Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský seriál, který v prostředí jednoho týmu záchranářů ukazuje vše, co k takovému "běžnému" životu na záchrance patří. Péče o lidské životy v nejrůznějších situacích, kolegialita na pracovišti a hlavně vztahy, protože o tom naše životy jsou. A tak se hlavní trio paramediků, Stuart, Ashley a Rachid, neustále vyrovnává nejen s tragikou a komikou života, ale i s dalšími pracovníky integrovaného záchranného systému, kteří jsou občas víc než kolegové.
Seriál je natočen podle knihy Briana Kelletta Krev, pot & čaj. (Madison.Hope)

(více)

Recenze (26)

geklon 

všechny recenze uživatele

Co by se asi stalo s lidmi z Misfits, kdyby žádná bouřka nebyla? Ano tušíte správně. Asi dřív nebo později by skončili vedle Stuarta, Ashleho a Chida. Samože na lůžku, pevně přikurtovaní. Mě tenhle způsob přibližování práce a života lidí od záchranky docela příjemně překvapil. V rodině se pár záchranářů pohybuje a můžu říci, že s podobnou elegancí a na motivy pododného scénáře, vetšina záchranářů tančí, tak jak jim siréna houká... tak jak je nám okrajově naznačováno. To co mě moc nebaví, je formát takřka 50 minut. Půl hodinka by téhle partě slušela víc. Nebylo by v něm pak tak mnoho prostoru na zbytečné blábolení a vytváření situací jak ve fotolovestory z Bravíčka. Jsem zvědav zda se tento seriál v té původní GB verzi ještě rozběhne. Čtvrtá hvězda tvůrcům za angažování do hlavní ženské rol, neskutečně půvabné A. B. Hayes. Začátkem roku se očekává US verze. Rescue yourself. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

"Nevyužitý potenciál" sú dve slová, ktorá sa vkrádajú na myseľ. Hlášok a vtipných situácií je málo, postavy sú nevykreslené a vzťahy medzi by som označil skoro až ako studené (členovia ústredného tria by mali byť priatelia, ale mne prišlo, že sa všetci majú navzájom tak nejak "u prdele"). Sirens proste nesiahajú Misfits ani po nohavicový lem pracovnej kombinézy. Nepozerá sa to zle, ale od Britov som skrátka zvyknutý na onakvejšie kúsky. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Sirens jsou politicky nekorektní, bez cenzury, ze života a zábavné. Tahle kombinace je v dnešní době dost nevídaná, a když k tomu přihodíte tak skvělé postavy, jako jsou Stuart, Ashley a Rachid, tak prostě nemůže vzniknout špatný seriál. Mě Sirens velmi mile překvapily a 6 dílů mi tu tentokrát přišlo bolestně málo. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou Sirens je paradoxně nesmírně silnej pilot (a odpornej přízvuk Amy Beth Hayes, ehm). Tam se jednalo o obyčejně filmovej materiál, ideálně smrsknutej do seriálový dýlky, se slušivě tragickou (nikoliv ve smyslu "špatnou") tečkou. K tomuhle formátu se dál přiblížil snad už akorát poslední díl; a kvalitativně se pilotu vyrovnal maximálně ten pátej (Bollocks bingo!!! To prostě musim zavést na přednáškách). Nicméně přese všechnu nevyrovnanost jsou Sirens opravdu zajímavym dramedy projektem. Jde ve svý podstatě o velmi temnej seriál, kterej řeší regulérní existenciální otázky (což k saniťákum perfektně pasuje) a skrze gaye Ashleyho zároveň nepatrně dloube do stereotypů. Zasloužilo by si to víc řad (a v důsledku i víc prostoru pro mýho oblíbence Rachida); takhle je to "pouze" fajn manuál pro záchranáře - naruby. --- „I‘ve always wondered the gay guys enjoy taking a shit more than straight guys.“ ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani prvoplánově vtipná, ani za každou cenu pohodová, ale spíš realistická a na vztahy zaměřená dramedie britské provenience. Seriál táhnou výborně napsané postavy. Stuart, Ashley a Rachid jsou napohled povrchní chlápci, ale zdání klame, každý skrývá hluboké nitro a v něm svoje slabosti, tajemství, démony a sny. Práce saniťáka, plná stresu a spánkového deficitu je přímo pozvánka na okružní jízdu do jejich duší, a scénáristé toho dokázali využít. Už první díl nasadil brutální tempo a to nepolevilo až do konce. Ono se není co divit, šest pokračování je bolestně málo a sezóna skončila aniž stihla vyčerpat svůj potenciál. Škoda že producenti další série stopli, protože Sirens má impozantní nástup a obrovskou návykovost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Paramedici v tomto seriálu nosí na uniformách znak oblasti West Riding of Yorkshire. Riding je název oblasti, na kterou se dělí některá hrabství ve Velké Británii. Tato je část hrabství York na severu Anglie, což vysvětluje přízvuk postav. (JardaBauer)

Reklama

Reklama