Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie v ničom nezaostáva za svojim predchodcom. Jednoduchá, rodinná, americká sci-fi komédia. Tak sa mi zdá, že sa mi to páči ešte aj o máličko viacej ako jednička. Možno aj preto, že sa z toho vytratil ten militárny, armádny, nádych a asi tiež aj opozeraný Steve Guttenberg. Tento krát sa do hlavnej ľudskej úlohy pretlačil Fisher Stevens, ktorý hodne bodoval už v prvej časti. Ako ambiciózny prisťahovalec, vynálezca, Ben Jahrvi bol opäť výborný. Pobavil som sa. "Číslo päť žije 2". *** ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben Jahrvi (Fisher Stevens) se po vyhazovu z Nova Electronic snaží uživit výrobou hraček - malých robůtků vyrobených dle vzoru jeho přítele, robota Johnnyho 5. Právě dostal zakázku od velké hračkářské společnosti, vyrobit stovky takovýchto robůtků - a k tomu potřebuje pomoc. Nejprve obchodníka s Rollexkama Freda, a pak i samotného Johnnyho 5. Problém ale je, že na továrnu, ve které mají dílnu si dělají zálusk dva zlodějíčci, a to hlavně z důvodu, že hnedka přes ulici je velká banka... Pokračování úspěšného filmu, které - jak už to u druhých pokračování bývá - je minimálně o třídu horší než jeho starší bratříček. Autoři se z příběhu oblíbeného robota snaži vytřískat ještě nějaký prachy, a tak musel vzniknout druhý díl. I když je příběh o hodně slabší, pořád je zde Ben Jahrvi - s jeho roztomilou indoangličtinou (indočeštinou) a samotný Johnny 5, který určitě slabší povahy ke konci dovede k pláči. Ale nebojte, určitě všechno dobře dopadne, a pokud budeme hodní, za pár let si i na Johnnyho 5 v Hollywoodu vzpomenou, a možná se dočkáme ještě dalších dílů.. ()

Reklama

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u mnoha jiných filmových sérií i v tomhle případě se druhý díl prvnímu nevyrovnal. Asi nejvíc proto že nám tu chybí Newton Crosby :o) a jeho "praštěná" přítelkyně. Příběh je také slabší než u jedničky a ke konci je až moc srdceryvný, dojemný a sladký.... Chtěl jsem původně dát tři hvězdičky, čtvrtou však přidávám Johny pětce kvůli slabému hodnocení ostatních. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, tento druhý díl se mi líbil o velký chlup víc, než první. Stále zůstává dost průměrnou komedií, ale zasazení do New Yorku dalo prostor lepší a zábavnější zápletce, než co byla v prvním díle. Hlavní hrdina, tentokrát pouze ind z jedničky, byl fajn, to samé jeho parťák obchodník. Napínavé zakončení také potěšilo. Jinak samozřejmě stále ta stejná hloupost, která byla i v prvním díle, ale nedalo se čekat nic jiného. 72% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch případů kdy se ptáme proč vlastně pokračování? Ale nakonec je to zábavné dost. Včera jsem byl na konferenci o robotizaci stavebnictví, šedesátimetrových 3D stavebních tiskárnách na tisk domů apod. Oproti tomu nadšení z robota ve filmu z roku 1988 působí spíše úsměvně a ukazuje zrcadlo tehdejší společnosti. V současnosti ve světě zatím robot nemůže pracovat společně s člověkem, protože došlo i k úmrtí člověka, ale již se ve stavebnictví vyvíjí roboti asistenti, kteří budou dělníkovi pomáhat s hrubšíma pracemi. Zedník - robot již postavil zeď dlouhou sedm metrů za 40 minut. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Nesrozumitelné Oskarovy (Jack Weston) instrukce dvěma ozbrojeným kumpánům ve scéně, kdy je na chvíli polapen Číslem 5 (Tim Blaney) na stromě, v českém dabingu nedávají smysl. Jde o nepřeložené věty ve variantě anglické pig-latin: „act-ay ared-scay“ a „et-gay ehind-bay im-hay“. Tato mluva se vyskytne i v pozdější scéně. (mykhal)

Reklama

Reklama