Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pečlivá,hodinářská práce. Bez zběsilých honiček, přehnaných soubojů, monstrózních výbuchů a sladkobolného konce. Tenhle film jde na to úplně jinak. Pomalu, krůček po krůčku ukazuje práci různých výzvědných služeb po 11. Září 2001. Od malé ryby, po tu větší, od té větší, až po žraloka, na kterého nemá rozhodně každý, to je nad slunce jasné. I když to není úplně bezchybné, tak hlavně za konec a také vzhledem k úcty k Philipovi, jehož výkon je tradičně výborný, dám první letošní, listopadovou pětku. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Občasná shovívavost může zachránit víc životů než militantní důslednost. V zásadě bych tady mohl opakovat, co jsem napsal u Baader Meinhof Komplex, tedy že tzv. "válka proti terorismu" je nesmysl. Válka nekouká kam uhodí. "To make world a safer place" vs. co zaplní tu černou díru, co zůstane... Vynikající dialogy a herecké výkony. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vizáží evropsky artový, podstatou čistě oldschoolový špionážní thriller, který obloukem propojuje svět po 11. září zhruba se 70. léty, vrcholem studené války, jenže tady proti sobě nestojí americké a sovětské rozvědky, ale hodně nepřehledná a spletitá síť (nad)národních organizací bojujících proti islámskému terorismu. Velmi pomalé plynutí a jakási odtažitost, chlad, vyhoření hrdinů, vjem autentické špionážní práce a v druhém plánu spousta hořkosti z fungování moderní geopolitiky. Anton Corbijn natočil excelentní film se strhujícím koncem, závěrečná scéna je opravdu působivá a zanechává stopu. Ten, kdo se stane figurkou v mnohem větší hře, nemusí být vždy nutně jen nepřítel. Naprostý herecký koncert Philipa Seymoura Hoffmana... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠE JEDNOTKA MÁ ZA ÚKOL VYBUDOVAT INFORMAČNÍ ZDROJE UVNITŘ NĚMECKÉ ISLÁMSKÉ KOMUNITY.…" /// Nevtíravě realisticky podaná a zajímavě obsazená špiónská podívaná, na téma - džihádisti mezi námi (Evropany), ve který je největším nervákem čekačka na podpis. Drama, se zaměřením na práci utajenejch bojovníků za bezpečnější svět, bez akčních (či jakýchkoliv) metod J.Bourna, u kterýho zvlhnou spíš Carrérovi příznivci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2008 napsal John le Carré, číst nebudu. 2.) Zjistím, proč to Philip Seymour Hoffman (zřejmě) předčasně zabalil. 3.) Thx za titule ,,DENERICK“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám rád špionážní filmy. Pochopil jsem, že v tomto šlo o to, jak mezi sebou a se sebou jednotlivé tajné služby světa vyjebávají, místo, aby spolupracovaly (jak se hned v úvodu dozvíme, díky tomu došlo k 11. září). Jenže nechápu, proč musím sledovat značně rozvleklý a logicky nesoudružný příběh, kde k nějakému twistu dojde až na konci (a vlastně se dal čekat), a mezitím bez nějakých napětí a zvratů plyne jakési představování postav, jež mohli mít tvůrci odbyté během čtvrt hodiny. Jsou zde věci, které mi pak vrtají hlavou - PROČ se Issa kurnik vydával na strastiplnou cestu do Hamburku? Když ty prachy vlastně nechtěl? Proč Jamal zrazuje svého otce? Je snad teplej a má vztah s Hoffmanem? To mu stačí ke zradě otce? A ten bankéř tak nějak nezodpovídá radě a může si jet finanční operace podobných vysokých částek na své triko? Nakonec z toho vylezou jen bláboly. Dvě hvězdičky za vynikající kameru, ale ta to sama moc nezachrání. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo prevažne v nemeckom Hamburgu, kde sa podľa knižnej predlohy dej odohráva. (m.a.t.o.)
  • Jeden z producentů filmu Stephen Cornwell je synem autora předlohy Johna le Careé, jehož skutečné jméno je David John Moore Cornwell. (Dr Lizal)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama