Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (302)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Scénář chtěl rozhodně dopracovat, celou tu kletbu vymyslet smysluplněji (protože takhle klející matinka mohla způsobit mnohem větší škodu než ta, která hrozila původně), zapracovat na tom šermu, aby působil trochu přesvědčivěji, zamyslet se nad těmi zkouškami a vyhodit postavy, které měly být komické a jsou jako obvykle spíš smutné. Nicméně oceňuju, že to konečně aspoň bylo jiný, i když to znamená taky trochu jinak špatný. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Průměrné televizní pohádkové béčko, které se vyznačuje především extrémně protivným, zbabělým, nedomrlým a přestárlým princem. Kterýžto by víc než lásku a testy charakteru potřeboval rozdupat na kaši stádem bizonů. Slečna princezna, která nezpívá altem, sopránem ani basem, je celkem sympaťanda a svůj herecký part zvládla s přehledem. Zatímco zbytek ansáblu často solidně šmíroval, někdy až na hranici s ochotničením. Jednoznačně oceňuju snahu přijít z kavčích hor s "jinou/fantasy" pohádkou, než jsou obvyklé papundeklové kraviny pod taktovkou Jirky Chalupy nebo obligátní "strachoviny". Za celým projektem je cítit snaha a snad i autorské nadšení, ale nezbývá než zkoušet to dál. Protože tohle se prostě v mnoha směrech šeredně nepovedlo. Možná bych tomu i ty tři hvězdice ze soucitu napařil, ale to by na konci nesměl zanít odporný závěrečný song, zpívaný tou nekrutopřísnější ostavštinou. Pyčo. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tak žadná sláva. Jako kdyby tvůrci byli ve spěchu, stačí lusknout prstem a postavy mění své nazory, hned je vše každému jasné. Žádné pořádné pátraní, minimum napětí... Tak snad příště. 50% PS: Rozhodoval jsem se zda 2 či 3 hvězdy. Dokonce ani nikdo z přihlížejících členů rodiny nebyl ztvárněním pohádky nikterak nadšen. Jediné potěšující byly filmové lokality, místa která znám. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Celkově to je podařená pohádka, která dokáže zaujmout dospělého i děckého diváka. V jednotlivostech by však chtěla vypiplat. Především naivita princezny je k zamyšlení, naopak princ Jan je solidní rozdvojenou postavou. Rašilov je hrozný král, stejně jako Čvančarová jeho žena. Tady se obsazení minulo účinkem. Také vysvětlovat svému pětiletému synovi, že ze skal se nemůže skákat do propastí, protože na rozdíl od pohádky by se zabil, mi přijde u pohádky poněkud zcestné. Naopak práce a nápad s drakem nejsou vůbec špatné. Nakonec tedy spokojenost, i když od vánoční pohádky (premiéra 25. 12. 2013) bych přeci jen čekal ještě trochu víc. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádka na draka...co na tom, že sněžného? 1) 34letému Petrovi Lněničkovi (poněkud obstarožní princ) i 35leté Jitce Švančarové (královna) to sluší. I hudba, vhodná ovšem spíše pro horor, se mi docela zamlouvá. Tím jsme vyčerpali klady. 2) Na nijaké herecké výkony zapomenete minutu po skončení promítání. Obvyklý nešvar našich pohádek - rozpor mezi scénářem vyžadovaným honosným prostředím a přeskromnou realizací s několika komparsisty bije do očí více, než bývá zvykem. 3) Vskutku strašné jsou pak neohrabané, za uši tahající chvílemi velmi hloupé dialogy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Na mapě rádce Maxmiliána (Jiří Hájek) je nápis: „Regni Nostri Aurea,“ což v doslovném překladu znamená: „Zlato našeho království.“ (Nick321)
  • Symbol, který je na čarodějné knize královny Vilmy (Jitka Čvančarová), se nazývá „Nekonečný uzel“ a je to důležitý symbol v hinduismu, buddhismu, džinismu. Nachází se rovněž v keltském, kazašském a čínském symbolismu. (Nick321)
  • Navzdory názvu film vznikal převážně v létě. Na sníh štáb čekal až do Nového roku, i tak si však musel pomoct sněžnými děly a počítačem v postprodukci. (IZFNP)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama