidět s dabingem! Ten dá těm ujetým HK fórkům ten pravý feeling, protože sám je absolutně mimo. V kombinaci s ním totiž film obsahuje celou řádku dosti pekelných scén, obzvláště tři zlodějíčci sou hodně hutní. A navíc mají hodně prostoru, takže to není jenom o Michelle a Cynthii. Souboje vyjma toho posledního, který se hodně povedl, možná nejsou úplně sto procent - zrychlovačky, hodně divoké střihy, ale mě to vůbec nevadilo - pěkně to ladilo k celkovému vyznění filmu. Naprostá spokojenost. Už se těším na další díly série. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hongkongská akční komedie, která toho se sérií Red Force vskutku nemá nic společného. Jen reklamní tahák Intersonicu a výbornou herečku Michelle Yeoh v hlavní roli jedné z detektivek. Opět nám ukáže něco ze svého umění – já tuhle ženskou prostě žeru. Její parťačka na mě už takový dojem neudělala. Za to tu máme trojlístek magorů (zloděje a padělatele – ten byl vážně pěkně vychcané pako) a několik drsňáků. Bojové choreografie jsou ale opět hodně slušné, horší už to je se samotným příběhem. Zuby nehty si to zaslouží alespoň průměr. 50% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Hong Kongu a Macao v Číně. (BMW12)

Reklama

Reklama