Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už z obsadenia je jasné, kto bude na konci tým "prekvapivým" zlodušským mozgom v pozadí... ale to je asi tak všetko, čo sa týka mojich výhrad. Poctivá, s chuťou natočená akčná kriminálka - nadupaná, gradujúca, herecky hutná, vizuálne vymaznaná, s akčnými scénami, ktoré sú efektné a pritom nie samoúčelné. Drsné, chlapské, moje gusto. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nerad to říkám, ale je to slabota. Děj, logika, postavy, všechno je podřízeno vizuálu, který sice není špatný, ale chybí mu život. Rozhodně tahle stránka nestačí suplovat to, že příběh je vpodstatě dost primitvní a složitě jen vypadá, že postavy jsou jednorozměrné figury a že ta osudová dramatičnost, o kterou se to snaží, moc nefunguje. Film ztrácí i tím, že vpodstatě chybí protipól k ústřednímu policejně-zločineckému duu a že závěrečná akce se namísto pořádné mano a mano scény zvrhne v pobíjení bezejmenného zničehož nic se zjevivšího kanonenfutteru. Zkrátka když chci něco na úrovni, nestačí, že ve filmu zazní hláška "kapitán Hanna". Škoda, docela jsem se těšil. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je nakoniec o niečo komplikovanejší, ako sa na prvý pohľad zdá a ten čas pomsty by sme mohli chápať ako čas jednej plánovanej a jednej až viacerých neočakávaných pômst. Ale scenár nie je dôvod, prečo po flme siahnuť. Podobných kúskov je nám ročne servírovaných niekoľko desiatok. Creevy tak vsádza na britské smotánkové obsadenie a chlapskú akciu. Tá sa odohráva prevažne v nočnom modernom Londýne a v jenom veľkom sklade kontajnerov a pôsobí, no dosť americky, akoby sme sa pozerali na remake nejakého Callahana. Len je vážne škoda, že opät musíme akceptovať premenlivé zrakové schopnosti strelcov. Netrafiť niekoho z troch metrov kvôli potrebám scenára a nie zrovna iba raz, to je trochu prúser. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ CO? CHYCENÍ STERNWOODA MINULOST NEZMĚNÍ.“ … ,,MUSÍ!“...... /// Příběh o detektivovi posedlým kriminálníkem a jedný (velký) boudě (majitelé psů se zklidněj, vo žádnýho Mazlíka tady nejde…). Stylová úvodní podívaná naláká, a i pak v několika pasážích rejža ukazuje, že pro Timura a jeho partu má slabost. A McAvoy mu patolízalsky přicmrndává. Potěšilo mě i obsazení známejch ,,malejch“ herců. Bohužel tím filmová vyvoněnost končí. Příběh zrovna moc objevnejma věcma nehýří, spíš je to taková blbina, snažící se zaujmout zajímavě udělanou akcí, který bohužel není dost na to, aby to byl dobrej akční film. Těžko říct – myslím, že na takovej všední večer, když není do koho píchnout…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ke štěstí mi stačí, když McAvoy a prázdný nábojnice lítaj zpomaleně vzduchem. 2.) Nemám do koho píchnout. 3.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Solídne budované napätie, istí herci, niekoľko skvelých nápadov (hlavne čo sa réžie týka) a kopa scenáristických failov, ktoré podrážajú nohy inak vynikajúcej akčnej kriminálke. Nový Neľútostný súboj to neni, na to je tam moc vysvetľovania, zvratov a predsa len sme tu o ligu nižšie, no furt omnoho lepšie, než som čakal. 85% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli Punch 119 či Betrayer. (MikaelSVK)
  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Keď si Max (James McAvoy) doťahá vodu z kolena, poslednýkrát si potiahne z cigarety, ktorá je očividne dofajčená. Keď ju ale hodí do hrnca s vodou, je vyfajčená iba asi do polovice. (sWONDER)

Reklama

Reklama