Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

ale asi ne no, ono taky jde o to, že spousta lidí plete hiv a aids dohromady. Prostě nikdo neví :-)   zase jsou spekulace, že naopak Hutton nakazil Freddieho a to se taky nikdy nedozvíme, kde to chytil. Ta spekulace, že to má od Huttona je dle mého blbost, jelikož se potkali až v roce 1984, když už byl Freddie na 98% nakažen, což ale taky nikdo neví jistě. Každopádně kdyby stihnul mít Aids tři roky po nakažení, tak by byl hodně velký výjimka. Takže už to měli buď oba, nebo Freddie nakazil Huttona :-)   Ale to je fuk :-) 

na příspěvěk reagoval Sayko, rounen

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

higuain

ano, jsou spekulace, že to ale bylo v souvislosti s aids. HIV pozitivní byl určitě.  Na druhou stranu dneska se ve vyspělém světě na aids už neumírá, když se člověk léčí. Na druhou stranu on měl HIV už od 80. let, takže je to taky asi trochu jiný případ. Nemocný na aids neumírá přímo na aids, ale na nemoc, kterou kvůli aids získá. A nádory na plicích jsou jedny z nich.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Deivy

Ono zase záleží na období, od roku 1987, po diagnóze, je určitě jiným člověkem, než předtím. Usadil se. Ale zas není důvod si ho malovat na růžovo, předtím byl zvíře a kdoví, kolik lidí nakazil. Viz třeba samotný Jim Hutton. Ale to je moje spekulace.

na příspěvěk reagoval higuain

Deivy

Deivy (hodnocení, recenze)

Dan9K

Veru, presne ako píšeš a to už ani stáť nemohol tak si dal 2-3 vodky a oprel sa o niečo aby to mohli natočiť. Je to hrozné, väčšina ľudí by ležalo doma a umieralo, ale on do poslednej chvíle chcel niečo nahrať. Iba povedal Brianovi nech píše songy a on to bude spievať, dokonca aj bez hudby. 

 

Práve som videl jeden rozhovor s Freestonom a ten povedal, že to bol ten najvernejší kamarát, veľmi lojálny a vždy pomohol (viem, že o mrtvých len v dobrom, ale verím tomu). Freddie by si určite nezaslúžil aby film o ňom bol neprístupný, za tým si vždy budem stáť. 

na příspěvěk reagoval Dan9K

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Deivy

Ano, ten klip je mrazivý, ještě více v té barevné verzi z natáčení, sólo je super, ale tu písničku jsem nikdy neměl moc rád :-) je to takový hodně prostý, aranžersky prázdný song, to já moc nemusím. Každopádně natočil to v květnu 1991, umřel v listopadu. Obecně je hodně zajímavé sledovat to, jak nemoc postupovala od klipů přes desku Miracle (v I Wani It All a Breakthrough vypada jeste dobre, ve Scandal a Miracle už hůř. A z Innuenda už to jde rychle. Nejdřív v samotném Headlong je hodně poznat, které záběry byly točeny dříve (ve žlutém tričku točili někdy v lednu, kdežto modrou košili a vestu o pár měsíců dříve). I Am going Slightly Mad je už fakt vyhublý a museli použít tunu make-upu no v These Are Days už ani ten make-up nepomáhá.

na příspěvěk reagoval Deivy

Deivy

Deivy (hodnocení, recenze)

Dan9K

Inak dosť som zabudol na There are the days of our lives, tá je síce z Innuenda a nie Made in Heaven, ale je to pieseň s ktorou sa Freddie v podstate lúčil vyzuálne. Myslím, že je to aj posledný hraný videoklip, posledný záber do kamery so slovami "I still love you" je... ešte teraz mam zimomriavky keď to píšem. Tento song je tiež veľmi silný a pre mňa jeden z 3 najobľúbenejších. A čerešnička na torte je tam Brianove sólo, jedno z najlepších sól ktoré kedy vzniklo. 

na příspěvěk reagoval Dan9K

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

mm13

No ale vypada to, ze se te to dotklo. A pritom ja te mam rad a chci mi s tebou deti. Male Cechoslovacky. Predevsim te obdivuji za to, jak mas silnou pozici na CSFD. A jak ti na tom zalezi. To me fakt zasahlo a udelalo to na me dojem. Po pici dobre !

na příspěvěk reagoval citruslady

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Tak byli různorodí, ale trochu jinak. Měli tam operu, balet, vypalovačky, progressive rock, třeba i punk (Sheart Heart Attack), ale všechno to mělo docela úroveň.  Ale samozřejmě taky preferuju 70. léta. Osobně považuju vlastně za nejvychytanější desku Queen 2. Ale k tomu jsem došel až po 23 letech, co je poslouchám :-)  A v Miracle a Innuendu už se zase vraceli k tomu komplikovanějšímu skládání (Miracle, Innuendo, Was it all Worth It) a to mi přijde taky fajn.  Chápu, že někomu éra od Hot Space po A Kind of Magic může dost nesedět :-)

 

Z Hot Space třeba mám rád ty dvě první písničky docela dost. Ony jsou fakt dobré :-) Akorát je to nahrané možná trochu mdle a je to prostě disco. Ale propracované to je. Staying Power v živé verzi je neskutečný song.   Samozřejmě Back Chat a Body Language jsou celkem omyly :-) a jak Brian a Roger správně protestovali, že to zní prostě jak z gay clubu. 

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Deivy

Hot Space není ani tak kontroverzní jako spíš nudný a mdlý. Když si člověk poslechne ta dvě dokonalá alba, která jmenuju níže, a pak si dá Hot Space, ukouše se u toho samými rozpaky.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Dan9K

Tak oni až do 80. let zase tak"velmi různorodí" nebyli. Teprve po The Game (jak mimochodem řekl Scott Ian z Anthrax, a já to klidně podepíšu) se "věci začaly ubírat poněkud podivným směrem".

 

Jinak jsem si nikdy nemyslel, že by Queeni byli o hitech a ten zbytek na albech byla vata. Ostatně, prvních 50 let svého života jsem nikdy žádnou výběrovku Queen neslyšel. Je fakt, že mají alba, na kterých pro mě krom té vaty není prakticky nic jiného. Ale třeba desky A Night at the Opera a The Game podle mě prakticky nemají slabší místečko.

na příspěvěk reagoval Dan9K

Uživatel Mr.Apache smazal svůj příspěvek.

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

Soundtrack byl špičkový (především pak songy Fat Bottomed Girls z koncertu v Paříži, Who Wants to Live Forever a Doing Alright mě neskutečně nadchly) ale komu zde chyběly takový topovky jako Tie Your Mother Down, Save Me, Spread Your Wings, You're My Best Friend anebo několikrát zmiňované I'm in Love With My Car?

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Deivy

souhlasím se všemi písněmi, které jsi vyjmenoval. Zejména Mother Love a You Dont Fool Me. Jsou to také výjimečné songy v tom, že oba vznikly až po Innuendu, což jim dává zvláštní rozměr. YDFM je podle mě hit :-)  A je teda dost do stylu Hot Space a má jedno z nejlepších sól, co Brian udělal.   Neříkám, že si ho neposlechnu rád. Ale je to celé takové vyměklé a moc nebeské, vlastně YDFM je jediný trochu chybný song a pořádná kytara je jen tam v sóle a na začátku Made in Heaven.  Prostě ve všech ostatních albech je aspoň jedna fakt ultimátní písnička pro mě, tady úplně ne.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, Deivy

Deivy

Deivy (hodnocení, recenze)

Dan9K

Hot Space je naozaj kontroverzný album, ja mám rád asi všetky, ale chápem, že ho veľa fans nemusí. Zároveň nie úplne súhlasím s Made in Heaven (inak pokiaľ sa nemýlim je toto výrazne najpredávanejší album - aj keď asi vieme prečo). 

Je tam pár songov čo za to stoja, Mother Love je napr. Freddieho posledný song (stál som na mieste kde naposledy nahrával) a je to z neho cítiť, hoci to nie je žiadny hit tak je to naozaj silná pieseň. Too much love will kill you je tiež silná pesnička ako ju hlavne Brian spieva, Heaven for everyone a I was born to love you sú také nie zlé songy, ale žiaden TOP. 

 

Špeciálne mne sa páči you dont fool me čo nie je žiadny hit, ale nejako mi počas života prirástla k srdcu :) 

na příspěvěk reagoval Dan9K, Idée_fixe, Mr.Apache

dudunecek

dudunecek (hodnocení, recenze)

94% To je strašně přestřelený. Ano, je skvěle natočený, Malek je skvělej, ALE je to pořád dost obyčejný příběh. Cesta na vrchol-krize na vrcholu-pád-combeback. Je to feel good film bez žádné snahy o přesah. 50% filmu tahají ty písničky. Jak říkám, film je to dobrý. Řemeslně a technicky precizní. Jen ta naprostá euforie z polobiografie, kde je značná část upravena, aby to fanoušky moc nešokovalo. 

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

TaK Innuendo hlavně není nějaký super hit, na kterém by se všichni shodli, že je to fakt jeden z nej songů. Já ho mám osobně rád, ale je to fakt šílená koláž, ještě větší než Bohemian Rhapsody. Ohledně té nevyváženosti alb, když jsem znal jako malý capart hlavně Greatest Hits, tak jsem si také myslel, že jsou desky plné vaty. Jenže ono to tak není. Vyloženě slabých songů moc není. Třeba A New of the World nebo The Works jsem považoval až donedávna za velmi slabá alba, kde je pár velehitů, ale jinak fakt hrůza. A už si to nemyslím. Za opravdu slabší album považuju jen Made in Heaven, což je vcelku logické, když to seškrábali z různých béček a nedodělků. Jinak samozřejmě leckomu může nevyhovovat styl různých alb, typicky třeba Hot Space, ale o tom holt Queeni jsou, jsou velmi různorodí. Já měl třeba Hot Space velmi rád, přijde mi na Queeny velmi netypicky soudržné. Samozřejmě komu ten styl nevyhovuje, tak je pak příhodné, že se mu fakt na tom albu nebude líbit nic, snad krom Under Pressure, které ale vzniklo o dost dřív než zbytek alba.

na příspěvěk reagoval Deivy, Mr.Apache, Mr.Apache

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Tak ruku na srdce - málokterá kapela / interpret má co píseň, to klenot, prostě někdy je to slabší, ovšem i tak, co se jednomu může zdáti špatné, jiný může velmi obdivovati.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Tak hlavně jak Innuendo tak Show Must Go On vznikly (z pohledu filmu) až šest let v budoucnosti. Jejich zařazení by bylo v době trvání děje filmu nesmysl, pokud by se nejednalo o sci-fi. U titulků už jde omluvit.

Jinak Innuendo jako song je vcelku zdařilý pokus udělat zase něco ve stylu epických věcí z At Night at the Opera, jako byly The Prophet's Song nebo Bohemian Rhapsody. Chvályhodný počin. Škoda jen té kopy sraček, co Queen nadělali v mezičase. (Tím mám na mysli např. album Hot Space nebo tupě vlezlé disco příšernosti z The Works.)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Deivy , Mr.Apache

Souhlasím, zní to vše celkem logicky a rozumně.

Všechny písně se tam prostě vejít nemohou, jakkoliv by se mi tam zrovinka Innuendo líbilo, je to prostě moje srdcovka (holt každý má nějaké své nej písně), a taky si myslím, že je lepší závěr s tím koncertem, Freddieho smrt už by byla hlavně o tom ždímání za každou cenu, působilo by to křečovitě (i když netvrdím, že by to bylo vyloženě nevhodné nebo špatné).

A Show Must Go On je vpravdě lepší píseň k titulkům, výstižnější.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Deivy

Tak hlavně Innuendo vydali až nějakých šest let po skončení děje filmu, že jo. Nacpat to tam by snad šlo možná někde do závěrečných titulků, ale tam už je (jestli se nemýlím) Show Must Go On. Což je koneckonců na závěr určitě vhodnější volba.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Deivy

Deivy (hodnocení, recenze)

Simheona

Nejde mi do hlavy prečo ti tam chýba Innuendo. Tvorcovia sa rozhodli pre vyvrcholenie na Live Aid, čo možno najprv vyzeralo divne, ale rozhodne to bol dobrý nápad. Naozaj si nemyslím, že tento film potreboval posledný záber ako zdevastovaný Freddie posledný krát vydýchne pri Freestonovi a Huttonovi (a tým by odchádzali ľudia v slzách z kina). Myslím si, že zámer aby odchádzali v eufórii po koncerte bol ďaleko lepší. Pozri si dokument Days of our lives a uži si to čo potrebuješ ;) 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Idée_fixe

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Fuck it. Je to opravdu 3. nejlepi film. Nechapu, jak o tom muze nekdo pochybovat.

Uživatel Hekman smazal svůj příspěvek.

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Sayko

No urcita logika v tom je. Sice urcite ne majoritni, ale urcita cast lidi se tak muze rozhodovat. Podle me i Zeman vyhral nad Schwarzenbergem diky tomu, ze jeho jmeno je vic ceske. Kdyby se Schwarzenberg jmenoval Novak, tak sedel na hrade nekdo jinej. Nekteri lidi se jednoduse rozhoduji na zaklade bezpredmetnych indicii. U voleb to je asi vetsi cast, u nazvu filmu to bude min posuku.

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama