Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 1

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

depony 

všechny recenze uživatele

Námět, který potěší. Zpracování, které mohlo být jistě propracovanější, přesto ... ačkoliv některé skutečnosti nebyly zcela vysvětleny nebo jim chyběla opodstatnění ... se jednalo o koukatelnou záležitost, kde bylo nemálo vtipných momentů, narážek. A francouzština tomu dodala na zajímavosti. Uznávám, že mnohdy byly některé písničky zbytečně dlouhé a nebo často za sebou, ale někdy to jinak vyjádřit nejde. Hodnocení - 70%. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Nemám rada francúzštinu a nemám rada ani muzikály. Napriek tomu ma tento film naozaj lákal a možno nebol práve najdokonalejší a pesničky ma moc nebavili ale Alan bol proste tá najúžasnejšia postava. Ten svoj optimizmus prenášal aj na mňa a to ako sa usmieval bolo veľmi zlaté. Pochmúrna animácia sa mne osobne veľmi páčila a bol to naozaj zaujímavý nápad spraviť niečo iné. Ja osobne chválim. Dávam také slabšie 4*. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mám rád osobité, animované filmy a tento má své kouzlo v obou z těchto kategorií. V závěru ovšem moc zajímavosti nepobral - čekal jsem trochu nestandardnější zakončení (happy end klidně, ale...). II Scénář: Patrice Leconte (adaptace stejnojmenného románu francouzského spisovatele Jeana Teulé, který pod názvem POTŘEBY PRO SEBEVRAHY vyšel i u nás). 65% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Sluníčkově pozitivní závěr vše pokazil, vyvrcholil ve scéně, kdy duše sebezavražděných zpívají, jakou udělaly chybu, že udělaly to, co udělaly. Ach jo. Já si naopak myslím, že většina sebevrahů by svého činu nikdy nelitovala, ale to se holt tvůrcům nehodí do krámu. Přitom zezačátku film vypadal celkem zajímavě, i když chování oné rodinky působilo přehnaně, třeba ve scénách, kde trestala svého nejmladšího člena za každý náznak úsměvu. Je pravda, že ten kluk by zasloužil pětadvacet, ale ze zcela jiného důvodu. Co si budeme nalhávat, původní zaměření krámku bylo veskrze užitečné (zatímco palačinky lze najít na každém rohu, o jednu restauraci míň nebo víc, to je jedno). Neboť co je ušlechtilejšího než umožnit člověku odejít z tohoto světa důstojně, rychle a bezpečně a kdykoli on sám chce? No a né, ten malý smrad to musí za každou cenu kazit. No dobře, dejme tomu, jistým způsobem ho omlouvá jeho mládí a nezkušenost, ale rozhodně žádnou kladnou postavou nebyl. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání, strašné. Film je vizuálně naprosto nádherný! Kamera výborná a nápaditost tvůrců rozsáhlá. ALE příběh o ničem, písničky nezajímavé (až asi na dvě), připadaly mi velmi podobné a právě tyto scény i vizuálně o mnoho slabší. Moc jsem tomuhle filmu fandil a při sledování mne hrozně bolelo jak je to na jednu stranu vizuálně NÁDHERNÝ, ale to je všechno... zatlačil jsem slzu. Film na 2*, třetí je navíc, protože chci. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama