Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel LuiCJ smazal svůj příspěvek.

Uživatel LuiCJ smazal svůj příspěvek.

Uživatel LuiCJ smazal svůj příspěvek.

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Tak kvalitný slovenský dabing som už dlho nepočul. V tomto smere si môže s Croods podať ruku.

Doski

Doski (hodnocení, recenze)

No.. přecejenom jsem to taky nechápal. Ale distributoři asi ví co dělají. Nicméně, já filmy asi do smrti budu nazývat v originálech. 

Uživatel zuzuskrembl smazal svůj příspěvek.

Lao

Lao (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelný dabing: netopejři. Chudáci děti, ve škole se učí o netopýrech ale v pohádce to jsou netopejři

na příspěvěk reagoval The Darkness

petkys

petkys (hodnocení, recenze)

Tak jsem se na film odhodlala do kina i přesto, že jsem věděla, že v kině bude určitě česky dabovaný. Ale nakonec mě dabing mile překvapil a i přesto, že vtipné hlášky neříkal Aziz Ansari ale (promiňte, že jsem podle hlasu nepoznala českého herce) - nasmála jsem se.  A ani mi moc nevadilo, být v kině se sestrou nejstarší (až na ty dvě holčičky vedle nás, co si celý film povídaly), protože některým vtipům jsme se smály více než ty dvě.

petkys

petkys (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Tak ale když sem sehnala na ulož.to Rango a dokonce i Narnii v originále, tak mě to nutí si myslet, že i tohle nám dopřejí v originále ..)

na příspěvěk reagoval MartinezZ

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

petkys

Skutečně věříš, že rodinný animák o pidilidičkách v lese u nás bude mít i verzi s původním dabingem a českými titulky? Tomu sama nevěříš :)

na příspěvěk reagoval petkys, petkys

petkys

petkys (hodnocení, recenze)

Popravdě... moc mě nezajímá příběh jako herecké obsazení. Opravdu, tolik skvělých herců.. Snad nám dopřejí alespoň jednu verzi v originále..

Ale zápletka taky celkem dobrá..)

na příspěvěk reagoval MartinezZ

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

Doski

to je samozřejmě překlep.. když mi to někdo připomněl, čekal jsem, kolik se vás celkem najde..

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

Velice se všem omlouvám za spam ale má občanská povinnost mi jinak nedá:
!!!VAROVÁNÍ PRO VŠECHNY PRAŽSKÉ NÁVŠTĚVNÍKY HOSPOD!!!
večer 30. 5. 2013 jsem s kamarády navštívil pivnici U Pivrnce (Maiselova 3, Praha 1) kam jsem chodili kvůli blízkosti a cenám. Pominuli jsme předchozí návštěvy, kdy se páni číšníci tvářili po příchodu jakýchkoliv hostu velice znechuceně a dávali svými grimasami najevo, jak je všichni obtěžují jen svým příchodem (kromě stolu štamgastů naproti baru, s kterými i popíjejí). Neřešili jsme ještě ani opilou číšnici, která nedokázala správně napsat na lístek ani čárky za piva a při kasírování ji dělaly velké problémy počty a div na nás nepadala. Ale v inkriminovaný večer 30. 4. 2013 padla poslední kapka!!! Stala se nám věc, která překračuje veškeré morální i obchodní pravidla. Přísedící upozornil na bankovku ležící pod naším stolem a majitel se o ni hned přihlásil. Číšnice u ní byla blíž, a tak ji sebrala a původnímu majiteli ji odmítla vrátit. Nejprve se to vše zdálo jako vtip (např. že od studenta je to dobré dýško, ne?), ale když jsme zjistili, že to myslí opravdu vážně, podařilo se formou argumentů získat pouze polovinu částky. Slovo proti slovu zde vyhrálo :-( Jedním z důvodů byl i robustný číšník stojící slečně/paní za zády. Tento krok považuji opravdu za nehoráznou krádež, která nemá s dobrým podnikem pranic společného. Pokud máte tu možnost zajít někam jinam, velice Vám to všem doporučuji. Pro sprostá slova chodím daleko, a proto se jim pokusím vyvarovat i teď, ale tohle jednání mě opravdu více než naštvalo a podle mě by měl být každý informován o nehorázných praktikách v TOMTO podniku!!!

na příspěvěk reagoval Doski

mentos.

mentos. (hodnocení, recenze)

Mě se to teda podle traileru moc nelíbí :/. Přijde mi, jako bychom se vrátili 10-15 let zpátky. V příběhu i grafice. V obojím snad ještě horší než třeba Mravenec Z nebo Mravenčí polepšovna. Uvidíme, ale do kina se na to nepohrnu...

na příspěvěk reagoval Redi

Chrlič

Chrlič (hodnocení, recenze)

Koukám, že ti zelení jsou tak nějak mixem fantasy elfů a samurajů. A "drsný" týpek se ještě k tomu jmenuje Ronin? Kde tu inspiraci čerpali, fakt teda nevim :-P

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Škoda, že si musím připomínat společnost, co to dělá, na IMDb a ne rovnou tady: Blue Sky - Doby ledové, Horton, Rio. No, tak to se asi taky nechám sakra překvapit.

PS: Koukám, že sequely má už ledasco...

Kolbenova

Kolbenova (hodnocení, recenze)

Doski

Přesně tak! O tom to je, jinak bych se už na animáky nekoukal nikdy... ale proč s tím jen tak přestat?

Doski

Doski (hodnocení, recenze)

Já nevím jestli to chci vidět. Pokud se k tomu lehce dostanu, tak se podívám. ;) Já se rád dívám na všechny žánry, abych mohl potom získat zkušenosti a různé názory a nebýt zakrnělý fanoušek pouze telenovel, ordinací či ulicí. Rozhodně nejsem cílová skupina, ale kdo se nechce vracet do dětských let? :)

na příspěvěk reagoval Kolbenova

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Doski

Jen nadhazuji důvod, proč to tak může být :)

Navíc, evidentně nebudeš cílová skupina :D A to že ten film chceš vidět, takže si myslíš, že jsi, není argument :D

No offens :) Jen mi tohle ještě nepřijde tak strašné. Jsou horší paskvily.

Doski

Doski (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Nezlobte se na mě, ale já pod názvem 'Království lesních strážců' taky nevidím přímo, že je to animák pro děti. Když jsem viděl název, zaujalo mě to, protože jsem si říkal, že to bude třeba něco jako (jelikož jsem čekal že to distributoři zabili) Král Artuš nebo něco podobného z evropských lesů. -_- Jinak kdo neví, co je Epos by měl jít navštívit opět základní školu. Jo a taky od toho jsou plakáty, aby objasnily o co jde. :)

na příspěvěk reagoval Kolbenova, MartinezZ

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Kolbenova

Jo, to bylo trochu divné. Ale co si pamatuji, tak i původní WALL-E je zkratka něčeho, co se někdo pokusil přeložit do češtiny a udělat z toho podobou zkratku. Jen si už nepamatuji ty nezkrácené názvy...

na příspěvěk reagoval Doski

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Ale když vezmeme v úvahu třeba Dobu ledovou, tak když tento název viděl někdo poprvé, mohl si taky myslet, že jde třeba o dokument a ne o animák. S tímto názvem si překladatelé moc problém nedělali a taky už každý ví o co jde :-)

na příspěvěk reagoval Kolbenova

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Kolbenova

Ano, doslovný překlad by o filmu samotném vypověděl skutečně hodně :) Ono "Epos" by neznělo možná špatně, ale lidi neví, co to znamená (stejně jako anglické Epic). Pod tím by si nikdo nepředstavoval animák pro děti, to už spíše právě pod tím českým názvem.

na příspěvěk reagoval majkl44

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Doski

A jak byste to přeložili, aby to bylo pochopitelné pro běžného českého anglicky nemluvícího diváka? Epický příběh? Tenhle český název je celkem v pořádku a smysluplný a k věci.

na příspěvěk reagoval Kolbenova

Doski

Doski (hodnocení, recenze)

Takže něco mezi Minimoji, Alenkou v říši divů a Avatarem? Nevím no. 

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Takovýma volovinama si nenechávám zabírat šedou kůru mozkovou :)) Samozřejmě jsem myslel Epic vyvedené na plakátě, tak jak je, ne s nějakou parodií na parodie.

Reklama

Reklama