Reklama

Reklama

Automata

Trailer 1

Země, rok 2044. Sluneční erupce vyhubily téměř celé lidstvo a povrch zamořily radiací. Svět prodělává politickou a ekonomickou krizi a roboti jsou součástí našeho každodenního života. Jsou jištěni dvěma základními zákony. Jacq Vaucan je obyčejným pojišťovacím agentem robotické společnosti, kterému je svěřen na první pohled rutinní případ robota, který se stal obětí manipulace. Během vyšetřování však začíná docházet k závěru, že se někteří roboti dokážou vyvíjet mimo svoje naprogramování. Tento objev může mít vážné důsledky pro budoucnost celého lidstva, jenomže Jacqův zaměstnavatel to nenechá jen tak. Před Jacqem tak stojí volba - postavit se na stranu vlastního druhu, nebo dát přednost robotickým bytostem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si říkal, co na tomhle filmu může být bulharského. Nakonec jsem ale po shlédnutí filmu zhodnotil, že takové kulisy postkomunistického betonového světa vhodné do postapokalyptického sci-fi, byste hledali v jiných zemích hodně marně. Natočeno zajímavě, odvážně a nápaditě. Onen svět roku 2044 je ztvárněn hodně věrohodně. Horší je to ale s příběhem, u kterého chvilkami nevíte, co se vlastně děje. Víte akorát to, že to má něco společného s roboty a vlastně se utápíte ve scénách, které místy nemají jasných souvislostí. Postupem času se ale nápad ustálí a i když je druhá půlka trošku nudnější, v závěru to vyrovná solidní přestřelkou. Sci-fi je obecně obtížný žánr na natočení a každý zajímavější a dobře natočený kousek by měl stát za respekt. Tento je jeden z nich. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela jsem byl na tohle zvědavý, ale nakonec se ukázalo, že k tomu nebyl moc velký důvod. Tohle je špatný recyklát snímku "Já, robot", kterému chybí akce a vlastně i něco nového, co by film přinesl. Pořád se zde řeší téma, které nejlépe rozpracoval Asimov, a Španělé v tomhle směru neřekli naprosto nic nového. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gabe Ibáñez, Igor Legaretta Gomez, Javier Sanchez Donate | Hudba: Zacarias M. de la Riva | Distribúcia: Millennium Entertainment (US), A Contracorrientes Films (ES) | Štúdio: Nu Boyana, Green Moon Espana | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 5,074,000 $ | Ocenenia: - || Presne typ filmu, ktorý dokáže vyvolať dosť rozporuplné pocity k tomu, aby sa nad ním človek pozastavil. Za relatívne nízky rozpočet sa nám tu dostáva futuristicko-apokaliptická výprava, s nenadľudským Banderasom a s ohoblovaným príbehom. Dať tomu trošku hlbšie posolstvo (ktorého náznaky tam jednoznačne sú), rýchlejšie tempo, a hralo by to jak gitara Ibanez z japonska. Vskutku zaujímavý počin, ktorý v človeku jednoznačne vyvolá neopísateľnú, nekategorizovateľnú emóciu. 60% | HD, THX, EN DTS | ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní sci-fi z docela zajímavou myšlenkou, slušným příběhem a charizmatickým Banderasem. Je pravda, že o akci tu moc nejde, ale nakonec mě to celkem i vtáhlo do děje a ani jsem se nenudil. I když je pravda, že podobný filozofický scífka nejsou až tak moje hobby, tak tohle bylo docela ucházející.55% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaná směska dvou- a čtyřhvězdičkových momentů. "Automata" rozhodně zaujme atmosférou a nebanálními nápady, celkově chválím zajímavou koláž sci-fi a retro prvků (technika a média a lá 80s, zbraně a kabáty a lá filmy noir). V tomto ohledu trochu připomíná Gattacu. Hudba i kamera je taky na jedničku, ke dnu to ale táhnou vesměs průměrné herecké výkony a hlavně scénář, který jakž takž obstojí jako celek, ale selhává v detailech. Není to skvělý film, ale možná se k němu vrátím. Nechápete? Já taky ne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se natáčel v Bulharsku, především ve filmových studiích New Boyana Film Studios v Sofii. (Yardak)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama