Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

FIlm zajímavej, ale abych ho mohl nazvat i „poučnej“ a udělal si z něj závěr, musel by být podle skutečnosti. Takhle vidím jen fikci a bez hlubšího kontextu nevím, kdo je parchant – v průběhu filmu se navíc mé názory měnily – muslim, právnička, jedna agentrura, druhá agentura... ok, ale co je za tím? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hrdina přesně vystihuje starosvětsky neefektní, gabinovský typ špiona, jenž je módně řečeno „sexy“, i když třeba jenom břichatě funí. Navíc dokonale zapadá do konceptu žánrové čistoty bez levných škatulek dobra a zla, jaký umí John le Carré napsat. Studená nálada města, běženec jako lehce zdivočelý Ježíš, styl nedořečených replik, který drží zvědavost i bez krve, honiček a přestřelek. Tak vypadá dar filmařské vytříbenosti pro zmlsané labužníky špionážních případů. Režisér Anton Corbijn se až příliš opájí prostředím, výjevy bez Hoffmana volají po rychlejším tempu, ale sotva se vrátí na scénu, uhraje i zamlklé pauzy, otázky po smyslu práce, mikroskopický humor. A finále, kde má velké hořké sólo. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Corbijn kreslí svoju reflexiu stavu súčasných tajných služieb pomalými a precíznymi ťahmi, štetec namáča do tmavších farieb, jednotlivé výjavy úmyselne nedokončí, ponecháva priestor na vlastnú interpretáciu. Výsledok však, nech je akokoľvek pútavý, pri pozornejšom pohľade neschová, aký je zároveň schematický a naivný... Plagát namiesto obrazu, bezmocný vzlyk namiesto výkriku. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár:Andrew Bovell / Predloha: John le Carré - A most wanted man | Hudba: Herbert Grönemeyer | Distribúcia: Entertainment One | Štúdio: Demarest Films, Potboiler Productions, The Ink Factory, Film4 Productions | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 31,6 milióna $ | Ocenenia: - || Tichá scenáristicko-herecká bomba, ktorá tyká zo začiatku pomali, no postupne prechádza do allegro, a v osobe Philipa Seymoura Hoffmana mi darovala filmovú katarziu vo fáze rozuzlenia. Pre fanušíkov seriálu typu Homeland alebo House of Cards určite príjemná jazda na jednorázovú dvojhodinovku. Pre netrpezlivých divákov, túžiacich po svižnom strihu a príbehu nevhodný materiál. Robin Wright z House of Cards potešila tiež. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najhľadanejší muž je tak trochu zaujímavý film aj pre bežného diváka. Určite tomu napomáha aj príbeh zo súčasnosti. Aj teraz si to vyžaduje pozorného diváka pri plnej sile, pretože prípadná únava vám to poriadne skomplikuje. Dôležité informácie a momenty buď zachytíte, alebo máte proste smolu. Film sa však podobne necitlivo ako k divákom správa aj k postavám. Philip Seymour Hoffman vo svojej poslednej hlavnej úlohe predviedol nadštandardne kvalitný výkon. Ak máte radi špionážne filmy a hľadáte niečo realistické a inteligentné, nebudete ľutovať. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Příběh knihy Johna le Carré "Most Wanted Man", podle které je film natočen, je založen na skutečném životě Murata Kurnaze, muslima tureckého původu. Kurnaz se narodil a žil v německém Hamburgu, ale byl obviněn z napojení na teroristickou organizaci Al-Kajdá. Poté, co byl zajat Američany, strávil 4 a půl roku ve vězení Guantánamo na Kubě. Propuštěn byl v roce 2006. (Dr Lizal)
  • Jeden z producentů filmu Stephen Cornwell je synem autora předlohy Johna le Careé, jehož skutečné jméno je David John Moore Cornwell. (Dr Lizal)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama