Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zase jednou případ, kdy k hlubšímu docenění je nejspíš potřeba nějaké té omamné látky. Ale jelikož já si tyhle mňamky s lehkým srdcem rád odpustím, tak mi to opět jaksi nechutilo, vtipná část ještě oukej (prostě Britové), ale o hororu se moc mluvit nedá (a nevytrhne to ani ta kapička krve, co se vyvalí z nakřáplý hlavičky). Což je škoda, protože z vlastní zkušenosti vím, že filmaři za kanálem La Manche kvalitní horory (i ty s komediálním kořením) točit umí. Co napsat k příběhu... celou dobu se mi zdálo, že tu buď za á probíhala nekonečná improvizace, anebo za bé se děj vymýšlel za pochodu, na cestě po krásné anglické krajině- anglické exteriéry, asi největší klad filmu. Ale abych jenom neprskal, pár fajn momentů se tu najde, hlavně Alici Lowe, jak naskakují minuty, slušně hrábne aneb (a jak jinak)- za vším hledej ženu :-p ;-) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bože bože bože. Tak dneska jsem si tedy vybral špatný filmový (pod)večer, jedna větší debilita než druhá. Tohle alespoň vypadalo zajímavě až lehce úchylně, ale v nějakých 60% jsem to utnul, protože mi jaksi přišlo, že co je moc, je moc. A prosím mějte na vědomí, že s komedií má tohle společného málo, přinejmenším já osobně zjevně humor chápu zcela a úplně odlišně. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jak poznáte, že film natočil čtyřicátník? Na začátku je skladba od Soft Cell (Tainted Love) a na konci od Frankie Goes To Hollywood ( The Power Of Love). Příjemná hudba, poetické záběry přírody, zajímavé obrazové kompozice a do toho podivně úchylný příběh dvou snad zamilovaných, kteří se vydají na týdenní výlet s karavanem, přičemž jen tak mimochodem, aby řeč nestálá, vraždí lidi. Zrzavý vousáč Chris a zde nehezká Tina (nalíčená A.Loweová je ale pohledná) možná úplně neví, co by chtěli, jejich směřování je však čím dál jasnější. Snad jen konec jsem očekával malinko jinak, ale i tak potěšil. Komedie to moc není, byť uznávám, že pes nabodnutý na pletací jehlice či přejetý tlouštík komické jsou, někdo jistě propukne v hurónský smích. Hororového zde není nic (tedy já se nebál ani vteřinu), pokud si někdo neplete horor s rozšvihanou hlavou, to pak asi jo, ale je to špatně. Po celou dobu jsem měl pocit, že tomuhle filmu něco chybí, jen se mi nepodařilo přijít na to, co .... ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zase jeden z filmov, kde človek musí hladať stopy aby sa dopracoval k odpovedi na otázku PREČO ? ... Zamindrákovaná stará dievka a zamindrákovaný ginger idú na road trip a nechávajú za sebou mŕtvoly. Takí normálni zabijáci povedal by som, avšak je to nudné, predvídateľné a hlavne nevtipné... A ja mám tak rád anglické horor/komédie ... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem stále ještě mladý pár se vydává na road trip po Británii, mají k tomu karavan a záměry, které nejsou úplně jasné. Ona je celkem náladová, on je podivín. Rozhodně to nejsou postavy, do nichž byste se zamilovali na první pohled. Přesto se vám nějak dostanou pod kůži. Je to těmi divnými situacemi, které jdou až do absurdna, je to výběrem písní a také hereckými výkony, které jsou hodně... intenzívní, to bude správné slovo. Pokud máte rádi černý humor, tohle se vám může hodně líbit. Jinak asi spíš ruce dál. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama