Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

gogo76 

všechny recenze uživatele

J.McAvoy a M. Strong v akčnom thrilleri? Fajn, hovorím si, to by mohlo byť dobré. Ibaže takmer od úvodu mi začínajú vadiť i úplné "drobnosti" , ako úder oceľovou tyčou a M. Strong nič, ide ďalej. Potom Strong nechá otvorený plyn v dome, sadne za volant a páli preč, určite niekoľko stoviek metrov, zamieri do lesa, dom vybuchne a plamene má takmer za chrbtom!(atómovka ty vole...). Profi gangster volá skorumpovanému policajtovi do práce? Kočka nájde v najväčšom skladišti kontajnerov ten správny za pár sekúnd?...O.k., nevadí, prešli aj väčšie blbosti, horšie je, že film nie a nie zaujať. Najväčším problémom je absolútne nedôveryhodná posadnutosť McAvoya gangstrom - Strongom. O ich minulosti dokopy nič nevieme a ich postavy sú neuveriteľne plytké. Ich vzájomné prestrelky sú iba suchými prestrelkami, nič viac. Odmyslím si ústrednú dvojicu výborných, ale nevyužitých hercov a ostane 100x prevarený akčný brak. Chceš pěstí?? Nie díky, z tej nudy som ostal prefackaný až-až. 40%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Slušná britská kriminálka s asi najviac cool Strongom za posledných pár rokov, ktorá si potrpí na imidž. Pri úvodnej lúpeži v hi-tech hyper-modernej budove som masturboval blahom. Škoda, že zvyšok filmu už nedodá obdobný zážitok, pretože celý pôsobí trochu sucho a nezáživne. Akčné scény sú fajn a správne vyšpičkované, celé je to poriadne drsné, ale na takej veľkej ploche tomu trochu dochádza dych. Zvrat na konci zaujímavý, dej dynamický, ale záporák je asi tak "prekvapivý", ako to napísal už Červenák. Je však pravda, že som na to tak trochu nemal tú správnu náladu, takže povinne znova. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eran Creevy | Hudba: ? | Produkcia: ? | Distribúcia: Momentum Pictures | Štúdio: Worldview Entertainment | Rozpočet: 8,5 miliónov $ | Tržby: 2,640,000 $ || Chladná, zo začiatku nádejne vyzerajúca, proti bežnému prúdu idúca akcia. Chladná krv prúdiaca v žilách tohoto kusu však nechala chladným aj mňa. McAvoy sa naviac do akčného thrilleru podľa mňa vôbec nehodí. 40% | Blu-Ray, HU DTS | ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sice to bylo příjemně krátké a dostatečně scenáristicky zajímavé a inovativní, ale chyběla mi tam ta nekompromisní údernost, jakou měl například Sweeney, proto ta hvězdička dolů, protože tam prostě nebyla nějaká přidaná hodnota, která by například znamenala, že bych si chtěl tenhle film v budoucnu pustit znovu. 75% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Achjo. Moje pocity po filmu jsou naprosto smíšené, protože film má velké zápory, za to však ještě větší klady. Budu nejdřív pozitivní: Tak nejvíc chválím modrý filtr, lépe řečeno stylově natočeno, kamera je luxusní, nehází sebou, při akčních scénách drží s děním, takže se nedá říct, že by si kameraman někam odskočil. I samotná akce je super, hodně realistická, kulky padají, je tu jeden bullet-time záběr, alá Max Payne. Hudba je parádní, pro film ideální, zejména na konci jednoznačně top! McAvoy a Strong, skvělá chemie, Strong je frajer, často tasí hlášky // "Udělej s ním něco, nebo se neznám!" McAvoy v roli Lewinskyho mně naprosto ohromil, oba hráli naprosto realisticky, chovali se přirozeně, něco podobného jsem dlouho neviděl. Film, spíš akce má spoustu vychytávek, sympatická přítelkyně Lewinskyho, dost dobrý záporáci, tedy ty, kteří si šli zastřílet, proti Strongovi a Jamesovi. Příběh tohoto tipu mám velmi rád, krásnej Londýn, sem tam hlášky, dobrej výběr zbraní, přebijí se, dojdou náboje do kulometu, jde na řadu brokovnice, přesně, jako podle realistické šablony, jak to mám rád! Film však trpí obrovskýma nevýhodama: Mám spoustu otázek, po skončení filmu, takže si přeju pokračování. Co se stalo s Lewinskym?! Co kámoš Stronga?! No a co Strong?! Na konci je neuvěřitelně otevřený konec, možná je to škoda, ale pokud se pracuje na dvojce, je se nač těšit. Další věc, která mi tady vadila, tak, že akce je málo na můj vkus, odehrává se jenom ve tmě, navíc je krátká a pořád se střílí. Náznaky fightů jsou, ale je jich málo. To "překvapení", respektive; Hlavní záporák filmu mně ani nějak nepřekvapil, konec je prokličkovaný, ztrácel jsem se, nevěděl jsem, vo co go, kdo střílí koho. Nevěřte obsahu, že se jedná o velkou korporaci, konec měl být akčnější, jednu politickou scénu jsem přetočil, i to kecání mně dost vadilo. Potom mně vadí stopáž! 100 minut není taková hrůza, jenže ono se spíš kecá, než střílí a skáče, bral bych tak 120 minut s větším obsahem akčních scén + fighty, naháněčky, navíc se McAvoy se Strongem dají do kupy, až 20 minut, před koncem. Škoda, jsem malinko zklamán, snad bude pokračování, film by si ho zasloužil. Tak doufám! Dávám 7/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)
  • Automobil, kterým jezdí hlavní hrdina ve filmu, je Alfa Romeo 159. (rainman93)
  • Alternatívnymi názvami snímky boli Punch 119 či Betrayer. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama