Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 7

Recenze (2 042)

choze 

všechny recenze uživatele

Rád bych viděl i nějakou tu kontroverzní, na dřeň jdoucí verzi příběhu Freddieho a Queen, ale spokojený jsem i s tímhle feel good hudebním filmem, který črtá standartní story vzestupu, pádu a smíření (a hledání vlastní sexuální identity), ovšem za doprovodu nesmrtelné hudby a s famózním výkonem Rami Maleka jako Freddieho. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Emocemi a energií jiskřící oslava umělecké odevzdanosti, individualistické potrhlosti a důležitosti stát si za svým. Vtipné a svěží představování studiového vzniku hlavních hitovek tady odlehčuje procítěné vztahové linky budující hloubku postav, a současně je hudebním předjídlem k závěrečnému KONCERTU, který v úžasném technickém provedení sesumarizuje všechny rozebírané radosti, bolesti a životné hodnoty příběhu Mercuryho a jeho blízkých. Až se nechce věřit, že to bylo takto “filmově osudové” i doopravdy, že nejbližším člověkem pro něj byla vždy jeho exmanželka, přestože sexuálně ulítnul jinam. Úžasně sestříhaný, nasvícený a především zahraný film se spoustou hravých detailů, bez jediného tvůrčího zaváhání či slabého místa. Rami Malek se objeví před kamerou a okamžitě vás má. Jste tam, s ním a ujíždíte na jeho hereckém výkonu a zasazení unikátně vyobrazené postavy do soukolí přátelských, profesních a milostných interakcí. A obdivujete ho, fandíte mu a nakonec, u toho KONCERTU, je vám ho strašně líto. Cítíte, že svět s ním přišel o něco výjimečné. Nejlepší životopisní hudební film, co jsem viděl. Obří plátno a kvalitní zvuk nevyhnutností! ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Smyšlený příběh o zpěvákovi, který nebyl, ale kapela by moc chtěla, aby přesně takhle jsme si ho pamatovali - jako figurku ve schématickém příběhu o vzestupu a pádu s Jidášem a následným povstáním Fénixe z popela. Ještě že samotné písně jsou nesmazatelně otisknuté v paměti celého světa, takže na ty se sahat nemohlo. Hezký pomník, ale houby pocta. Freddie by se s něčím tak tendenčním a podbízivým nesmířil. On by chtěl bořit hranice. Tenhle film se jich naopak úzkostlivě drží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $52miliónov║Tržby USA $216,668,042║Tržby Celosvetovo $910,809,311 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $41,566,328  ║ Tržby za predaj DVD v USA $19,339,685║ Jedno z najväčších filmových prekvapení roka 2018! Či už po kvalitatívnej ale aj po komerčnej stránke, kde sa to teda riadne rozbehlo a v hudobnom žánre to asi nemá obdobu. Príbeh je dobre spracovaný, má čím upútať, prekvapiť, tvorba známych piesní strhne, či nechá zamyslieť sa nad tým keby tak Freddie nehýril, kam by ešte jeho sláva mohla smerovať. Jeho ľúbostné etudy sú viac menej podané decentne aby nezhnusili, občas tam pôsobí jeho osoba aj rušivo ale to sa dá zniesť. Herec Rami Malek je dušou filmu, rovnako ako bol Mercury dôležitý pre Queen. Záver je priam excelentný, vystúpenie na koncerte Live Aid je neskutočne atmosferické, elektrizujúce až zimomriavkové. Som zvedavý aký veľký podiel mal na filme odvolaný Singer. /videl v kine: 90%/ ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bohemian Rhapsody je krása s nesmírnou duší. Já ji dík zde získané deformaci hodnotila jako film a děkuji za příležitost si na podruhé uvědomit, že přátele a lásky, co formují váš život a dostanou vás z depek do výšin, je takhle vnímat hambárna. Kdo nezná a chce dál plout na vlně, ať si dá Tribute … jedinečné rockové díkuvzdání Freddiemu do nebe. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (102)

  • Když ve filmu přijde John Deacon (Joseph Mazzello) s písničkou „Another One Bites the Dust“, začne filmový Roger Taylor (Ben Hardy) protestovat s tím, že to hrát nebude, protože nechce hrát disco. Stejné to bylo i ve skutečnosti. Rockově založení Brian May a Roger Taylor nechtěli o tomto žánru ani slyšet a písničku okamžitě odsoudili. Dokonce zvažovali ji ani nevydat. Když ji ale náhodně zahráli v jednom klubu v USA, byl mezi diváky přítomný i mladý Michael Jackson, který byl z písničky naprosto unesený a začal kapelu přesvědčovat, aby ji vydala jako singl do rádií. Kapela Jacksona poslechla a z „Another One Bites the Dust“ se stal obrovský hit, který pomohl Queen dobýt USA. O to se totiž snažili dlouhých osm let. (Leeenilka)
  • V záverečnej scéne počas vystúpenia na charitatívnom koncerte Live Aid nemá Freddie Mercury (Rami Malek) ani náznak potu, pričom v originálnom zázname je jasne vidieť, že Freddie Mercury bol celý spotený. Vo Wembley býva počas júla okolo 18°C , ktoré určite navýšila aj všadeprítomná technika. (zetpi)
  • Vo filme zaznie aspoň kúsok piesne z každého albumu, ktorý skupina Queen vydala do smrti Freddieho Mercuryho v roku 1991. (derick03)

Související novinky

Kdo si zahraje Beatles?

Kdo si zahraje Beatles?

06.06.2024

Jakmile Sam Mendes (Americká krása, 1917) oznámil, že plánuje v příštích letech natočit filmy o skupině Beatles, šlo rázem o jeden z nejambicióznějších projektů Hollywoodu. Oscarový režisér totiž… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Reklama

Reklama