Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je nakoniec o niečo komplikovanejší, ako sa na prvý pohľad zdá a ten čas pomsty by sme mohli chápať ako čas jednej plánovanej a jednej až viacerých neočakávaných pômst. Ale scenár nie je dôvod, prečo po flme siahnuť. Podobných kúskov je nám ročne servírovaných niekoľko desiatok. Creevy tak vsádza na britské smotánkové obsadenie a chlapskú akciu. Tá sa odohráva prevažne v nočnom modernom Londýne a v jenom veľkom sklade kontajnerov a pôsobí, no dosť americky, akoby sme sa pozerali na remake nejakého Callahana. Len je vážne škoda, že opät musíme akceptovať premenlivé zrakové schopnosti strelcov. Netrafiť niekoho z troch metrov kvôli potrebám scenára a nie zrovna iba raz, to je trochu prúser. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se opravdu dá říkat totální slabota. Bohužel musím říct, že to byla tak naprosto dějově černá díra, že se tu ani McAvoyův výkon neskýtal tak výrazně a byla jsem spíš zklamaná, jakou nevýraznou a nudnou roli na něj tentokrát ušili, protože když si tam za celý film alespoň dvakrát zařve bolestí, je vidět, že to umí, ale reřisér mu k tomu nedal moc šancí. Ostatní herci byli dost béčkoví a nesympatičtí. Vizuálně to pro mě žádná špička nebyla, i když snaha vidět byla, mám ale už v této záležitosti pár jiných favoritů, kteří by tuto modrošedou zářivou parádu hravě převálcovali. Tento snímek nenabízí vlastně vůbec nic, jen nefalšovanou nudu, zmatenost ve scénáří, nepřehledný děj a úplně postrádá jakoukoliv více zapamatovatelnou akci, která by mohla něčím zaujmout. Vůbec nic tam nejede na sto procent, zápletka zcela upadá. Člověk by si ani nevšiml, že se tam něco obrátilo o 360 stupňů, protože to všechno plyne takovým nezaujatým, odfláknutým způsobem. Neopomenu ještě podotknout, že by si zasloužil pěstí ten, kdo překládal název a k dabingu, jenž jsem k mé smůle musela snášet, jsem málem potřebovala pytlík na zvracení, protože jsem to jinak nesehnala. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Řekl bych takový béčkový akčňák. Chvílemi to bylo dobrý, ale jinak nic moc, spíše tedy nic než moc. James McAvoy si tady zahrál policajta blázna, kdysi v dávné době ho Mark Strong postřelil do kolene a Jamesovi z toho hráblo. Až natolik, že se pak právě s Markem Strongem spojil proti ostatním. Prostě příběh nic moc, i když možná, kdyby to režíroval nějaký lepší režisér, tak by to bylo fajn, ale takhle se to moc nepovedlo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred rokmi ma tento film nadchol. Teraz ma prvá polovica príliš nebavila. Akčné scény sú v nej zostrihané príliš neprehľadne a zápletku tvorí detektívne vyšetrovanie prípadu, ktorý siaha na vysoké miesta jak v polícii tak v politike. A to je niečo čo dvakrát nemusím. Ale v polovici sa film zlomí. Veci sa konečne vyjasnia. Dve hlavné postavy, ktoré si išli po krku sú nútene spolupracovať, čo filmu dodá poriadne grády a svete div sa zrazu sa oveľa zlepšia aj akčné scény. Tri parádne prestrelky sú konečne prehľadne natočené, pôsobia drsne. Aj po zvukovej stránke sú tie výstrely pôsobivé. Rozhodne najpôsobivejšia je scéna u babičky, ktorá je neskutočne napínavá a následná prestrelka je totálne cool. Z ďalších kladov by som spomenul celkový vizuál. Kameraman sa s kompozíciou aj obyčajných rozhovorov celkom vyhral. A u postáv sa mi páčil vzťah medzi Strongom a Mullanom, ktorý mi pripomenul kamarátstvo na život a na smrť medzi postavami vo filmoch Johna Woo. Takže škoda tej pre mňa nezáživnej prvej polovice. Keby bol celý film napínavý jak jeho druhá polka, tak je to cool drsná pecka. Za opakované pozretie to ale stojí. 7/10. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nerad to říkám, ale je to slabota. Děj, logika, postavy, všechno je podřízeno vizuálu, který sice není špatný, ale chybí mu život. Rozhodně tahle stránka nestačí suplovat to, že příběh je vpodstatě dost primitvní a složitě jen vypadá, že postavy jsou jednorozměrné figury a že ta osudová dramatičnost, o kterou se to snaží, moc nefunguje. Film ztrácí i tím, že vpodstatě chybí protipól k ústřednímu policejně-zločineckému duu a že závěrečná akce se namísto pořádné mano a mano scény zvrhne v pobíjení bezejmenného zničehož nic se zjevivšího kanonenfutteru. Zkrátka když chci něco na úrovni, nestačí, že ve filmu zazní hláška "kapitán Hanna". Škoda, docela jsem se těšil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)
  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Automobil, kterým jezdí hlavní hrdina ve filmu, je Alfa Romeo 159. (rainman93)

Reklama

Reklama