Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Přerostlá chobotnice, jejíž mláďata vypadají jako masožravé, skákající květinky, se vyplavila z moře na irském pobřeží a zabíjí lidi. Je to vtipné. Je to v rámci mezí originální. Je to dobře koukatelné. Propaguje to pozitivní důsledky pití alkoholu. Jinými slovy to naplňuje vše, co divák může od půlnočních projekcí očekávat. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Se mi zdá, že to jde s hororovýma komediema do kopru. Nejdřív Deadheads, pak Hra vlkodlaků, teď tohle. Prostě všechno na papíře zábava, na obrazovce blbost s nevyužitým potenciálem. Ačkoli Grabbers mi z těch tří zmíněných vycházejí nejlíp. Ke konci je to klasickej mix britskýho humoru, eko hororu a scénka prcků v knajpě mi připoměla Gremlíny. Ale co je to platný, když jsem prvních padesát minut zírala jak znuděnej zombík a každá scéna do mýho mozku jen vysílala signál: "Hehe, tohle mělo bejt nejspíš vtipný... No není...". Celkově slabší průměr. Což se dalo čekat, když Wright předtím natočil nemastné neslané Tormented. Sice tvůrce neodepisuju na základě jediného filmu, ale ono i tohle je takové nemastné neslané. Toddova kniha čirého zla holt nemůže být u všeho ;) 40% ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

71%? To sa na csfd zbláznili? AKo ja mám rád britský humor. A pár vtipov sa vydarilo. Ale musím priznať, že ma táto alkoholická hororová buraniáda minula. Pritom Coyle sa celkom snaží a Ruth Bradley je nečakane sympatická. Na to ako to pôsobí nízkorozpočtovo sú príšery dosť dobre spracované (znalci miliónových blockbusterov budú namietať). Celé je to také nedotiahnuté. Z veľa vecí by sa dalo vytrieskať viac srandy. Celkovo, ale stále aspoň obstojný zážitok. Na tri hviezdy to stačí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Už béčkový názov napovedá, že sa to nebude brať až tak príliš vážne. Proste klasický béčkový horor z vidlákova, kde sa náhodou objaví príšera z vesmíru a začnú miznúť ľudia. Príšera je urobená pekne. CGI mi nevadí pokiaľ je urobené dobre. Ale všetko ostatné je na hovno. Postavy sú otravní dementi, ktorým som prial smrť. Film sa síce snaží o napätie, ale bez strachu o postavy to proste nefunguje. Gore sa tiež príliš nedočkáme. Výsledkom je taký bezzubý nudný horor. 4/10. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nie, nie je to film o osahávačoch z Tokijského metra, ani o dlhoprstých menšinách z osád, len ďalšia o ničom hororová komédia, kde na jednom rybacím tukom smrdiacom írskom ostrovčeku zaútočia nejaký krvilačný chápadláci z mora. Z tohto filmu mi utkvelo v pamäti najviac to že tým huhňajúcim Írom nie je skoro nič rozumieť. Celkovo tam humor treba hľadať vidličkou a to aj napriek nápadu chemickej obrany pred chápadláčmi tým že sa všetci ožerú, lebo nikto z tvorcov nevidel vypointovaný vtip ani na satelitných záberoch z Googlu. Okrem toho je ten film prostý nejakého gore ( pár decentne urvaných hláv sa nepočíta ), takže vlastne nemá vôbec nič, možno okrem jedného pekného výbuchu v závere. To je všetko. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Scenárista Kevin Lehane slyšel městskou legendu o tom, že když člověk bere hodně vitamínu B, zabrání tím bodnutí od komárů. Napadlo ho také, zda se komár opije, když bodne opilce. Tak vznikla předloha ke scénáři. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Sundance 2012. Promítán byl i na Filmovém festivalu v Karlových Varech 2012. (Terva)

Reklama

Reklama