Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý americký středoškolák Alex Browning se chystá na školní výlet do Paříže. Má však neblahé tušení, které sílí každým okamžikem až do nástupu do letadla. Těsně před odletem má děsivou vizi, v níž si vymění místo se spolužačkou a krátce nato letadlo při startu exploduje. Když ho pak spolužačka opravdu požádá, aby si s ní místo vyměnil, propadne panice a snaží se ostatní přesvědčit, aby stroj opustili. Popere se kvůli tomu se spolužákem Carterem a je nakonec z letadla vyveden i s ním a jeho přítelkyní Terry. Vystoupí také nejlepší kamarád Tod, samotářská Clear Riversová, která jeho předtuše uvěří, a učitelka Valerie Lewtonová, aby na ně dohlédla. V hale se navíc setkají s Billym Hitchcockem, který se opozdil. Vzápětí se stanou svědky katastrofy, když letadlo krátce po startu opravdu exploduje. Alex se doma zhroutí, a to ještě netuší, že smrt s nimi nemá vyrovnané účty. Krátce po tryzně za oběti neštěstí totiž zahyne při bizarní nehodě v koupelně Tod a Alex si uvědomí, že i on smrt vytušil podle různých znamení. S Clear se vloupe do pohřebního ústavu, kde je přistihne zřízenec Bludworth, jenž tvrdí, že podle původního plánu měli všichni zahynout v letadle. Protože unikli, má pro ně smrt nový plán. (TV Nova)

(více)

Recenze (768)

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemne nepríjemná (temná, tiesnivá, mrazivá) atmosféra. Tušíte, že sa každú chvíľu stane čosi príšerné. Nie je vo vašich silách to zastaviť. V ére tuctových slasherových vrahov treba bez debaty oceniť fakt originálny (a pritom enormne jednoduchý) nápad. Mohlo by sa zdať, že absencia fyzického zabijaka filmu uškodí, ale opak je pravdou. K tomu fajn kasting (samozrejme v čele s Tonym Toddom, bohužiaľ v miniatúrnej roličke) a veľmi dobre natočená lietadlová katastrofa (porovnateľná s tou zo Stroskotanca, ktorý do kín zavítal v rovnakom roku). Palec hore dávam za šikovne vymyslené úmrtia a škodoradostný koniec. Pri rozpočte 23 miliónov ich to na celom svete zarobilo šialených 112, napriek tomu trvalo prekvapivo až tri roky, kým prišla trojka. Kino Považan NMnV 2000 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Svieži horror s originálnym námetom. Smrti sa nedá prejsť len tak cez rozum. Ak sa vám to náhodou podarí, tak rátajte s tým, že si po vás onedlho príde znova. Takýto nepríjemný problém má aj sedemnásť ročný Alex Browning a zopár jeho priateľov, čo len o vlások unikli strašnej tragédii, pri ktorej zahynuli všetci pasažieri lietadla, ktoré oni krátko pred štartom opustili. Postupne však začínajú rad radom umierať. Vrátila sa po nich smrť. Ich čas mal už dávno vypršať. Už nemali žiť. Ich osud je nezvratný! **** ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

No, celkom zaujímavá myšlienka a nápad filmu sa mi zdá v tomto prípade nie veľmi využitý. Je to tak stredne nechutné (no aj menej dalo by sa povedať) ale to nevadí, treba si aj trocha oddýchnuť. Ale to prepracovanie myšlienky filmu mohlo byť teda lepšie. Také plytké a všetko v jednej rovine sa mi to javilo. Buď trocha beznádej alebo neochota vložiť sa do filmu viac. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Priam dokonalé, No jedna vec sa mi tam až moc nepáčila a to bol WC odtok ktorý nieje ničím zvláštny, no jeho odtečenie späť pod WC zničilo takmer 100% originalitu filmu. Škoda tejto scény inak by to mohol byť kľudne reálny csénar. Samotný film mal presne naladenú mysterióznu atmosféru do veľmi dobrého hororového deja. 95%.... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zubatá je moje jméno, jednou se poznáme - mám celkem bezva džob, začni si kopat hrob, zvony v nebi začnou hrát... Bál jsem se, že se budu bát, ale bál jsem se zbytečně. Nebál jsem se. Občas mrazivá, avšak zábavná blbina. Dlouhých třiadvacet let po natočení této dnes již povinné četby, si konečně můžu u tohoto teenage filmu udělat zelenou fajfku. Vcelku povedený mysteriózní horůrek ve stylu Věřte - nevěřte, to je přesně můj šálek kávy. Hlavním plusem je poměrně originální scénář, minusem nepříliš sympatické postavy v čele s podivně se chovajícím hlavním hrdinou. Cítím tady promarněnou příležitost, ale jinak se mi Nezvratný osud docela líbil. Slabší čtyři. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (47)

  • Žena na letišti říká Alexovi (Devon Sawa), že čas odletu 9:25 má stejná čísla jako jeho datum narození – 25. 9. Alexovo místo v letadle má číslo 25 a je v řadě "I", což je 9. písmeno v abecedě. (TaNya_)
  • Kerr Smith (Carter Horton) a Seann William Scott (Billy Hitchcock) si před natáčením scény zřícení letadla vzali prášky proti nevolnosti. Kvůli tomu byli velmi unavení, a proto je kamera moc nezabírala v bližších záběrech. (Bauer)

Související novinky

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

22.02.2022

Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Bez domova) pomohl nakopnout superhrdinskou značku Spider-Mana do miliardových výšin, a tak má teď v Hollywoodu a zejména u Disneyho velmi dobré jméno. Šéf Marvelu už… (více)

Nový Nezvratný osud je na cestě

Nový Nezvratný osud je na cestě

12.01.2022

Občas stačí, když je známý tvůrce dostatečně velký fanoušek, aby se věci daly do pohybu. A přesně tím údajně režisér posledních Spider-Manů a thrilleru Cop Car Jon Watts opravdu je. Ještě spolu se… (více)

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Reklama

Reklama