Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na molom ostrove kde sa takmer každý živý rybolovom začnú miznúť rybári. Jediný kto sa môže o všetko postarať je strážnik O´Shea. Má však maličký problém. Je alkoholik. Pri odchode jeho nadriadeného mu pridelia mladú asistentku, ktorá pôsobí ako člen gestapáckej skupiny. Striktná a prísna zároveň. Zo začiatku len ťažko k sebe hľadajú cestu, no teraz je ten správny čas aby našli spoločnú "reč". Z mora totiž vychádza "príšera", ktorá nemá zľutovanie z nikým kto sa jej postaví do cesty. Celkom vtipné to bolo. Pár scén mi ozaj vyčarilo úsmev na tvári. Celé je to však na priemernej úrovni. Záver venujem odkazu ľudu. BEZ OBÁV. Keď sa totiž zamyslím nad jadrom príbehu tak našu krajinu by nikdy takáto príšera napadnúť nemohla. Máme totiž toľko alkoholikov v štáte, že by sa tu dlho neohriala. Navyše by si razom uvedomila, že invázia v tejto krajine - ozaj nemá zmysel. SME V PRESILE :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jediná obrana proti chňapákům, krvežíznivým chobotnicovým šmejdům z vesmíru, je být ožralý jako Dán... Tedy jste-li v Irsku, ožerete se samozřejmě jako Ir, to dá rozum. A že ti Irčani i Irčanky umějí skvěle chlastat! Až z toho můj abstinentský jazyk chytil slinu a můj abstinentský mozek mě začal pokoušet nebezpečnými myšlenkami. Ale to sem nepatří. Film je to velezábavný, dobře udělaný, s dobrým příběhem, s nádhernými ostrovními scenériemi, se sympatickými herci... Jen kdyby sebou občas kameraman tolik neházel a občas do toho nehrála slizce nasládlá "hobitínská" hudba, okatě (a určitě záměrně okatě) obšlehnutá z Pána prstenů (a jedna z mála věcí, která je mi na LOTRu protivná). ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nie, nie je to film o osahávačoch z Tokijského metra, ani o dlhoprstých menšinách z osád, len ďalšia o ničom hororová komédia, kde na jednom rybacím tukom smrdiacom írskom ostrovčeku zaútočia nejaký krvilačný chápadláci z mora. Z tohto filmu mi utkvelo v pamäti najviac to že tým huhňajúcim Írom nie je skoro nič rozumieť. Celkovo tam humor treba hľadať vidličkou a to aj napriek nápadu chemickej obrany pred chápadláčmi tým že sa všetci ožerú, lebo nikto z tvorcov nevidel vypointovaný vtip ani na satelitných záberoch z Googlu. Okrem toho je ten film prostý nejakého gore ( pár decentne urvaných hláv sa nepočíta ), takže vlastne nemá vôbec nič, možno okrem jedného pekného výbuchu v závere. To je všetko. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí, proč ne. Kromě vleklého začátku se mi na to dívalo dobře, je to vtipné a nejednou jsem se zasmál nahlas, postavy tu jsou celkem sympatické, triky to má skvělé, mimozemšťané vypadají dobře, kameru je povedená a lokace jsou taky dobře vybrané... S dějem se dalo víc vyhrát, ale oproti té spoustě těžce průměrných hororů co si jsou podobné jak vejce vejci je tenhle celkem podařený. Takže proč ne, viděl jsem to rád. Navíc ten, komu jsem fandil, přežil až do konce - a to se mi u hororů stává fakt výjimečně. Lepší 3* ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Přerostlá chobotnice, jejíž mláďata vypadají jako masožravé, skákající květinky, se vyplavila z moře na irském pobřeží a zabíjí lidi. Je to vtipné. Je to v rámci mezí originální. Je to dobře koukatelné. Propaguje to pozitivní důsledky pití alkoholu. Jinými slovy to naplňuje vše, co divák může od půlnočních projekcí očekávat. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městech Belfast a County Donegal. (Terva)
  • Scenárista Kevin Lehane slyšel městskou legendu o tom, že když člověk bere hodně vitamínu B, zabrání tím bodnutí od komárů. Napadlo ho také, zda se komár opije, když bodne opilce. Tak vznikla předloha ke scénáři. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Sundance 2012. Promítán byl i na Filmovém festivalu v Karlových Varech 2012. (Terva)

Reklama

Reklama